Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze zachránit opilého bezdomovce, který spadl do dráhy metra, jsou studenti Kei Kurono a Masaru Kato sami sraženi a usmrceni. Jsou ovšem okamžitě přeneseni do místnosti bez nábytku, kde je jen černá koule uprostřed a několik dalších, stejně zmatených lidí. Koule se časem otevře a odkryje spícího muže s dýchací maskou, futuristické zbraně a speciální bojové obleky. Na kouli, známé pod jménem Gantz, se objevuje text, který oběti nehody z metra a ostatní informuje o jejich budoucnosti. Gantz bude od tohoto okamžiku ovládat jejich těla a může je kdykoliv poslat do boje s mimozemšťany. První boj začíná už za několik málo okamžiků. Předlohou filmu je stejnojmenná manga a anime. (Sesshoumaru)

(více)

Recenze (42)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Věřím, že každý z nás má úlohu v životě........... Jo, Japonci, kde jinak zemřít, když ne v metru. Ale opravdu zemřít? Co když není smrt a oběť (přejetý) pokračuje někde jinde? CITÁT - Všechny vaše staré životy jsou pryč........... Záběry "opouštění" místností jsou velmi efektní. Jde z nich strach, ale jen zpočátku, pak si divák zvykne. Hudba mi k příběhu nesedla. Piano a housle jdou chvilkama na nervy. CITÁT - Vezmi si mojí cibuli.......... Scény okolo 25 minuty jsou husté, krvavé a mrazivé. Nikdo však zatím netuší, o co jde. Prvních půl hodiny je to nádherná akční jízda, gore scény a hlavně záhada. Ale další půl hodina je hodně velká nuda. Později se to trochu rozjede, ale má to díry jak Japonec po harakiri. CITÁT - Zabijte tohoto muže........ REKONSTRUKCE: První "nepřítel" byl skoro hezký a smutný. Mě ho byli líto. Druhý protivník byl magor. Jakýsi mutant mezi Iron Manem a Flashem. Gumová ocel. Byl rychlej jak prase, nepříjemnej jak růžové Lego a byl nejlepší. Třetí páprda je k smíchu. Jak on, tak lovci. Běhají kolem jak idioti, pušky v ruce a nevystřelí nikdo. Čtvrtý souboj byl vizuálně nejlepší, ale o to víc nevěrohodný a vlastně nejhorší. Z pětihvězdičkového začátku to pomalu klesá, tedy "spíč" rychle klesá. CITÁT - Jdu na to sám........Čím déle příběh trvá (130 minut), tím je horší a horší. Prý je to podle manga. Já to číst, tak asi v půlce to ukončím a přestanu. Film jsem dokoukal, ale ten konec je něco příšernýho. A takový to má potenciál. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Pre európskeho dávka nedotknutého anime alebo mangy takmer nepochopiteľné = nie v zmysle deja, ale skôr diania na plátne. Predsa len súboj s „Onion manom“ je fakt „over-the-top“, čo sa bizarností týka a podobných momentov je tu viac než dosť. Navyše to nedokáže vtiahnuť do deja, celé je to až príliš skratovité, chýba rozumný prerod postáv z ustráchaných týpkov na odvážnych hrdinov. Dej pripomína počítačovú hru (choďte tam, zničte to, dosiahnite 100 bod) a slúži skôr len ako zámienka pre akčné scény, ktoré sebe o sebe nie sú príliš pútavé, našťastie v nich nechýba aspoň brutalita a mierna dávka úchylnosti, čo oceňujem. Malá zmena nastáva v poslednej polhodinke, kde sa bojuje so sochami, akcia konečne naberá spád a dokonca vyniknú na Japoncov aj slušné CGI efekty. Celkovo záver pripomína finále nejakého „veľkofilmu“. Inak však nie je čo viac vyzdvihnúť. Celkovo: 2* PS: diváci, ktorí nemajú absolútne žiadne skúsenosti s mangou, fungovaním sveta anime, prípadne s japonskými zvrátenosti ruky na míle preč! ()

Reklama

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Nemít zkušenosti s předlohou tak bych tomu možná ty 3* dal, protože Gantz nabízí poměrně originální a velice atraktivní koncept a Kei Kišimotová v bojovém oblečku je za rovných 100 bodů. Budu-li ale srovnávat s mangou (což bych tedy správně neměl) nevychází z toho film v ostatních ohledech vůbec dobře. Sice máme přítomny klíčové elementy, ale všechno působí takovým zředěným, osekaným a často až sterilním dojmem. Nejde ani tak o úbytek násilí, nahoty a zvrhlého humoru, ale především o prokreslení charakterů hlavních postav, jak jejich normální život ovlivňuje chování ve "hře" a jak se postupně mění jejich přístup. Vlastní souboje pak nejsou smrtící pastí plnou stále bizarnějších a nebezpečnějších nepřátel, ale spíše přehlídkou neschopnosti použít zbraně proti víceméně statickým protivníkům, vůči nimž mají postavy vždy početně navrch. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poněkud zmatečné, zbrklé a zbytečně dlouhé ale zároveň zajímavé a v některých ohledech i docela zábavné akční sci-fi japonské produkce. Pro diváky neznalé asijské kinematografie se bude jednat o zbytečně zmatený kousek s divnými a nepříliš propracovanými akčními scénami ale pokud se dokáže prokousat, tlustou vrstvou na první pohled překombinované podívané, čeká je netradiční a docela zábavný kousek. Škoda slabé akce a zbytečné délky. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mango nežeru a animákům se vyhýbám jako Japonec harakiri. Chtěl bych ale jednou porozumět všem těm pubescentům a Ketri, kteří tady ty ťamanské omalovánky nadhodnocují jako na běžícím pásu, a tak mi hraná adaptace asijských večerníčků přišla jako nejmenší zlo! A byl jsem opravdu mile překvapen. Není to vůbec ujeté! Ani trošičku. Ganz normálka! Dva nezletilé, šikmooké přátele přejede metro a oni se octnou, navlečeni do černého latexu se světýlky, u černé koule v níž je intubovaný chlap. Koule jim dá modré puftole, co dělají "VZUUUUM", kterými anihilují cibulového pankáče se zeleným čírem a jeho retardovaného synka, Lego-mana v životní velikosti, třicetimetrového, nasraného Budhu a bohyni Kálí s třiceti rukama. Do toho nějaká kravka čmárá komixy, chlap sedí pořad v kouli a dýchá. Konec. Po obrazovce běží závěrečný rozsypaný čaj a já medituji nad smyslem života. Jelikož jsem před tím zdvojnásobil dávku svých psychofarmak, dotáhl jsem to až do konce, a to především proto, že souboje byly opravdu efektní. Kvůli tomu to i ohodnotím, ale dokud nevyjde hraná verze Princezny se streptokokem, nechci už nic podobného vidět! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení trvalo pět měsíců, přičemž byl snímek natočen i s jeho pokračováním GANTZ: Perfect Answer (2011). (dawe04)
  • Film je volně natočen na motivy stejnojmenné mangy Hiroyi Oky a anime Ichira Itany. Od původních titulů se však v některých ohledech liší. Zatímco v manze i anime byly hlavní postavy středoškoláky, ve filmu jsou již na vysoké. (dawe04)

Reklama

Reklama