Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 1

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (452)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Ou shit, tak tímhle Glazer doslova rozkopl dveře mezi současné špičkové filmaře (až si říkám, kde se v něm taková nekompromisní vize vzala). Konečně něco, co se dá zaškatulkovat jako scifi (sice brutálně artové), ale vypadá to j i n a k. Realistická estetika, málo umělého osvětlení, nerytmizovaný střih. Většinou statické, přesto tekutě působící a vnitřním pnutím po okraj naplněné obrazy. Těžkotonážní minimalistická hudba, nula dialogů (a když už, tak božský skotský přízvuk) a nejlepší role Johansson. Trochu mě z toho vytrhl akorát ten Hádek, i když vlastně do tak enigmatického filmu i ta podivná podivná potápěčská scéna seděla aneb "myslel jsem, že mi chceš šlohnout ručník". Teď už se nedivím, že to v Cahiers dali mezi nejlepší filmy roku. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dneska už jsem jedné ptákovině přidal (Lord of Tears), no tady to zachraňuje jen oplácaná Johanssoka, která bloudí Glasgowem-lesem, stejně jako Koloběžka první, oblečená-neoblečená, autem-pešky, realitou-fikcí....S oficiálním textem distributora (viz.výše) to má pramálo společné, když se potom dívám na údaj o knižní předloze, ta mohla být díky slušné dávce neurčitosti i dobrá a napínavá, ale na plátně je to prostě nuda paralelních světů hodná. Dodíval jsem se na to, ale tady teda ani na ten průměr nepůjdu, protože zívání se u průměrného filmu vystát nedá. Slabota. 40% ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Scarlett celý film loví a vozí si domů frajery, kteří končí bůhví kde v podlaze. A to je vše. Některé scény tak dlouhé a nezáživné, že jsem upadal do kómatu. Když si nepřečtete obsah, po skončení vůbec nebudete vědět o čem film byl. Dvě hvězdy pouze za krásnou Scarlett, která se tu ukáže párkrát nahá a nehrát zde ona, film bych si asi ani nepustil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Intergalaktická řeznice v kůži hollywoodské hvězdy hledá po Británii suroviny pro masokombinát, protože zákazníci u nich doma tvrdí, že nejlepší do paštiky je Skot domácí. Je zarážející, že zatímco Hádek, i když z jiného chovu a plný éček, se hodí k naložení do černého láku, tak hydrocefalický muž není dost libový, ale to bych možná přičetl tomu, že řeznice začala přicházet na chuť zoofilii.. Minimalismus, skrytá kamera, psychedelická hudba, bizarnost. Ani pár surreálních (vysátí lidského obsahu z kůže) či bolavých scén (dítě u moře, konec) nedokázalo vytvořit u Glazerova artového tripu dostatečně vtahující fluidum. Můj problém. Radši si pustím Sinatru.. P.S.: Nevěřte tomu, že se Scarlett Johansson vysvlékla. Její overal v tělové barvě se prodává na eBayi za 29,90 USD.. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně působivé sci-fi s pomalou a sžíravou náladou, výbornou hudbou a několika hodně silnými momenty. Další film od Jonathana Glazera je u mě v očekávání. Kdo nemá trpělivost a není fanouškem pomalého tempa, tak by měl UNDER THE SKIN určitě vynechat (viz. zdejší hodnocení, které jde jako obvykle proti proudu)! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Adam Pearson, ktorý hrá zohaveného muža, ktorý je nalákaný do vozidla, si zlomil nohu, keď ho cestou na konkurz na jeho rolu zrazil taxík. Režisér Jonathan Glazer ho na druhý deň v nemocnici vyskúšal a dal mu prácu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama