Reklama

Reklama

Ve spánku

Trailer 1

Před rokem ztratila Sarah syna a stále se nemůže zbavit bolestných vzpomínek na něj. Jedné noci pak srazí mladíka Arhura, který jí jejího chlapce velmi připomíná. Zdá se, že ho pronásleduje záhadný útočník, a tak se Sarah rozhodne pomoci mu. Ale věci nejsou, jak se zdají, a setkání s Arthurem ji může ohrozit. Když si to však Sarah uvědomí, je už příliš pozdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (92)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo na slibný ,,home invasion " kousek, dobře vybudovaná atmosféra, zajímavě zapletený děj, celkem rázná brutalita ( na francouzské poměry ne tolik extrémní, ale slušná ). S odstupem času začal být film trochu nudný, přeplácaný a celkem i předvídatelný. Pár scén se snažilo dějovou linku obohatit tím, že divákovi absolutně popletlo kebuli, některé pasáže zde byl opravdu zbytečné a nesmyslné ( ,,snová místa" ). Samotný závěr, který nejspíš měl šokovat, tak nečinil. Ve finále jsem si z filmu neodnesl nějaký sebevětší zážitek a musím říct, že z toho, co Francie za poslední dobu pouští za klenoty, je tohle možná slabší průměr. 2,5* ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Francúzska "krvavá" tvorba mi pripadá ako na hojdačke. Je totiž len málo hororov, ktoré by som nazval priemernými, buď natočia parádny masaker (Inside, Martyrs, Haute Tension, Frontieres), alebo poriadne sklamanie (Lady Blood, Dying God, Vinyan, pre väčšinu fanúšikov aj Humains). Tento rok som však od nich dokopy nič nevidel, takže konečne som sa dočkal niečoho zaujímavého. Film sa síce považuje za thriller, ale bolo to celkom slušné krvavé psycho, takže sa dá považovať aj za horor. Zápletkou síce nijako neohúri, na druhej strane sa pri ňom nudiť nedá. Atmosféra, napätie, krv a vraždy sú na veľmi slušnej úrovni. Filmu taktiež pomáha krátka stopáž a minimálny počet dialógov. Tentokrát dávam palec nahor a dúfam, že ich najbližší hororový počin nebudem hodnotiť presne naopak ako obvykle. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdravotná sestra Sarah prišla pred rokom o svojho syna. Počas rekonštrukcie domu, do ktorého sa presťahovali, mal smrteľný úraz. Nevie sa z toho spamätať. Trpí uzkostnými stavmi. Jednej noci, počas jej návratu zo služby, autom zrazí mladíka Arthura, ktorý jej nečakane uprostred lesov vbehol do cesty. Je zhruba vo veku jej nebohého syna. Pomôže mu a odvezie ho ku sebe domov. Tvrdí, že ho prenasleduje zlodej, ktorého pristihol pri čine. Niečo tu však nesedí. Sarah vôbec netuší akú šialenú beštiu si vpustila do domu. Ani vo sne by ju nenapadlo, že sa zapletie s takýmto neľudským monštrom. No postupne jej začne dochádzať, že sa ocitla v spoločnosti nebezpečného psychopata. Titul "V spánku" (Dans ton sommeil) je napínavý, dosť drsný, komorný, francúzsky thriller. **** ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

DANS TON SOMMEIL je klasický výtvor New French Extremity. Krv, flashbacky, nekompromisné vyústenie, pointa. Tento prírastok nepatrí medzi vlajkové lode žánru, ale aj vďaka svojej svižnej minutáži dokáže sprostredkovať nervóznu atmosféru. Pre niektorých divákov bude možno rýchly mix flashbackov a prítomnosti možno zavádzajúci a mätúci, svoje ale dostanú. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je to taková hra na kočku a myš, pak ale film vyústí v nečekané rozuzlení, když už sami nevíme, kdo je obět a kdo je vrah. A na konci filmu jsem se smál, když jsem si vzpomněl, jak na začátku sdělila šéfová své podřizené: "Běž domů, běž si odpočinout! Vypadáš hrozně"! Ta si tedy odpočinula, to je fakt :-) Dávám 50% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Keď Sarah (Anne Parillaud) zrazí mladíka, snaží sa mu pomôcť, vráti sa do auta, kde vysype celý obsah tašky na sedadlo spolujazdca, hľadajúc telefón v snahe privolať pomoc. Po chvíli si neznámy muž sadá na to isté sedadlo, ktoré je už prázdne, pričom by malo byť zapratané vecami. (peiton)

Reklama

Reklama