Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arizona 1880: při pronásledování zloděje dobytka přichází šerif Griff Bonnell (Barry Sullivan) se svými bratry Wesem (Gene Baqrry) a Chicem (Robert Dix) do Cochise County. Celé okolí je ovládáno mocnou statkářkou Jessicou Drummond (Barbara Stanwyck), která se nechává chránit čtyřiceti ozbrojenými muži... (Pohrobek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Samuela Fullera bavila víc režie než scénář. Birocova kamera vyniká už od první scény (příjezd na bryčce do Dodge City). Avšak na rozdíl od Godarda, který jistě vidí tento černobílý film ve svých barvách, jsem se při něm dal do čištění a krájení hub (a neříznul jsem se). Možná jsem z amerického filmu o něco přišel, ale houby jsou připraveny na českého Kubu. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

V reakci na místní nízké hodnocení zaokrouhleno nahoru. Každopádně se jedná o téměř až geniální mix noiru a westernu, který o dobrých pár let předběhl svou dobu. Civilní, skvěle napsané a zahrané, jdoucí mimo velkou většinu (nejen) tehdejších žánrových škatulek a hlavně brilantně natočené a zrežírované. Chci víc Fullera! 90% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dobrý western, ktorého názov trochu klamlivo navodzuje dojem, že tu budú lietať guľky na všetky strany. To je omyl, pretože až na pár výstrelov tu ide skôr o súboj silných charakterov, jak mužských , tak aj ženských. Dokonca sa našlo miesto pre love story, pre ktorú sa v tomto žánri nájde miesto iba výnimočne. Dobrá scéna s tornádom...vtedy triky neboli amigo ...70% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky propracovaný černobílý western o krásné autoritativní farmářce, jejím bezcharakterním bratrovi a jejich jezdcích, kteří přijdou do konfliktu se zemským šerifem a jeho bratry. Na jednu stranu detailně vykreslené postavy, nečekané zvraty včetně scény s tornádem, nebo propracované přípravy pasti na šerifa. Na druhou stranu méně výrazní herci a místy nedostatek napětí. Výrazná a dobře natočená je např. závěrečná přestřelka. Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=biu3O-wsOp8 ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Odvážna revízia westernového žánru s nejedným noirovým prvkom. Okrem noirových postáv a vypätej atmosféry medzi nimi sa o pozornosť hlásia na tú dobu technicky veľmi zaujímavo riešené scény: úvodná prestrelka s prestrihmi na detaily očí (evidentná inšpirácia pre Sergia Leoneho), scéna úteku pred tornádom či nastražená pasca na šerifa. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Dablérka Barbary Stanwyck se odmítla nechat vláčet za koněm po ulici. Řekla, že je to moc nebezpečné, načež Barbara Stanwyck šla a udělala to sama. Měla sice pár modřin a škrábanců, ale jinak se jí nic nestalo. V té době jí bylo již 49 let. (Mol)

Reklama

Reklama