foto

Dash Mihok

  • nar. 24.5.1974 (44 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dashiell “Dash” Mihok je americký herec, rodák z New Yorku. Je synem herečky Andrey /roz. Cloak/ a Raymonda Thorna /pův.jménem Mihok/. Jméno dostal po spisovateli Dashielli Hammetovi. Vyrůstal ve čtvrti Greenwich Village a navštěvoval Bronx High School of Science, kde hrával baseball na pozici hráče ve vnitřním hřišti. Taky chodil na Professional Children’s School na Mnahattanu, kde se seznámil se svým nejlepším přítelem Donaldem Faisonem. Mihok má Tourettův syndrom a je mluvčím neziskové organizace Jaylens Challnege Foundation, Inc. na podporu boje a výzkumu tohoto onemocnění.

Mihok je znám především pro vedlejší role v komerčních snímcích jako katastrofické sci-fi THE DAY AFTER TOMORROW /2004/, drama THE PERFECT STORM /2000/, válečný film THE THIN RED LINE /1998/, LIFTED /2011/ a romantické drama ROMEO + JULIET /1996/. Získal jednu z hlavních rolí v nezávislých snímcích jako TELLING YOU známém taky jako LOVE SUCKS /1998/ a romantické komedii LOVELESS IN LOS ANGELES /2006/. Hrál postavu detektiva Martina Soapa ve filmu PUNISHER: WAR ZONE, který byl uveden v prosinci 2008. Studoval tanec a můžeme jej vidět ve videoklipu „So Pure“ od Alanis Morissette, se kterou nějaký čas chodil. Jeho fotografie je na zadním obalu singlu „Thank You“. V pilotu filmu LOVE AND MONEY hrál rolu Eamona McBridea ale později o tuto roli přišel.

Pár let dělal vrátného na Manhattanu na 5. Avenue v apartmánových bytech. Věnuje se jízdě na koni, plavání, bubnování a hip-hopu. Je ženatý od roku 2009 s Valerií Mason.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2019 Inherit the Viper
2018 A Million Little Pieces
2017 Quest
The Girl Who Invented Kissing
2016 Car Dogs
So B. It
Zlo nikdy nespí
2015 Too Late
2014 Fort Bliss
2012 2nd Serve
Terapie láskou
2011 On the Inside
Pohřebák
Teror
The FP
2010 Lifted
2009 Fish Tank, The (TV film)
2008 Kat: Válečná zóna
Přesný zásah
2007 Hafan hasičem
Já, legenda
Loveless in Los Angeles
Sex 100+1
Superheroes
2006 Hollywoodland
Kořeny mafie
2005 Confessions of a Dog (TV film)
Kiss Kiss Bang Bang
2004 Alanis Morissette: We're with the Band
Connie a Carla
Death Valley
Den poté
Hustle (TV film)
2003 Zelené peklo
2002 Guru
Johnny Flynton
Temný stín nad L.A.
2001 Anděl na skřipci
Finder's Fee
Padre
Pekelná kuchyně
2000 Dokonalá bouře
1999 Whiteboys
1998 Kariéristi
Tenká červená linie
1996 Calm at Sunset (TV film)
Foxfire
Romeo a Julie
Spáči
1995 Vražedný úmysl (TV film)

TV seriály

2018 Ray Donovan (TV seriál)
He Be Tight. He Be Mean. (S06E03)
Staten Island, Part Two (S06E02)
Staten Island, Part One (S06E01)
2017 Ray Donovan (TV seriál)
Bob the Builder (S05E10)
Mister Lucky (S05E09)
Horses (S05E08)
další epizody (9)
2016 Ray Donovan (TV seriál)
Čínský dril (S04E11)
Lake Hollywood (S04E10)
Měj se, krásko (S04E09)
další epizody (11)
2015 Chicago P.D. (TV seriál)
Actual Physical Violence (S03E03)
Gotham (TV seriál)
Everyone Has a Cobblepot (S01E18)
Welcome Back, Jim Gordon (S01E13)
What the Little Bird Told Him (S01E12)
Ray Donovan (TV seriál)
Excusito (S03E12)
Pohrabáč (S03E11)
Chobotnice (S03E09)
další epizody (11)
2014 Ray Donovan (TV seriál)
Kapitán (S02E12)
Rodef (S02E11)
Volcheck (S02E10)
další epizody (9)
2013 Ray Donovan (TV seriál)
Úplně stejný (S01E12)
Posranej Bucky Dent (S01E11)
Boxerský večer (S01E10)
další epizody (12)
2012 Greetings from Home (TV seriál)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Higher Education (S03E08)
2011 Havaj 5-0 (TV seriál)
Hrdina (S02E03)
2010 Jak dobýt Ameriku (TV seriál)
Big in Japan (S01E05)
Dobrá manželka (TV seriál)
Hanba (S01E11)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
2 miliony dolarů (S03E13)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Láska zvrácená (S09E07)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
Plavec se topí (S01E10)
2007 Cavemen (TV seriál)
Řekni, kdo tě zabil (TV seriál)
Holoubek (S01E04)
2004 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Běh pro smrt (S04E20)
2002 Street Time (TV seriál)
1998 Felicity (TV seriál)
1996 Pearl (TV seriál)
1995 Právo a pořádek (TV seriál)
Performance (S05E14)

TV pořady

2012 Home & Family (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace