Reklama

Reklama

Chytrá, neuctivá a nadčasová komedie o tom, jak je nesnadné přežít střední školu, když vás spolužáci nechápou, rodiče jsou šílení a jediné, co máte, jsou vaše sny. Maturant Carson Phillips (Chris Colfer) byl předurčen k velkým věcem, které mu jeho omezené maloměsto nemůže nikdy poskytnout. Byl na cestě na vrchol, ale osud s ním měl jiné plány - náhle ho zabil blesk na školním parkovišti. Carson demonstruje, že život je to, co se děje, když jste příliš zaneprázdněni plánováním budoucnosti - vypráví poslední týdny svého života prostřednictvím vtipných a bystrých vzpomínek, včetně cíleného vydírání namířeného na populární studenty ve škole, které vymyslel se svou nejlepší kamarádkou (Rebel Wilsonová). Neopomíjí ani rodinný život, jenž zahrnuje matku (Allison Janney), kterou více zajímá hrdlo láhve, než synova budoucnost a odcizeného otce (Dermot Mulroney), jenž se zničehonic objeví s těhotnou snoubenkou v závěsu (Christina Hendricksová). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (102)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Průměrný film vyšperkovaný náhlou smrtí hlavního hrdiny, která film nikterak neovlivňuje. Naopak, tvůrci se snaží odloučit jeho smrti truchlení blízkých, aby dosáhli černé komedie, což vypadá divně. Nicméně mám kolem sebe plno lidí, jako byli Carsonovi spolužáci, kteří čekají, až se o ně systém postará. A tak 4/5 za myšlenku, že když člověk nebude sedět na zadku a vymlouvat se, může dosáhnout svých plánů nebo snů. ()

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Chris Colfer ukazuje, že v něm vážně něco je. Struck by lightning je příjemný film, na který se mnoho lidí podívá a zapomene na něj. To je ale obrovská škoda. Schovává v sobě totiž důležitou myšlenku, kterou nám předává nenuceným způsobem. Všechny ty moudra o cestě, cíli, důležitosti snů a naděje které pořád slýcháme... ale až s tímhle filmem jsem si uvědomila, jak moc pravdivé to je. A jak moc důležité to je. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velice originálně pojatý příběh o středoškolském pisálkovi a "jeho" školním plátku. Originální nejen ve způsobu draftování spolužáků do svého magazínu, nýbrž i v tom, že vypravěč je vlastně mrtvý po zasažení bleskem. Tento fakt se však jeví pro zbytek stopáže absolutně zbytečným (snad až na posledních pět minut), nikam příběh neposunuje a samotná pointa zásahu je tak laciná, že to snad ani tvůrci nemohli myslet vážně. Zbytek však funguje téměř na výbornou a já si tento netradiční příběh z americké střední školy užil. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vo svojej podstate mohol povedať oveľa viac ako v skutočnosti povedal. Mám z toho rozporuplné pocity, keďže tento príbeh mal v sebe okamihy, ktoré stáli naozaj za zamyslenie a dlhú úvahu. No a na druhej strane tu bolo aj množstvo zbytočných scén, ktoré možno chceli svojim spôsobom podčiarknuť tú iróniu osudu, no bolo to akési neúplné. Rozhodne to bol film, ktorý svojou myšlienkou zaujal, len škoda, že pôsobil tak nekonzistentne. Navyše ja osobne som považoval za zaujímavejšiu tú časť deju ohľadom Carsonových rodinných vzťahov, ktorá mohla dostať isto viac priestoru ako tá školská časť. No a ten "vrchol" zasiahnutia bleskom, doteraz neviem aký to malo vlastne zmysel pre celkové posolstvo filmu... ()

Trash 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem si hned neuvědomil, že hlavní roli hraje Colfer...viděl jsem pár dílu Glee, a byl mi tady dost protivný. V tomhle filmu mě ale naopak hodně bavil - s jeho nadstandardně vybavenou kámoškou byli sympatická dvojka, vůbec celý film byl herecky moc dobře obsazen. A nebylo to ani extrémně přeslazené, jak je v amerických snímcích (hlavně u konců filmů) běžné. Prostě moc fajn teenagerská komedie s dospělácky ustaranou atmosférou. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Rebel Wilson (Malerie Baggs) bola do filmu obsadená deň pred natáčaním. (dwdb)
  • Film je natočen podle stejnojmenné knižní předlohy mladého herce a spisovatele Chrise Colfera známého především díky hlavní roli Kurta Hummela v muzikálním seriálu Glee (2009). (jakear)

Reklama

Reklama