Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (224)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ekoagitka pro děti, která by mohla fungovat, ale má dost blbý timing a ten nejhloupější typ humoru jak z Mimoňů - padání na zem. On to ale dost kazí ten timing, protože než se zápletka rozjede tak, jak všichni čekáme, je hodina filmu v tahu. Fakt, celá hodina. Z 86 minut. Včetně pětiminutových závěrečných titulků. Překvapivě to ale není tím hlavním, co mi na filmu vadí. Nejvíc mě totiž štvali ty písničky, jelikož mě v animácích strašně vadí, když se v nich hodně zpívá a jen málokdy jsem schopný to akceptovat nebo dokonce říct, že se mi líbily. Taky mě to docela nudilo, ale jinak to nemá špatné vymyšlený svět, animované je to dobře, obzvlášť ta pestrobarevná příroda včetně zvířátek (z nichž některé se snaží působit strašně roztomile, ale to už je můj osobní problém) a na jedno zhlédnutí by to asi bylo. Na víc ani náhodou. Akorát jsem teda ještě čekal, že se Lorax objeví i víc v současnosti, ne jen v tom vyprávěném příběhu (který stejně zabírá nejmíň půlku filmu). 2* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ve svižném úvodu veškerou infantilnost, cukrkandlovost a pestrobarevnost tak tak vyrovnávaly slušné vtípky, ale po chvíli se stejně vše zmíněné začalo přejídat. Respektive předlouhé uvozující vyprávění (zabírající skoro 3/4 délky filmu) nepřineslo nic objevného a postupně uvadalo, no a závěrečné ekologické prozření proběhlo zase hodně kvapně a jednoduše. Díky častým narážkám, odkazům, shazování, zajímavému designu města a všeho v něm však výsledek ušel. ()

Reklama

Holubicqa 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Podle zdejšího hodnocení bych čekala opravdu nějakou agitku, ale.. Bylo to velmi milé, vtipné, film krásně utekl a bavila jsem se až do konce. Rozhodně doporučuji, především dětem, ale i dospělým, kteří jsou otevření lehce kýčovitému, barevnému, ale zábavnému a trochu i poučnému příběhu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem nejakou infantilni blbustku a tu jsem dostal, ale zaroven tu je pokus o serioznejsi pribeh, kterej ale vyzniva trochu jako ekologicka agitka a samotny vysvetleni, co se vlastne stalo, navic zabira vic casu nez samotnej pribeh. Postava Loraxe tu je pak vicemene zbytecna. Takze celkove zadna velka pecka, ale sem tam se nakej forek povede, dej se nikde netahne a postavy jsou vzasade sympaticky, takze to ty tri hvezdicky da. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Symfonie roztomilosti a duhových barev trvající skoro půl druhé hodiny o naučení se ekologičtějšímu smýšlení. Souhlasím, začít se musí u dětí. S čím už nesouhlasím je vaše hodnocení. Je to pohádka a ty bývají naivní a hloupoučké. Mě se to líbilo, ráda bych viděla vyšší hodnocení, aspoň na úrovni 70%. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Tedova postava je pojmenována podle Dr. Seusse, celým jménem Theodora Seusse Geisela. Postava Audrey je pojmenovaná podle jeho druhé ženy Audrey Geisel. (Akesha)

Reklama

Reklama