Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitel Ceny Akademie Cuba Gooding Jr. (Nejlepší herec ve vedlejší roli - Jerry Maguire, 1996) se představuje v roli novináře Lewise Hickse, specialisty na brutální vraždy. Když Hicks jednoho dne objeví zohavené tělo své nové přítelkyně a do ruky se mu dostane děsivý deník se jmény dalších plánovaných obětí sériového vraha, musí najít způsob, jak krvavým jatkám zabránit dřív, než bude pozdě. Tikot hodin je napínavý psychologický thriller, který navazuje na tradici filmů Mlčení jehňátek a Sedm. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

HareS 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, kde je aj relatívne vážne myslená scéna vďaka režisérskej neschopnosti, netalentovaným hercom, nasilu vykvasenému scenáru a hudobnému podmazu ako z telenoviel (veď to poznáte, obyčajný príchod postavy na scénu vďaka heroickej a rádobynapínavej hudbe vyznievajúci totálne sebaparodicky a vtipne), spláchnutá do žumpy. Presne tou ubíjajúco nudnou kanadskou béčkovou televíznou optikou videný film akých sú natočené tisíce, no stačí vám donútiť sa k zhliadnutiu jedného za rok a poviete si, že v najbližšej dobe ďalší nie, pretože bude určite podobne myšlienkovo nezávadný. Thriller by mal byť v prvom rade napínavý, no v tomto paškvile som to napätie nejako nepostrehol, vyznieva skôr ako x-tý diel z tuctového kriminálneho videoklipovitého tv seriálu. Funguje iba čisto na zabitie času, nie na serióznu filmovú "podívanú", mne sa však zdá, že môj čas si v poslednom období takýmto spotrebným tovarom zabíjam dosť často. P.S. Vyvrcholenie tohto bijáku malo na mňa podobný dopad ako päsť na oko. P.P.S. Vete "Tikot hodín je napínavý psychologický thriller, ktorý nadväzuje na tradíciu filmov Mlčanie jahniat a Sedem" verte rovnako ako tvrdeniu "Ernie Barbarash je zručný režisér". 25% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jestli by se postava Cuby Goodinga mohla živit jako novinář? Tak to já jsem asi čínský papež. Vždyť tomu člověku než něco dojde. Divák tím pádem prožívá nervy hlavně kvůli tomu, protože jinak by se děj nemusel ani hnout. Náš novinář má neskutečný problém si zapamatovat tři jména a tři datumy, které si projistotu musí napsat na papír a opravdové utrpení zažívá v době kdy o papír příjde. ()

Reklama

1860 

všechny recenze uživatele

Možná mi film zkazil ještě horší český dabing než normálně, proto se předem omlouvám.. Každopádně se jedná o film přeplněný velkým množstvím klišé, které vám zážítek, je-li nějaký, hodně znepříjemňují a nezachrání to ani strašidelný McDonough.. V tomto hávu se vám myšlenka "chlapce, který se vrátí z minulosti, aby se pomstil všem, kteří mu ublížili", jeví dost neoriginální.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Špatně zahraná a ještě hůře zrežírovaná tragédie s pitomým scénářem, kde ani ten time travel nedává smysl. Čekal jsem sci-fi béčko ve smyslu levnějšího filmu, ale Ticking Clock je vyloženě televizní céčko se vším, co k tomu patří. A se scénářem, který by obstál leda jako epizodický filler v nějakém nenáročném sci-fi seriálu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na obalu disku sice nějaké ťululum přirovnává tento film k Mlčení jehňátek nebo Sedm, ale nebojte se, jde o velmi, ale velmi planá slovíčka. Cuba Gooding jr. je investigativní novinář, který se specializuje na zločiny. S manželkou jsou buď rozvedeni, nebo spolu jen nežijí (ale zase mají syna ve střídavé péči), a pravděpodobně je jeho milenkou atraktivní advokátka. V den, kdy se s ní rozejde, je holka zavražděna. On, trápen výčitkami svědomí, za ní přijede, ještě tak včas, aby viděl prchajícího vraha. Pustí se za ním, ale vrah nečekaně zmizí. Zbyde po něm jen deníček, kam si pečlivě zapisuje oběti minulé i budoucí. Deníček zde až druhý den najde novinář (proč se pro něj vrahoun nevrátil sám a dřív?), odnese si jej domů a začne vypisovat jména příštích obětí (samozřejmě bez podrbností a detailů, které by mu asi až moc usnadnily pátrání), ale najednou je vrahoun u něho doma (jak ho našel?) a deníček si vezme zpátky. Ačkoliv má praxi v zabíjení, novinář mu uteče... A začne pátrat po ženách, které jsou na seznamu... Navíc najde důkaz, který přehlédlo komando policejních techniků... A to největší překvapení vás čeká po zhruba hodině filmu, kdy jste se už naladili na nepovedený thriller, protože se to celé zvrhne navíc ještě v nepovedené sci-fi, které navíc absolutně nebere v potaz jisté paradoxy. Konstrukt zde čiší z každé scény, setkání novináře s milenkou je pojaté rovnou jako rozchod, manželka a dítě jdou vždy včas stranou. V podstatě zde není kromě pár lekaček žádné napětí, postavy jsou vám ukradené, a kupodivu v určité chvíli budete nejvíc fandit vrahovi v podání charismatického Neala Mcdounougha. Vlastně jen kvůli němu a jeho pojetí vraha stojí jedině zato film vidět. Protože pojetí Cuby Goodinga jr. je takové - ukňourané. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • V kalendári možno vidieť, že 17. apríl 2011 je sobota. V tento deň bola v skutočnosti Kvetná nedeľa. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo v Baton Rouge ve státě Louisiana. (Terva)

Reklama

Reklama