Reklama

Reklama

Učitel dějepisu, Pat Solatano (Bradley Cooper), prošel psychickou krizí, během níž přišel o všechno – ztratil dům, práci, manželku i svůj dosavadní život. Jediné, co získal, bylo osm měsíců strávených v psychiatrické léčebně. Po jejich skončení mu soud dovolí vrátit se domů. A tady teprve začíná příběh Terapie láskou, excelentního filmu, který se pyšní 4 nominacemi na Zlaté Glóby a dokonce 8 nominacemi na Oscary včetně nominace za nejlepší film, režii, scénář i herecký výkon... Pat se vrací ke svým rodičům (Jacki Weaver a Robert De Niro), kteří se mu ze všech sil snaží pomoci postavit se na vlastní nohy. Sám Pat je odhodlaný zásadně změnit svůj život, což pro něj znamená přemoci nezvladatelné návaly vzteku, myslet pozitivně a především znovu najít cestu ke své manželce Nikki (Brea Bee), protože je přesvědčený, že i přes velmi dramatické okolnosti jejich rozchodu, to musí spolu dát opět dohromady. Jednoho dne ovšem Pat na večeři u přátel potká Tiffany (Jennifer Lawrence), nevyzpytatelnou a záhadnou dívku v depresi s kupou vlastních problémů. Od této chvíle se mu život začne komplikovat ještě více. Tiffany nabídne Patovi dohodu: pomůže mu sblížit se znovu s manželkou a on ji na oplátku pomůže s něčím pro ni velice důležitým – shání totiž partnera do taneční soutěže. Ani jeden z nich netuší, že se díky tomuto spojenectví mezi nimi vytváří nečekané pouto a oba zjišťují, že je společně trávený čas naplňuje neskonalým štěstím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 321)

vofo 

všechny recenze uživatele

Krásně napsané, krásně natočené, krásně zahrané. David O. Russell tasí svůj vůbec nejlepší film a pro mě jeden z nejlepších filmů roku. Film tak nabitý láskou a pozitivní energií, že je radost se na to dívat. ()

Marchellonzo 

všechny recenze uživatele

Je jen málo romantických filmů, které jsou tak mile ukecané a které tolik nesází na optické dění. Cooper i Lawrence odvádějí skvělou práci s jejich charaktery, zvláště musím pochválit již zmíněnou představitelku Tiffany, na jejíž okouzlující povaze je postavena velká část tohoto filmu. Co se týče humoru, je snímek dobře vyvážený a střízlivý, což dokazuje například Patova vlastnost s ničím se nemazat a upřímně vše vykecat. Skvěle optimistický a díky hudbě, prostředí a postavám překypující zvláštní atmosférou. Takový je Silver Linings Playbook. ()

dexfirst 

všechny recenze uživatele

Bezprostredne a jednoduché vyjadrovanie pocitov. Jennifer ako 22-ročná dokázala poraziť Brada na plnej čiare a zahrala svoju rolu brilantne(She is even younger than me). Po dlhej dobre film kde na konci som mal úsmev na tvári a nevedel som sa ho zbaviť. 4,5* ()

StinkingPooh 

všechny recenze uživatele

Z počátku mě film k sobě moc netáhl, protože se v něm dost křič a mluví 3 lidi přes sebe a tohle mě ve filmech nebere. Pozvolna se to začalo rozjíždět až s nástupem Jennifer Lawrence (která nepatří mezi moje oblíbené herečky, ale tady jí role sedla perfektně!) a zábavnost a i celková kvalita gradovala, až mě úplně rozsekala při soutěžním tanci :) Líbí se mi, že to není romantický film plný klišé ani nic přeslazeného. Zábava, emoce, romantika-toho všeho se mi dostalo dostatečně Když k tomu přičtu výkony Coopera a DeNira, tak mi prostě vychází 5*. ()

HAssAN 

všechny recenze uživatele

You have poor social skills. You have a problem. / I have a problem? You say more inappropriate things than appropriate things. You scare people. / I tell the truth. But you're mean. / What? I'm not telling the truth? ()

Brodequin 

všechny recenze uživatele

Taky si nemyslím, že by to mělo být na oskara. Takovýchto filmů jsou mraky a tenhle nebyl opravdu ničím vyjímečný. Občas jsem se i během filmu díval, jak to bude ještě dlouhý - takže celkem nuda. Pokud to srovnám s Crazy Stupid Love...mmno vlastně, to se ani srovnávat nedá :-) ()

Dacsus 

všechny recenze uživatele

Pecka! Výborné výkony, najmä Bradley Cooper ma skutočne prekvapil (doteraz som ho mal len za ďalšieho fešiho do komédií a romancií). ()

Jamall 

všechny recenze uživatele

Cooper překvapivě nesympatický, Lawrence získává sympatie, ale pozdě (a ne jen kvůli svému pozadí v legínách). Chemii, aby tu člověk pohledal. Přijde mi, že je toho rozehráno až moc a všechno vlastně vyšumí. ()

_Irbe_ 

všechny recenze uživatele

Spojit dohromady drama (hluboké), komedii (laskavou) a romantiku (opravdovou) nezní uvěřitelně a ono bum...za dlouho dobu nejlepší filmová romance. "Tanec, kdo by to byl řekl". ()

metztlimoon 

všechny recenze uživatele

Komédia? Ani omylom. Romantika? Len v poslednej scéne. Dráma? To asi áno. Inak povedané, prvú polovicu filmu po sebe len kričia, druhá sa to trochu rozhýbe, keď on a ona začnú tancovať. Jemu tú psychotinu neverím, ona je tak sympaticky impulzívna (trochu mi pripomína mňa;)). SPOILER: Čakala som reálnejší koniec ako výhru Eagles a bodový priemer rovných 5,0. Na to, v akom pochmúrnom duchu sa celý film niesol, toto je vyfantazírovaný happyend, ktorý mi tam proste nesedel. Záver: Terapia láskou nemá ani len na podstavec Oscara, tak prečo toľko nominácií?? ()

Anthemis 

všechny recenze uživatele

Asi byla chyba, když jsem od toho filmu čekala něco mimořádného... protože když se mi pak dostalo jenom průměrné dramakomedie, tak jsem cítila zklamání. Navíc si asi vyrovnávání se (tedy terapii) polámané mysli představuju trochu jinak, takže mě film nezasáhl ani po myšlenkové stránce. Ale jinak se na to dívalo docela hezky, pár dobrých momentů, dobří herci... jenom si myslím, že z hlavy vyšumí velmi rychle... (ale tanec se mi líbil :-) ()

jemenfoutiste odpad!

všechny recenze uživatele

79% za sračku, v ktorej sa tancuje, uchyľuje k jednoduchému vtipu a neprekvapivej pointe. preboha za čo ma táto komunita trestá, a všetkých tých, čo majú radi filmy, nie červenú knižnicu, v ktorej keď sa spomenie xanax a hemingway sa dvíhajú percentá nepekným štýlom. ()

Ala007 

všechny recenze uživatele

Nepodbízivá romance o tom, že i dvě velice komplikované povahy dokážou najít svůj (ideální?) protějšek a klid v duši. Bradley Cooper zraje jako víno, a to nemluvím o jeho zjevu (co bych k němu měla asi dodat?????), ale především o jeho herectví. A mladičká Jennifer Lawrence mu je dokonalým protějškem. ()

panWallace 

všechny recenze uživatele

námět v celku zajímavej, dalo by se říct i celkem originální..dějová linka dvou hlavních postav solidně zahraná..co mě ale vytáčí je spousta vedlejších postav, které se chovají naprosto nesmyslně..nejvíc nějakej seschlej strejda, které obírá soustavě celou ulici ale nikomu to nevadí..myslím, že se z námětu dalo vytěžit daleko víc, ale i tak je to koukatelný, čekal jsem však trochu víc... ()

Leník 

všechny recenze uživatele

Romance to je moje, ale tohle je romance jen tak napůl, cca od zápasu v americkém fotbale (nebo co to vlastně bylo za týmy :-)), což je taky část, která mě bavila. Do té doby mě to spíš nudilo, obzvlášť mě nebavily pošahané rozhovory dvou hlavních hrdinů, jejichž pošahanost neomlouvá ani to, že slovy distributora jsou "mentálně nestálí". Skvostné naopak byly všechny rodinné scény s účastí Roberta de Nira, ty se mi líbily moc. Takže ve výsledku tak půl na půl, proto tři hvězdy. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Z Jennifer roste PANÍ herečka. nejen, že dobře vypadá ale zvládá ztvárnit rozličné typy postav. Zde jí sekundují i další skvělí herci. Příjmená romantika, která není až tak hollowoodsky pocukrovaná. ()

aleXan 

všechny recenze uživatele

Pre mna osobne film roka. Herecke vykony na vybornu!...Ten kto to nepochopil pravdepodobne nevie po anglicky a stavil na dabing=osudova chyba, alebo cital len titulky ktore ocividne neboli dobre prelozene. Vasa smola. ()

laurence 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké výkony, zejména od Coopera a Lawrence. Nechybí tuctový americký happyend, který kazí dojem podobně jako zbytečná pointa o sázkách. Nebýt těchto dvou šrámů, tak jde o skvělou romantickou komedii. ()

Související novinky

Největší filmový festival v Brně se blíží

Největší filmový festival v Brně se blíží

17.02.2013

Čtvrtý ročník Mezinárodního filmového festivalu CINEMA MUNDI již brzy (27.2. – 6.3. 2013) ovládne moravskou metropoli. Cinefilové i běžní diváci se mohou těšit na nejlepší „oscarové“ kousky za… (více)

Bradley Cooper vs. tajná německá invaze

Bradley Cooper vs. tajná německá invaze

17.01.2013

Po docela překvapivé, ale bez debat zasloužené oscarové nominaci za Terapii láskou se teď bezesporu objeví několik projektů, počítajících s Bradley Cooperem v hlavní roli. Jako první si sympaťáka… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Reklama

Reklama