Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá sympatická Veronika Jirásková je rázná, ambiciózní a touží jít v otcových stopách a pomáhat lidem. Je odhodlaná stát se hasičkou, a přestože ve výcviku patřila k nejlepším a zkouškami prošla s nejvyšším počtem bodů, naráží na odmítavé reakce. Žádný velitel nevěří, že by žena byla pro jednotku přínos a zvládla totéž co muži. Navíc se obávají, že by ženský element v čistě mužském kolektivu ohrozil stabilitu jednotky. Ani Veroničina matka s jejím rozhodnutím nesouhlasí. Přišla o manžela a nechce přijít ještě o dceru. Sama je na vozíčku a potýká se s řadou psychických problémů, které přidělávají starosti nejen Veronice. Zatímco se vypraví s kamarádkou Hedvikou na diskotéku, na blízkou hasičskou stanici volá vystrašená Klárka. Hovor přebírá dispečerka Alena, spojení je však záhy přerušeno. Večer plný tance se nečekaně mění v drama, když porucha zábavní pyrotechniky způsobí rozsáhlý požár. Zatímco návštěvníci prchají a Veronika pomůže popálenému majiteli klubu, vyjíždí hasiči k zásahu a na dispečink opět volá Klárka. Tatínek je zamčený v koupelně, neodpovídá a pod dveřmi se valí voda. Alena s kolegy se snaží zjistit, odkud dívenka volá. Požár se mění v drama, když vyjde najevo, že v jednom ze skladů jsou uloženy propanbutanové láhve. Veronika zjišťuje, že Hedvika uvízla ve skrytém pokoji v zákulisí a majitel zřejmě nechce, aby hasiči místnost našli. A tak Veronika musí do plamenů sama. Podaří se jí kamarádku zachránit? A jak to dopadne s Klárkou? (TV Nova)

(více)

Recenze (78)

HomeAlone 

všechny recenze uživatele

Ci je dabing dobry , alebo nie , to by sa nemalo prenasat do hodnotenia . Kazdopadne na to , ze sa jedna o lacny tv film , ide o pohodovu oddychovku , ktora vobec nieje natocena amatersky . Plamene su uplne realisticke a neposobia vobec na oko predigitalizovane . Netvrdim , ze sa jedna o bezchybny film , no hodnotenie pod 50% si to nezasluzi . ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Nenápádný a (čo sa percent týka) dosť podceňovaný televízny film, ktorý vďaka svojej krátkej stopáži a epizódnemu poňatiu vyzerá skôr ako nejaký dlhší seriálový diel. Kvôli stopáži nie je čas sa nejaké veľké čarovanie s dejom, o nejakej psychologizácii sa tiež nedá hovoriť, výhrady mám aj ku komparzu a čiastočne aj akčným scénam, ale v konečnom dôsledku to je veľmi príjemný snímok, ktorý na televížne pomery ešte naberá na kvalite. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Požárníci pomalu postupují hudebním klubem ke dvěřím od kumbálu, minuty ubíhají, jako podkres je zvolena dynamická hudba. Větší nudu aby pohledal. Zbytek vyplňují klišé o kvótách a holčičkách, zamčených v noci v bytě, zatímco jejich tatínci mají ve vaně infarkt. Dobře, že seriál nevznikl, i ten úvodní díl seriálu ven pouštět nemuseli. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kdyby se jednalo o klasický film určitě by šlo hodnocení výš. Jenže Hasiči původně měli být úvodním filmem seriálu. Co se stalo, že se seriál nenatočil netuším. Ovšem takhle vidíme vysoce hořící diskotéku a otce chrápajícího v koupelně, ovšem také několik osudů viditelně se rozehrávajících, ale neukončených. Film tak končí po všech stránkách dobře, ale přesto si v takovéto podobě těžké někoho získá. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tv film... Áno, presne tak to vyzerá, presne tak sa odvíja dej . Je to pozerateľné, ale v podstate je to film , ktorý vám okrem toho, že vás ukráti o 80 minút, nič nedá. Aspoň mne. Z chýb sa treba poučiť . Ak už z ničoho , tak určite nepredabovávať českých hercov. Strašne mi to vadilo a pôsobilo to dosť rušivo. Keď slovenčinu zvládol M. Táborský, tak by mohli aj ostatní, hoc aj za cenu nedokonalosti. Výsledok dosť nepresvedčivý. 40% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen jak pro Českou republiku, tak pro Slovensko. Děj je naprosto stejný, v obou snímcích hrají stejní herci, ale hasiči na stanici mají v české verzi české uniformy, ve slovenské zase slovenské. Při zásahu jsou vidět policejní auta, která se také liší podle státu. (Stupet)

Reklama

Reklama