Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízkosti lázeňského kasina žije skupina lidí beznadějně propadlých hráčské vášni. Patří mezi ně i mladý Rus Alexej Ivanovič... Autorem sedmé filmové verze Dostojevského románu byl herec Alexej Batalov, který využil pro svůj film exteriéry Mariánských Lázní. (oficiální text distributora)

Diskuze

miroslav1525

miroslav1525 (hodnocení, recenze)

Hazardné hry a vášne, alebo ako pán učiteľ začal hrať ruletu... Verzia od Francúzov sa mi páčila o trochu viac, ale ani toto podľa mňa nebolo zlé, boli tu kvalitní herci, dobrá kamera, malo to v sebe niečo umelecky hlbšieho, celkom pôsobivé. Ukážka:

http://hazardni-hraci.czweb.org/film-7.htm

Uživatel Milanest smazal svůj příspěvek.

Uživatel Milanest smazal svůj příspěvek.

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

vrtkavost ruletky velmi dobře vystižena....pro mě citová záležitost, protože Hráč byla první kniha, kterou jsem od Dostojevského četl a vím, že se jeho díla nefilmují lehce...skvěle vystižená rozdílnost mentalit ruské a západoevropské (viz záplava úmyslně nepřekládaného francouzského a německého jazyka)...za povšimnutí stojí, že jediným západoevropanem, který vyznívá ve filmu kladně je Angličan, s kterým se hrdina filmu přátelí A Dostojevskij skutečně ze Západu uznával jen Angličany, zatímco třeba Němci a hlavně Francouzy vysloveně pohrdal

Reklama

Reklama