Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingeborg se cítí být starou a osamělou. Jonas je mladý, pohledný a svou krásu by mohl i prodávat. Anders trpí malou psychickou poruchou a Anna je mladá žena s tělesným postižením. Čtyři lidé velmi toužící po lásce, čtyři lidé, z nichž každý doufá v lepší zítřek, čtyři lidské duše, které spaluje touha. (ČSFD)

Recenze (122)

snob 

všechny recenze uživatele

Smukke mennesker je velmi depresivní film. Vězte, že pokud si k němu připravíte popcorn, zaskočí vám v hrdle. Ne, ani Heimlichův zákrok nepomůže. Snad kdybyste si vylomili nohu z kyčle, snad kdybyste si zarazili sanici, pak, možná, zarputilá kukuřice vyskočí. Po dokoukání budete mít nutkání zabalit se do cukrové vaty a prostým lízáním se dopracovat ke smyslu života. Je jím láska? Po zapnutí filmu se vám může stát, že vaší myslí potáhnou myšlenky na to, že hledíte na nejlepší a zároveň nejhorší film svého života. Dánské odhodlání dát světu i něco jiného než depresi končí depresí. Smukke mennesker, světe zboř se, končí happy endem. Dánským depresivním happy endem. Ale tak to prostě je. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Zvláštny druh dánskeho až čierneho humoru, vrátane konca. Toľko ľudských nedokonalosti či ako to iní nazvali "úchyliek" to sa snáď ešte nepodarilo. To ako sa to všetko navzájom stretalo a rozchádzalo aby skončilo vianočnou koledou .. hmmm život mnohých veru vedie všakovakými chodníčkami a niekedy sa aj pretnú, ako v tomto prípade.:) Film je tento mesiac ďalšie zaujímavé dánske prekvapenie. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Šmarjá to byl ale divnej film, trochu mi připomínal Knoflíkáře, tedy hodně perverzní Knoflíkáře. To moje adjektivum "divnej" je ovšem myšleno v pozitivním smyslu, mám rád divný filmy. Ale bohužel ten film nebyl jen divnej, ale byl i trochu blbej, konkrétně celá ta záležitost s natáčením amputačního pornáče a kterak při něm herečka slastně vyvrcholila. Ale naštěstí mě taky celkem pobavilo i vyvrcholení celého filmu (i když jsem čekal něco mnohem ujetějšího) a navíc jsem zjistil, že Ryan Gosling má v Dánsku hodně slušného imitátora. Čtvrtou hvězdu dávám navíc, protože tenhle film se mi určitě během pár dnů z hlavy beze stopy nevykouří, jako přes devadesát procent ostatních filmů kterými si proplachuju mozek. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tak tedy, tenhle film mi vyrazil dech. To co se od začátku děje je už samo o sobě celkem "dramatické"-pochmurné a drsné (budu -li se držet neexpresivního jazyka), ale je to jen slabý odvar toho, co se začne dít potom a na konci to vygraduje. Pohnuté podivně propletené osudy několika lidí. Všechny drsné, svým způsobem smutné, ale i lehce podivné. Tento snímek dalo by se říci, je prapodivnou míchaninou dramatu, psychologického filmu, černé komedie a romantického filmu. To co je na tom ale to nejpodivnější je, že celá kombinace funguje a to tak, že velmi dobře. Kdybych si mohla osobně vybírat, trochu bych ubrala na množství úchylek, které se ve filmu objevují. Je sice pravda, že už by možná nebyl dojem tak drtivý, ale taky je pravda, že takhle vše místy lehce hraničilo s ironií. Moje hodnocení je mezi 4 a 5 hvězdičkami- a věřte mi, že za ten konec bych byla schopná tam těch pět dát. - Takže možná až se na tenhle film podívám znovu, tak změním hodnocení, ale zatím dávám hodně silné čtyři. ----"Vzduch je naplněn krásnými a slibnými začátky."---- ()

castor 

všechny recenze uživatele

Každý po něčem touží, každý to dává jinak najevo. A dánští tvůrci mají potřebu o tom po svém vyprávět. A dělají to znovu velmi zajímavě. Depresivně, bizarně, překvapivě. Ironická rána mezi oči. Scénář je nakonec až moc překombinovaný a tlačící na náhodu, herci jsou moc fajn, vtipných scén se také dočkáme. Hitparáda perverzí v dánském snesitelném balení. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama