Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rundskop (v holandštině „hovězí hlava“) je thriller o mafii, která v Belgii vydělává na hovězím masu ze zvířat, kterým podává hormony. Vyšetřovatel Daems je nalezen mrtvý, zatímco jeho BMW zmizelo. Co s tím mají společného maskulinní Jacky, Vlámové a Valoni, hormony a temná atmosféra? (Pevek2)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (100)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Neodtažený pokus o kombinaci gangsterky a psychologického filmu, který naráží na své limity zejména vinou režisérovy snahy "vypadat jako někdo jiný". Nedotažený je i scénář, který se topí ve svém vlastnímn potenciálu a chaos se pokouší vyřešit hollywoodsky vyklenutým melodramatickým obloukem, na který ale Michael R. Roskam nemá dostatečné filmařské dovednosti (film se mu občas stylisticky zcela vymkne z ruky). Matthias Schoenaerts v hlavní roli je však báječný a už jen díky jeho testosteronovému závislákovi to stojí za vidění. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě to, krásně se to jmenuje, má to pěkný plakát, hraje v tom chlapík, kterej mě totálně odrovnal v "Na dřeň", takže jsem se na to hodně těšil, ale steklo to po mně jak voda, vůbec nic to ve mně nezanechá, maximálně tak myšlenku na rozmašírovaný koule nějakýho malýho kluka. Ale příběh? Nula. Sympatie k některé z postav? Absolutní, absolutní nula. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mlady zacinajuci rejza Michael R. Roskam natocil surovy a temny, ale stale len priemerny film. Film o akejsi "dobytokvej mafii" sa zacina slubne, na rozjazd ma dobre tempo a dialogy, bohuzial ale v druhej polke nastupi scenaristicka bezradnost, zvolni sa tempo a dostatok priestoru bohuzial dostane nuda. To nie je dobre, ale sympaticke na snimke je to, ze sa nesnazi o nejaku celosvetovu slavu, ma dobru reziu a Matthias Schoenaerts /Na Dren 2012/ to dobre ustal. 66 % ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hm, tak nakonec parádní škoda. Začátek - překvapení jak prase. Super neobvyklé prostředí, super neobvyklé téma, jeden podivín s vepřovou hlavou s trošku už filmově obvyklejším problémem. Tři čtvrtiny filmu se jedná a tutově čtyřhvězdovou podívanou, no jak to bývá, konec může vždy ještě přibrat, či ubrat, no v tomto případě je nevýrazná bodka laciností, díky které nemůžu jít na víc než 3.5*. A je mi to líto....69% ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Namiesto väčšej centralizácie sa film zaoberá veľkým množstvom vedľajších postáv a vzťahmi medzi nimi, ktoré je občas ťažké identifikovať. Pridajte k tomu zmätok okolo policajného vyšetrovania prípadu „belgickej hormonálnej mafie", do ktorého je zapletený hlavný protagonista. Čo je naopak zobrazené veľmi živo je jeho detská trauma a jej vplyv na jeho život. Celkovo smutné, realistické a presvedčivé. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach po celom Belgicku. Celkovo trvalo len 35 dní. (MikaelSVK)
  • Zástupcovia Belgicka zvolili film Býčia šija ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2012. Celkovo okrem tejto nominácie získala snímka ešte 21 víťazstiev a 18 rôznych nominácií na veľkých filmových festivaloch po celom svete. (MikaelSVK)

Související novinky

Belgický býk míří na americký jih

Belgický býk míří na americký jih

02.03.2014

Těžko vyslovitelné jméno Matthias Schoenaerts je stále mnoha lidem neznámé, ale chlapík za ním má již několik let nakročeno k tomu stát se jedním z nejžádanějších evropských herců své generace.… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama