Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 2

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (452)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na film Pod kůží nikdy nezapomenu a proto mu tu hvězdičku dám. A všem svým nepřátelům tento snímek doporučuji jako skvělý a jedinečný umělecký zážitek. A za sebe si na jméno Jonathan Glazer dám příště velký pozor, protože filmy, které nijak nezačínají, nijak nekončí, mezitím se nic neděje a do toho občas zaskřípou housle, jsou zcela mimo mé chuťové pohárky. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dneska už jsem jedné ptákovině přidal (Lord of Tears), no tady to zachraňuje jen oplácaná Johanssoka, která bloudí Glasgowem-lesem, stejně jako Koloběžka první, oblečená-neoblečená, autem-pešky, realitou-fikcí....S oficiálním textem distributora (viz.výše) to má pramálo společné, když se potom dívám na údaj o knižní předloze, ta mohla být díky slušné dávce neurčitosti i dobrá a napínavá, ale na plátně je to prostě nuda paralelních světů hodná. Dodíval jsem se na to, ale tady teda ani na ten průměr nepůjdu, protože zívání se u průměrného filmu vystát nedá. Slabota. 40% ()

Reklama

charlosina 

všechny recenze uživatele

Tak nebudu se tvářit, že to za něco stálo, když to byla šílená nuda (a to ty nekoukatelné artovky umím ocenit, he). // SPOILER // Scarlett si asi řekla, že jako každá herečka, která chce být uznávaná, by si měla alespoň jednou za svou kariéru střihnout roli v nějakém těžce uměleckém filmu, a tak na to kývla. Protože ale scénář, poskládaný víceméně z jízdy autem a pár dialogů, kterým stejně nebylo rozumět (skotský akcent rullez!), byl očividně nudný, rozhodla se svlíknout, aby se na to vůbec někdo podíval. (Mimochodem tyhle scény stály tenhle nízkorozpočtový filmek zřejmě šílený prachy a tak nezbylo na další herce a proto se tam objevují převážně samé obludy, z nichž nejsympatičtější byl právě onen Sloní muž.) No a nic víc se tam v podstatě neděje, potká pár nadržených týpků, které pošle někam pod hladinu, kde se z nich stane forma nápadně podobná použitému kondomu (a není ten režisér náhodou feminista?) a pak zjistí, že by "to" přece jen mohla prubnout, přičemž se jí zhroutí svět. A tak už to vlastně nechce (nebo snad ani nemůže). The end. // Za hudbu a nejdelší záběr pojídání jednoho sousta dezertu na světě (skoro půl minuty!) 2*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obsah snímku síce sedí, no kto očakáva otvorené ústa z príletu vesmírnej lode na námestie v Sebedraží, odvracanie zraku pri porciovaní ľudí v E.T.-ho kuchyni, či čo i len chvíľku napätia pri samotnom únose, je rovnako vedľa, ako som bol JA. "Under The Skin" je totiž z 90% absolútne experimentálnym snímkom, ktorý nemá za úlohu zobraziť udalosti či situácie, klasickým, očakávaným spôsobom, na ktoré je divák bežne zvyknutý. Tento snímok je určený najmä pre tých, čo nevideli Scarlett Johansson v gaťkách s pár kilami navyše (no tak či onak by dostalo "co proto"!), alebo chcú dokonale spoznať detaily interiéru dodávky, v ktorej sa odohráva takmer polovica príbehu. Nemožno povedať, že by ma "Under The Skin" vďaka odlišnému spracovaniu vyslovene nezaujal, no išiel tak trošku mimo môj obzor. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková moderní verze Lifeforce, kterýžto film sice byl béčko až na půdu, ale kdyby sem Glazer pár béčkových atributů propašoval, vůbec bych se nezlobil. Film je totiž bohužel silný v naprosto nepodstatných oblastech (má skvělou kameru, lokace, až dokumentární a fascinující záběry všedního života v Irsku, a dokonce tady hraje český herec Kryštof Hádek), ale v těch podstatných tragicky selhává. Je zbytečně přespříliš a až únavně dlouhý, repetitivnost obrazů ubíjející, myšlenka v tom moři pomalých obrazů utopená podobně jako ti chlapi v černé břečce, a skutečně by se mi líbilo, kdyby to raději mělo akčnější háv (motorkáři by samozřejmě trochu víc dominovali, ale proč ne?) a razantnější tempo. Jako jo, v některých drobných momentech (třeba když on ji bere na hrad a ona se bojí dovnitř, jako by čekala taky podraz, jaký ona chystá furt chlapům) je to silné, závěr dobře udělaný, ale celkově je to podobné jako když ve špinavém moři hledáte perlu. Jinak Scarlett fakt žádná kočka není a koukat na její nijak sexy postavu a velkou prdel a tlustá stehna mne nijak nebralo. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Do roly motocyklistu bol obsadený majstrovský motocyklový cestný pretekár Jeremy McWilliams, pretože ten zvládol zradné jazdné podmienky na Škótskej vysočine. (Arsenal83)
  • Spisovatel a scenárista Alexander Stuart napsal první tři verze scénáře. (Fevas)
  • Jeden z prvých návrhov scenárov zahŕňal škótsky manželský pár, o ktorom sa ukázalo, že sú v prestrojení mimozemšťania. Brad Pitt bol v tom čase obsadený ako mužská polovica páru. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno