Reklama

Reklama

Senna

  • Česko Senna: Legenda formule 1 (více)
Trailer

Dokument sleduje vývoj jeho života od roku 1984, kdy se stal jezdcem Formule 1, až do jeho předčasné smrti o dekádu později. Film Senna zkoumá život a práci trojnásobného světového šampióna, jeho fyzické a duchovní úspěchy na trati, jeho perfekcionalismus a téměř mýtické postavení, které získal po své smrti. Film byl natočen ve spolupráci s rodinou Ayrtona Senny, která dala povolení, aby se právě tento snímek stal první dokumentární sondou do jeho života. Dále spolupracoval i Management F1, který poskytnul zatím neuveřejněné záběry a také Institut Ayrtona Senny, charitativní organizace, která vznikla po jeho smrti a podporuje přístup ke vzdělání pro miliony chudých brazilských dětí. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (660)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Popravdě si moc neumím představit verzi tohoto skvělého dokumentu o délce 104 min, zato si umím úplně v pohodě představit verzi, která má i 262 minut. A to dámy a pánové nejsem žádnej extra velikej fanda Formule 1. Časy kdy jsem občas koukal v neděli na burácející motory těchto bezpochyby nadherných strojů jsou ty tam. Senna ve mě ovšem probudil vášeň, zájem a hlavně ke konci velkou porci dojetí. Ano Ayrton Senna byl fenomén jakých jsme mnoho nezažili. Dodnes si pamatuju tehdy tu šokující zprávu o jeho smrti. Opravdu krásný dokument. 90% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nesleduji Formuli 1 a nezajímám se ani o její historii ale o tragické nehodě Ayrtona Senny jsem nějaké utržky zachytil jako malej a od té doby to mám stále v hlavě. Tento dokument, nám tohoto legendárního jezdce, který svou úžasnou jízdou a bohužel i smrtí posunul Formuli 1 na úplně jinou úrověň. Tento dokument ukazuje jak jeho začátky tak i jeho tragickou smrt v pouhých 34 letech. I pro laika se jedná o fascinující dokument o životě vyjímečného člověka. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"IF I EVER HAPPEN TO HAVE AN ACCIDENT THAT EVENTUALLY COSTS ME MY LIFE, I HOPE IT IS IN ONE GO." ------------ Kvôli uploaderom, ktorí statočne zaspali dobu a žijú v časoch, kedy bolo v pohode zakódovať videosúbor tak, aby 2 hodiny mali 20GB a nie sú schopní spracovať ho v novších, úspornejších kodekoch, som bol z princípu nútený pozrieť si osekanú 101 minútovú verziu tohto dokumentu o legende motorizmu menom Ayrton Senna. Je to komplexné, obsahuje všetko potrebné, nechýba mu intenzita, paleta rôznych emócií a silné momenty. Ako vždy v takýchto prípadoch platí, neznalosť udalostí len prehlbuje výsledný zážitok. Podobné pocity ako tu som mal aj v minuloročnom tenisovom súboji titanov – Borg/McEnroe, čo znamená, že Sennu hodnotím veľmi kladne. Za tip ďakujem Martinovi. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zdaleka jsem netušila, že dokument o pilotovi formule může být tak emocionální rozbuška, že na konci budu mít sevřený hrdlo a slzy mně potečou po tvářích jak hrách. Vynikající dokument o člověku, který věřil v Boha, ale nevěřil ve svojí nesmrtelnost. Co o sobě řekl? Tohle je můj cíl. Můj úkol. Má vášeň. Můj život...........žel i jeho smrt. Za poslední dobu, co jsem měla možnost vidět, to byl jeden z nejlepších a nejsmutnějších sportovních dokumentů a já se vůbec nedivím, že zanechal tolik šrámů na duších jeho fanoušků. Přidávám se k nim. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Za tu dobu, během které by se stihla odjet jedna Velká cena, jsem se s Ayrtonem sžil natolik, že cestu jeho posledním kolem života jsem absolvoval bez dechu a silou vůle při tom držel jeho monopost na dráze. Dokument silný tak, že by se jeho síla dala krájet a ještě by zbylo dost na jedno kolo navíc, které bych tomuhle velkému člověku ze srdce přál. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • K roku 2019 byl zatím posledním jezdcem, který zemřel na následky nehody ve Formuli 1, Jules Bianchi. Havaroval 5. října 2014 na okruhu Suzuka v Japonsku a zemřel 17. července 2015 – 21 let po Ayrtonu Sennovi (1. května 1994). (xisp)
  • Od smrti Ayrtona Senny v roce 1994 až do doby uvedení snímku nezemřel žádný další jezdec Formule 1. (Claude Speed)
  • Navzdory omezenému uvedení do kin se film ve Velké Británii zasloužil o rekord v sekci dokumentů, s výdělkem 375.000 liber za první promítací víkend. (HellFire)

Reklama

Reklama