Reklama

Reklama

Milostný příběh může být natolik emotivní, že divákům způsobí hluboký osobní prožitek. Snímek Zamilovaní z dílny režiséra Drakea Doremuse krásně ukazuje, jak je první skutečná láska vzrušující, blažená a zároveň zničující. Když se britská studentka univerzity v Los Angeles Anna (Felicity Jonesová) zamiluje do svého amerického spolužáka Jacoba (Anton Yelchin), vrhnou se ti dva do vášnivého a život měnícího vztahu. Jenže brzy budou rozděleni, protože Anna poruší podmínky pro udělení víza. Film Zamilovaní zkoumá, jak dvojice čelí opravdové zkoušce, když má být každý z nich sám a přitom zůstat spolu. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (162)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Nadmíru příjemný, decentním klavírem prokládaný a celkem věrný příběh jedné osudové lásky s velkým O (i L). Vadilo jen trochu křečovitě nafukované základní schéma a ty cavyky kolem víz zrovna na trase VB-USA jsem moc nepobíral. Ale pokud se vycházelo z vlastních zkušeností, tak budiž. Jinak Felicity Jones byla úplně ťuťu a zároveň naprosto přesvědčivá v dramatických scénách - pochvala. ()

OG_Swifty odpad!

všechny recenze uživatele

Prý se jedná o romantický film, drama. Podle mě je to shit s nesympatickým hereckým obsazením a veškeré scény působí silně nepřirozeně (chlastání whisky, paření v klubu, páření na pláži atd.). Možná kdyby film neřešil vztah Angličanky s Američanem, ale třeba Pákistánského chlapce s dívkou z Atlanty, dalo by se to považovat za art. ()

Reklama

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Čím víc o tom filmu přemýšlím, tím víc mě štve. Já si prostě neumím představit, že někdo takhle strašně zamilovanej, by si toho svýho miláčka nevyboxoval (teď nemám na mysli imigrantský úřad), nebo nepočkal, nebo prostě NĚCO!!! Na jedný straně strašná love story, na straně druhý úplná neschopnost se k tomu nějak postavit. Kurňa. ___To já - láskový romantik nepochopím. Prostě nemůžu jinak a podřídím tomu úplně všechno. Což jistě není rozumný přístup, to vím, ale prostě... Čert vem redaktorskou práci nebo truhlařinu. Na to sere pes. Volím přeci lásku, ne - protože ta, jako největší hodnota vítězí. Ale byli milí, vobá dvá. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Porušení vízových podmínek a je z toho oceán vzdálenosti. V melancholii zabalená romantická záležitost, která si žije svým nenápadným životem a moc se neohlíží na to, co si všichni kolem myslí. Snímá dvě postavy, britskou vysokoškolačku a jejího spolužáka v Los Angeles. Jedna hloupá chyba je poznamená na další roky, kdy musejí být od sebe, míjejí se i scházejí, lezou do postele s jinými, snaží se posunout dál, zapomenout. Pojetí a styl, jakým je snímek zpracovaný, mi náramně sedlo, potěší i kvalitní hudba a herecké obsazení (nejznámější z ansámblu Jennifer Lawrence tu hraje druhé housle a ramínko na vyplakání), kterému vévodí přesvědčiví a civilní Felicity Jones a Anton Yelcin. Konec je nijaký (u mě spíš naznačující, že ono to nějak půjde), což je vlastně nakonec dobře!! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Vcelku milý nezávislý film zaobírající se tématikou, která mě vždycky dost zajímala. Aneb jaké to je, když Vás od lásky dělí oceán..Taková nenápadná tichá podívaná, ve které se vlastně moc neděje, ale strašně oceňuji, že celý příběh působí tak reálně;obešlo se to i bez většího sentimentu. Což je na jednu stranu možná špatně v době, kdy se Anna s Jacobem rozcházejí a místo aby se to snažili nějak slepit, vzdávají to a jdou se vybrečet na rameno někomu jinému (tedy jen do doby,než se ten druhý zase ozve). Jennifer Lawrence mi v téhle roli bylo dost líto..Každopádně takový je holt život. Konec je nijaký,ale docela se tam hodil,happy end bych asi neunesla.. Jinak Britka Felicity byla moc sympatická, narozdíl od jejího hereckého partnera, kvůli kterému bych já osobně ani omylem neopustila Londýn. Každopádně vztahové filmy já můžu a tak tedy trochu nadhodnotím a se zavřenýma očima dávám čtyři. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Jde již o druhou spolupráci Jennifer Lawrence a Antona Yelchina v jednom roce. Jejich druhý společný film, který nese název Pan Bobr (2011), natočila herečka Jodie Foster. (=woody=)
  • Film je inšpirovaný životnými skúsenosťami režiséra Drakea Doremusa, ktorého manželka Desiree mala imigračné problémy v USA. (Sufferer)
  • Keď sa Annin (Felicity Jones) otec pýta Jacoba (Anton Yelchin), ktorá whisky mu chutí najviac, ten odpovie Laphroaig. Je to jednosladová škótska whisky, najčastejšie desaťročná. (sWONDER)

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama