Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arizona 1880: při pronásledování zloděje dobytka přichází šerif Griff Bonnell (Barry Sullivan) se svými bratry Wesem (Gene Baqrry) a Chicem (Robert Dix) do Cochise County. Celé okolí je ovládáno mocnou statkářkou Jessicou Drummond (Barbara Stanwyck), která se nechává chránit čtyřiceti ozbrojenými muži... (Pohrobek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

zlabus 

všechny recenze uživatele

V reakci na místní nízké hodnocení zaokrouhleno nahoru. Každopádně se jedná o téměř až geniální mix noiru a westernu, který o dobrých pár let předběhl svou dobu. Civilní, skvěle napsané a zahrané, jdoucí mimo velkou většinu (nejen) tehdejších žánrových škatulek a hlavně brilantně natočené a zrežírované. Chci víc Fullera! 90% ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Z filmů, které jsem od Samuella Fullera doposud viděl mě tento nadchl nejvíc. A to nejsem přehnaný fanoušek westernů... Každopádně je zřejmé, že Godard ve svém U konce s dechem tento film necitoval nadarmo. Styl je zde vybroušen k naprosté genialitě. Jedinečnost snímků je cítit všude - zběsilé detaily na oči, záběry z nezvyklých někdy až extrémních kamerových úhlů, vytříbenost obrazu, promyšlená mizanscéna, rozmazávání a obecně subjtektivní kamera, netradičně vystavěný děj, brutalita a sexualita... Fuller natočil šokující western... ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Samuela Fullera bavila víc režie než scénář. Birocova kamera vyniká už od první scény (příjezd na bryčce do Dodge City). Avšak na rozdíl od Godarda, který jistě vidí tento černobílý film ve svých barvách, jsem se při něm dal do čištění a krájení hub (a neříznul jsem se). Možná jsem z amerického filmu o něco přišel, ale houby jsou připraveny na českého Kubu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Samuel Fuller /Big Red One/ natocil len taky komorny western, ktoremu chybaju klasicke atributy westernu : lietajuce naboje na vsetky strany, divoke stada krav, prestrelky na kazdom rohu a nadherna priroda. Tuna skor navstivime maketu westernoveho mestecka s Barbarou Stanwyck /Double Idemnity, Sorry, wrong number/ v roli akejsi panovacnej rancerky - teda film som pozeral hlavne kvoli Barbare, zvysok hercov mi znamy nie je. Bohuzial chyba strhujucejsi moment, cely film sa nesie v komornom duchu a narazame casto na charakterovy suboj postav nez na klasicke vybuchy a prestrelky. Avsak jedna scena - tornado - za to stoji, aby si film clovek pozrel. 55 % ()

woody 

všechny recenze uživatele

Některé scény člověk v tak starém westernu nečeká - dlouhé záběry beze střihu, tornádo, pistolník s prostřelenou páteří, rozstřílení záporáka ... Film z něhož čerpali snad všichni pozdější tvůrci klasických westernů (dám krk na to, že Leoneho detaily na oči se inspirovaly odtud) i těch 70's městských (Walter Hill) ... Pro mě osobně signál, že o Fullera se musím začít víc zajímat, ten člověk byl evidentně v rámci studiové výroby samorost ... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Dablérka Barbary Stanwyck se odmítla nechat vláčet za koněm po ulici. Řekla, že je to moc nebezpečné, načež Barbara Stanwyck šla a udělala to sama. Měla sice pár modřin a škrábanců, ale jinak se jí nic nestalo. V té době jí bylo již 49 let. (Mol)

Reklama

Reklama