Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 1

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (452)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Nevím, jestli by film na mě stejně zapůsobil, kdybych jej viděl doma, na sebevětší TV. Ale v kině tohle bylo něco neskutečného, ta atmosféra, kdy mnohdy ani nevíte, co vlastně sledujete až do poslední vteřiny (různé záběry na oči, oblohu, atd...) to mě naprosto pohltilo. K tomu si připočtěte Skotsko, ve kterém už třetím rokem žiju (sice ne v Glasgow, ale s tímto akcentem jsem hodně obeznámený, takže bylo pro mě legrační slyšet jej ve filmu, kde hlavní roli hraje Scarlett) a hlavně Scarlett, která se této opravdu těžké role (její postava toho moc nenamluví a to se teprve projeví, jaký herec jste) zhostila naprosto s přehledem tento film táhla sama na svých bedrech. A kdyby jenom těch... :-) Ještě generace po nás budou děkovat Jonathanu Glazerovi, že konečně někdo Scarlett vysvlékl! :-) Zkrátka a dobře, Under the Skin je film, který na mě opravdu zapůsobil a u kterého se nemůžu dočkat druhého zhlédnutí. Ale to bude jenom o tom, abych si tu atmosféru vychutnal znovu, protože s mým hodnocením tohle pravděpodobně neotřese... 100 %. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Jako alternativní pohled na téma "přijde zlý ufoun na planetu Zemi, aby se následně zamiloval do našeho způsobu žití a obrátil se proti svým" to není úplně špatné, ovšem nelze zastřít, že pod artovým pozlátkem se nachází až příliš málo obsahu, jako by tvůrci vlastně nevěděli, jak to celé vyplnit. Občasné záblesky jsou potenciálně nadějné, scéna se sloním mužem vnímána skrze předchozí zlatavé extáze z pestrosti lidského druhu má v sobě i zárodek čehosi slibnějšího, avšak ta celková prázdnota je ve výsledku až příliš ubíjející. ()

Reklama

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle flák se vám fakt dostane pod kůži. Budete si asi říkat, že máte pod kůží hodně chlastu, když jste zmagořili a pustili si tuhle artovou píčovinu. Vlastně pardon film z vyšším poselstvím možná tak pro Blbmana (vysvětlí už mi někdo do prdele co je to ta narace?!) a jemu podobným. Takže se ospravedlňuji za to, že mám rád jasný a srozumitelný filmy a nechci si 100 minut říkat jestli jsem, tak vožralej, že mám halucinace nebo se opravdu dívám na takovou neskutečnou kravinu. No co už necháme to tak pseudo artu zdar! ODPAD!0% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Darkrobykova pomsta (doporučil mi to, pacholek jeden). Must see pro verbala i jemu podobné artové fajnšmekry. Bizarní, atmosferický, ale totálně    U   B   Í   J    E    J   Í   C    Í     film. Sune se neuvěřitelně pomalu, jen s velkými obtížemi, jakoby až po hruď ponořený v rozehřátém asfaltu. Under the Skin u mě sesadilo z trůnu Eden Log (rozbředlá francouzská mňamka, taky pěkně "na palici"). Podivný příběh, s minimem děje, naprosto ujetá šílenost. Tajemná kráska umí jen dvě věci. Jezdit dodávkou po městě (desetiminutové záběry na ulice a chodce) a svlíkat se. „Erotická“ scéna se sloním mužem s kvalitně znetvořenou hlavou, ta byla! Aneb slepý chtíč, stahující nás, nadržené chlapy, pod hladinu. Taky mě rozbouralo to svícení stolní lampou mezi nohy při pokusu o sexuální styk: „Neměla bych tam mít nějakou díru?“ Morbidní a bezcitné, ale ve své zvrácenosti až dojemné. A ta tísnivá hudba... Magnificent! Žalostně naříkající tóny, jako nějaké zraněné zvíře, nacpané do violoncella. Třešnička na (a)sexuálním dortu bylo to znásilňování v lese, velmi fujtajbl scéna. Dala by se používat při terapii sexuálních agresorů. Plus něco krutého, co mi neudělalo dobře: Na liduprázdné pláži jsou rodiče, dítě a pes. Příliš velké vlny spolu s odlivem odnášejí psa na širé moře. Žena nerozvážně plave za ním, aby ho zachránila a začíná se topit. Její manžel jí jde na pomoc a vrhá se taky do moře. Chvíli bojuje s vlnami, ale ty jsou čím dál větší, tříští se o skaliska... Uprostřed chladné a větrné noci, na pláži mezi špinavými chaluhami, sedí opuštěné 18ti měsíční batole. Vzlykající chlapeček se zoufale rozhlíží kolem, zatímco nezadržitelně stoupá příliv. Brrr... ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Těžce stravitelný film, určitě ne pro každého. Atmosféra komorní, ba dokonce lehce depresivní a monotónní. Celkem mě překvapilo, že si Scarlett Johansson vybrala takový film, ale určitě nezvolila špatně. Chvilka slávy Kryštofa Hádka po boku Scarlett taky stojí za řeč, zajímalo by mě, jak se k takový roli dostal. Hodnocení na hraně 3-4*. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Adam Pearson, ktorý hrá zohaveného muža, ktorý je nalákaný do vozidla, si zlomil nohu, keď ho cestou na konkurz na jeho rolu zrazil taxík. Režisér Jonathan Glazer ho na druhý deň v nemocnici vyskúšal a dal mu prácu. (Arsenal83)
  • Scarlett Johansson o nahote v tomto filme: "Myslím si, že v niektorých ohľadoch sa musíte na nahotu pozrieť v tom ohľade, že samozrejme niekto na ňu bude pozerať a vy tak musíte zvážiť hodnotu rizika, ktoré podstupujete. Pýtate sa, nie je to bezdôvodné? Nie je to zbytočné? Je to dôležitá súčasť cesty tejto postavy k sebaobjaveniu? Čo sa tým získa? Ja nie som provokatívna osoba. Nie je to niečo, čo vyhľadávam. Mňa to upozornilo na to, ako súdime sami seba a aké nároky na seba kladieme. Ako veľmi si uvedomujete, ako vyzeráte, svoju vlastnú ješitnosť. Bolo to naozaj náročné, ale bolo to zaujímavé získanie poznania, že som sebavedomá a že takto chcem vyzerať. Ten pocit pochybnosti je v každom z nás. A u nás, u žien, je ho ešte viac." (Arsenal83)
  • Scéna, v ktorej Scarlett Johansson spadne na zem, sa stala internetovým virálom a námetom pre stovky memečiek. Až po vyjdení filmu vyšlo najavo, že ten pád bol úmyselný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama