Reklama

Reklama

Senna

  • Česko Senna: Legenda formule 1 (více)
Trailer

Dokument sleduje vývoj jeho života od roku 1984, kdy se stal jezdcem Formule 1, až do jeho předčasné smrti o dekádu později. Film Senna zkoumá život a práci trojnásobného světového šampióna, jeho fyzické a duchovní úspěchy na trati, jeho perfekcionalismus a téměř mýtické postavení, které získal po své smrti. Film byl natočen ve spolupráci s rodinou Ayrtona Senny, která dala povolení, aby se právě tento snímek stal první dokumentární sondou do jeho života. Dále spolupracoval i Management F1, který poskytnul zatím neuveřejněné záběry a také Institut Ayrtona Senny, charitativní organizace, která vznikla po jeho smrti a podporuje přístup ke vzdělání pro miliony chudých brazilských dětí. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (660)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Dokumentárně hraný film o králi F1 jménem Ayrton Senna líčí jeho rivalský život na dráze i mimo něj. Závěr celého dokumentu, ve kterém jsem si ani nevšiml míšení autentických záběrů s těmi hranými je samozřejmě k vzhledem tehdejší tragédii velice emotivní. Pan střihač by si zasloužil za střih závěrečné scény, kterou diváka emočně ždímala nějaká ta filmová ocenění! Nejsem fanoušek F1 a nikdy jim ani nebudu, ale musím uznat, že Sennův pohled na tento manipulativní a politikou dosti propletený "sport" mě uchvátil a mnohém leccos přiučil. "S kým jste v minulosti nebo v současnosti nejraději závodil?" "To se musíme vrátit do let 1978, 79 a 80...když jsem závodil na motokáře! Šlo čistě o ježdění, jen o závodění. Nebyla v tom žádná politika ani žádné peníze, bylo to opravdové závodění! A já na to moc rád vzpomínám." ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Za tu dobu, během které by se stihla odjet jedna Velká cena, jsem se s Ayrtonem sžil natolik, že cestu jeho posledním kolem života jsem absolvoval bez dechu a silou vůle při tom držel jeho monopost na dráze. Dokument silný tak, že by se jeho síla dala krájet a ještě by zbylo dost na jedno kolo navíc, které bych tomuhle velkému člověku ze srdce přál. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o výjimečném a nezapomenutelném jezdci FORMULE 1. Vítězit, stát se nejlepším jezdcem a vyhrát mistrovství světa, byl vždy jeho sen. Stal se pro mnoho jezdců inspiraci a vzorem. Vážná nehoda, která se stala a nečekaný osud, který vzal život mladého závodníka, otřásla celým sportovním světem. Ayrton Senna byl a bude legenda mezi závodníky napořád. ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Více o závodění ve formuli 1jsem se nemohla dozvědět lepším způsobem, než skrz tento špičkový dokument. Jeho přínosem jsou především archivní materiály, mnohdy nevkusně podbarvené vtíravou hudbou a často násilně střihnuté, ale ani tyto nedostatky, jim na zajímavosti neuberou. Dokument sebou nese základní informace jak o sportu, tak samotných závodnících a jejich vzájemné rivalitě. Senna neni filmem o životě geniálního závodníka, ale spíše o jeho kariéře, čímž dochází k tomu, že divák není znuděn dávkou nepodstatných informací z rodiného života Ayrtona Senny. Doporučuji delší verzi. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Je nutno říct, že Formuli 1 nemám vůbec rád a o Sennovi jsem tudíž nikdy předtím neslyšel. Dokument jsem tak sledoval bez zaujetí a se zájmem, protože dívat se na někoho, kdo zbožňuje to co dělá, je jedna radost. Postupně mi začínalo být jasné, k jakému konci film sleduje. Senna měl alespoň to štěstí, že zemřel při tom, co miloval. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Alain Prost dle svých slov film neviděl. Nesouhlasil totiž s tím, jak tvůrci některé situace zpracovali, přestože se jim během produkce snažil vysvětlit, jak tomu ve skutečnosti bylo. (šerminator)
  • Ayrton Senna byl trojnásobný mistr světa ve Formuli 1. Vyhrál v letech 1988, 1990 a 1991. (Earl_23)
  • Od smrti Ayrtona Senny v roce 1994 až do doby uvedení snímku nezemřel žádný další jezdec Formule 1. (Claude Speed)

Reklama

Reklama