Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 2

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer 2

Recenze (436)

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak chudák bubák, on byl smutný, že na něj nikdo nevěří, a tak chtěl všem ukázat, že i s ním se musí počítat. Ovšem tvrdá parta bojovníků, složená ze santy, velikonočního zajíce, zubní víly, Jacka Frosta a dalších, se zastrašit nenechala, a to zejména díky tomu, že to santa cítil v břiše (něco podobného cítím já, hlavně když mám hlad), a hrdě vzdorovala a bubáka překonala. Takže vše dobře dopadlo a děti se nemusí bát stínů. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Kvalitní animace nevyváží protivné postavičky. Od Frosta až po rusko-přízvučnou mutaci Santy Moroze by zasloužili nakopnout do příslušných pixelů s přistáním na severním pólu bez zpáteční letenky. Jediný originální a zábavný “Večerníček“ to sám nezachrání, ani kdyby se rozkrájel. Asi už jsem si za poslední léta moc zvykl na vysoký standard dvojsmyslného humoru, který pobaví dospělé i potomky rovným dílem a nejsem ochotný se v roce 2013 vracet na počátek infantilních taškařic. Ale Dreamworks si za to můžou sami, neměli s tím tenkrát začínat… ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemné překvapení a s Raubířem Ralfem zatím nejlepší animák, který jsem letos viděl. Už téma mě zaujalo, ale byl jsem trochu speptický k tomu zda se mé očekávání filmu podaří naplnit. A podařilo. Měrou vrchovatou. Pohádkoví Avengers zasahují a jde jim to stejně dobře jako těm marveláckým. Téma o tom jak důležité je chránit dětskou víru v zázraky je výborné stejně jako jeho zpracování a totéž platí o postupném odhalování Jackova tajemství. Občas zábavně ujeté, občas pohádkově nádherné a občas až překvapivě akční. Nechybí emoce, vtípky a ptákoviny, několik vizuálně vymazlených momentů a několik opravdu silných okamžiků. Pojetí Santa Clause pobavilo, stejně jako drsný velikonoční zajíc, Sandman vyloženě potěšil. Animace tomu dokonale sedla a celé to šlapalo jako hodinky. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že vôbec som nevedela o čom to bude ale aj tak som čakala od toho veľa. Nakoniec bola z toho rozprávka o viere detí a nebolo to presne tak ako som očakávala, nevadí. Občas som sa schuti nasmiala a ten ňuňu malý králiček bol proste juj, škoda, na neho deti nemuseli veriť aspoň by zostal zakrslý. Určite táto rozprávka nebola sklamanie ale nebolo to zas ani najlepšie. Slabé 4* A Santova kérovica Naughty bola vážne pecková. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proc by ne. Trailer sice slibuje skoro az epickou jizdu a vysledek je spis jen takovy postuchovani, ale film se nikde moc nezdrzuje a zameruje se spis na tu akci, takze se to da v pohode skouknout. Parta strazcu jsou sice jen takovy poserove a urcite by se dali vybrat i lepsi postavy, ale jsou to vcelku sympataci. Takze ve vysledku docela zabavna zalezitost na jedno skouknuti. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Animátoři Jacka Frosta uvedli, že ve mu je ve filmu 18 let. Herec Chris Pine, který Jacka namluvil, měl v té době 32 let. (Mrs.Blue)
  • Jedná se o poslední film z dílny DreamWorks, který byl distribuován Paramoutnem. (PSJR)
  • Toothiana (Isla Fisher) je kombinací člověka a kolibříka. (josefklimes)

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama