Reklama

Reklama

Tommaso je nejmladším synem jedné kantonské početné a tradiční rodiny z jihu Itálie, která se již od 60. let zabývá výrobou těstovin. Na cestě domů z Říma, kde studuje literaturu a kde žije se svým přítelem, se Tommaso rozhodne říci rodičům pravdu o své sexuální orientaci. Ale když je konečně připraven před ně předstoupit, jeho starší bratr Antonio mu překazí všechny jeho plány. Neřízené střely jsou zábavnou, povznášející a dojemnou komedií ‚al dente'. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Rodinná "tragikomedie" o jednom velkém comming-outu. Výborné herecké výkony, příběhy velkých lásek i vtipné komediální scény - tu nejlepší, která začíná příjezdem kamarádů z Říma a vrcholí jejich společnou koupelí v moři jsem si pustil 3x. Jen tak dál Ferzane! ()

Ivuska71 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla něco tak milého, dojímavého a humorného - bez zbytečného sentimentu. Když film skončil, hleděla jsem pár minut s pitomým úsměvem na černou obrazovku. I teď se usmívám. ()

andrej2000 

všechny recenze uživatele

Něco takového tady chybělo. Konečně film s gay tématikou, který podává homosexualitu jako něco, za co by se člověk neměl stydět. V tomto případě dokonce u dvou sourozenců. Můžu říct, že se mi film opravdu moc líbil. Navíc krásná italština a dokonalá hudba! Po Zkrocené hoře je to druhý film, který se mi zapíše v mysli... ()

awerto 

všechny recenze uživatele

Ozpetek je vyborny reziser, ktory vie v malych detailoch ukazat figurky a charaktery. Ma svoj vycibreny rukopis. Film je to velmi zaujimavy a ukazuje 3 generacie, ktore hladaju k sebe cestu. Ozpetekove filmy vedia pracovat s emociou a vedia ju preniest i na divaka. Ale i ked je to vyborny film, kvality La Fate Ignoranti nedosahuje, hoci ma k tomu blizko. ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Komedie, drama, romantika - lehce nabráno z každého soudku trochu....docela smůla, když se v tradiční italské rodině sejdou dva homosexuální bratři:-), skupinka Village People z Říma byla fajn.. ()

pohodlyn 

všechny recenze uživatele

Ani špatné, ani nijak zvlášť dobré. Pravděpodobně spíše zamýšleno jako komedie ačkoli vtipných scén nebylo poskrovnu. Celkově však lepší průměr žánru, rozhodně to postrádalo trapné scény, takže proč ne... ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Prvý film od Ozpeteka a páčil sa my. Takúto skvelú smutnú (miestami) komédiu som už dávno nevidel. A podať to takýmto štýlom môžu len Taliani. Ak sa niekomu páčil Život je krásny, tak toto môžem len odporučiť. Dojemné humorné a fakt super. ()

jiri88 

všechny recenze uživatele

Chvíli sranda, chvíli drámo. Poměrně komorní záležitost, která potěší. Italské tradice (co může být tradičnějšího než rodinná firma na těstoviny?) a jejich konfrontace s poměrně složitými mezigeneračními vztahy. 3,5* ()

Reklama

Reklama