Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 1

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (452)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky jsou pro takto umělecky vyzrálý film asi trochu křivda, ale kdybych dal víc, tak kecám sám sobě. Atmosféru to má hypnotickou a opojnou, soundtrack je úžasný, plakáty z jednotlivých filmových políček bych si klidně vylepil na zeď ... ale to nekonečné ježdění dodávkou a čumění do blba prostě po určitém čase omrzí. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dneska už jsem jedné ptákovině přidal (Lord of Tears), no tady to zachraňuje jen oplácaná Johanssoka, která bloudí Glasgowem-lesem, stejně jako Koloběžka první, oblečená-neoblečená, autem-pešky, realitou-fikcí....S oficiálním textem distributora (viz.výše) to má pramálo společné, když se potom dívám na údaj o knižní předloze, ta mohla být díky slušné dávce neurčitosti i dobrá a napínavá, ale na plátně je to prostě nuda paralelních světů hodná. Dodíval jsem se na to, ale tady teda ani na ten průměr nepůjdu, protože zívání se u průměrného filmu vystát nedá. Slabota. 40% ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hypnotický audiovizuál, velmi jednoduchý příběh a snad nejautentičtější zobrazení skotského města, jaké se ve filmu doposud objevilo. (V Glasgow už pár let žiju a velmi příjemně mě překvapilo, že řadu lidí, které od vidění znám, jsem na plátně zahlédla.) Kvůli své délce může nakonec dějová linka s hlavní hrdinkou neustále se dávající do řeči s novými muži, působit lehce monotónně, ale máte-li slabost pro osobité filmy s odlišným stylem vyprávěním, jejichž jednotlivé výjevy vám ještě nějakou dobu po zhlédnutí budou rezonovat v hlavě, nemusíte hledat déle. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak moc artové, až je to směšné. Hlavní hrdinka hodinu jezdí autem a opakovaně lapá nadržený hejly, kterým není divné, že je zavede do jakési barabizny, kde je nekonečně prostoru a jen ztopoření poslušně dokráčí do věznící bažiny, nebo co to je. Pak jí to přestane bavit a chce být člověk nebo co, takže zbylých tři čtvrtě hodiny chodí po krásném Skotsku. Opravdu zajímavé to začne být, až na samotném konci. Jonathan Glazer má talent, ale tohle byl prostě fakt debilní film. Ale Scarlett je tam často nahá. A na diskotéce tam hraje Darude - Sandstorm :D ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Nevím, jestli by film na mě stejně zapůsobil, kdybych jej viděl doma, na sebevětší TV. Ale v kině tohle bylo něco neskutečného, ta atmosféra, kdy mnohdy ani nevíte, co vlastně sledujete až do poslední vteřiny (různé záběry na oči, oblohu, atd...) to mě naprosto pohltilo. K tomu si připočtěte Skotsko, ve kterém už třetím rokem žiju (sice ne v Glasgow, ale s tímto akcentem jsem hodně obeznámený, takže bylo pro mě legrační slyšet jej ve filmu, kde hlavní roli hraje Scarlett) a hlavně Scarlett, která se této opravdu těžké role (její postava toho moc nenamluví a to se teprve projeví, jaký herec jste) zhostila naprosto s přehledem tento film táhla sama na svých bedrech. A kdyby jenom těch... :-) Ještě generace po nás budou děkovat Jonathanu Glazerovi, že konečně někdo Scarlett vysvlékl! :-) Zkrátka a dobře, Under the Skin je film, který na mě opravdu zapůsobil a u kterého se nemůžu dočkat druhého zhlédnutí. Ale to bude jenom o tom, abych si tu atmosféru vychutnal znovu, protože s mým hodnocením tohle pravděpodobně neotřese... 100 %. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Glazer strávil nad tvorbou tohto filmu viac ako desať rokov. (Arsenal83)
  • Film sa stal kasovým prepadákom. Nezarobil si ani na polovicu nákladov a skončil v mínuse viac ako 6 miliónov dolárov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama