Reklama

Reklama

Katarině je dvacet let a žije na bezútěšném městském předměstí, v němž útrpně setrvává bez jakýchkoli plánů do budoucna. Život se jí změní až ve chvíli, kdy objeví hudbu, konkrétně uslyší představení Mozartova Rekviem v Göteborgské koncertní síni. Katarina chce za každou cenu vstoupit do překrásného, zbrusu nového světa tónů a cítí, že musí co nejdál utéci od svého ošklivého života. Cesta k vnitřní svobodě je ale záludná, plná lží, zrady a nebezpečného vztahu se skladatelem Adamem. Dívka je pro získání nové identity schopna čehokoli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dráma ako hrom, to určite nie, ale zaujímavá dráma s masívnou, skvelou a naozaj umeleckou hudbou. Niečo o nešťastnej dievčine, ktorá svoje sny rieši, ako inak, cez staršieho pána, tak to býva, hoci ona to myslí aj úprimne. Dráma je aj o sociálnych rozdieloch a nemožnosti sa vymaniť z určite spoločenskej triedy. Človek zospodu rýchlo zistí, že svet je podriadený hierarchiám, ktoré vás jednoducho odmietajú. Aliciin debutový výkon určite stojí za pozornosť. Ale za pozornosť stojí aj tá myšlienka, že všetky kvalitné herečky začínali rolami, kde bola nahota alebo niečo sexuálneho. Akoby ten filmový svet mal takéto pravidlo. Kto si pozrie prvotiny všetkých top herečiek, zistí, že na 90% je to tak. Je to aj prípad Alicie, ktorá pri nahotinách ale ostáva už celú kariéru. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitosť. Langsethová ako režisérka si ide tvrdo po svojom. Príbeh dievčata, žijúcej na kraji spoločnosti, pod drobnohľadom sociálnej starostlivosti, je konfrontované z vysnívaným svetom klasickej hudby. Fatalizmus celého filmu je do oči bijúci. Krásne vystupňované, ladne prechádzajúce s romantickej línie do tej dramatickej. V pozadí je krásne cítiť napätie, ale zároveň aj fascináciu všetkým krásnym - čo nám režisérka vo veľkej miere vo filme ponúka. Najväčšou devízou filmu, okrem klasickej hudby a režisérskeho vedenia je mladá Alicia Vikander. Tá podáva asi rovnako sugestivný výkon ako ďalšia mladá kráska Ellen Page. Dospelé úlohy, málokedy sadnú mladej babe a ona ich zvláda bez komplikácií. Dobre sa s ňou dá stotožniť, dobre sa na ňu pozerá a to, že už pracuje na americkom trhu o niečom svedčí. Pre mňa je Pure výborne spravený film, pri ktorom zamrzí len vyústenie príbehu. Obhliadnúc od toho, nemôžem byť viacej spokojný. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

To je tak, keď niekto odmieta patriť do svojej sociálnej triedy… A ja to hovorím dlhodobo, Alicia Vikander je (spolu s Natalie Portman) najlepšia mladá herečka svojej generácie. A nehovorím to len preto, že je takpovediac presne môj typ; ona zvláda dokonale rovnako role u Ritchieho, aj u Garlanda, a v jej východzom žánri stvorila manželku Danish Girl. Výkon, ktorý stále radím do mojej osobnej top 5 najlepších. A tu to zrovna nemala ťažké. Aj chápem, že jej to otvorilo dvere do Hollywoodu; tá rola je celá o striedaní emócií. Od opakovaných agresií, cez sexuálnu scénu na hranici porna, vyšinutú radosť, až k nedôstojnému ponižovaniu sa. Sama o sebe tá storka nie je zrovna originálna, ale presne padne hlavnej herečke, a na koľko sa hlavná herečka objaví v úplne každej jednej scéne filmu, ju tá povyšuje na vyhraté one woman show. 75% ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Velice realistický film, který drsný způsobem zachycuje těžký život mladé Katariny. Ta se zoufale drží své milované vážné hudby a práce, která je s ní spojená a je ochotná pro její udržení udělat prakticky cokoliv. Alicia Vikander už mě ve třetím filmu přesvědčila, že umí hrát nejen role nevinných princezen, ale i lehce psychotických žen naprosto výborně. Začínají se mi líbit severská dramata, působí opravdově a jsou mi tematicky blízká. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Ó můj bože..... sledovat to dokonalé propojení a splynutí nádherné hudby a úchvatné, emocemi překypující Alicie Vikander byl DECHBEROUCÍ ZÁŽITEK!!! Nemám slov, úplně mě to odzbrojilo a očarovalo. Koukat na tenhle film bylo jako sledovat dokonalé umělecké dílo. Ta atmosféra, ta hudba, ty emoce, pohledy, to vyústění.... Bravooo a nedá se nic dělat moje drahé dámy z mé topky, ale jedna z vás dostane kopačky a bude muset uvolnit místo Alicii :-)) P.S. Video na úplném konci obsahuje big spoiler! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Alicia Vikander vyhrála cenu Guldbagge, švédskou obdobu slavných Oscarů, a to za nejlepší ženský výkon v hlavní roli. (ellegrey)
  • Film sa natáčal v Göteborgu (Švédsko). (Arsenal83)
  • V roce 2011 byla Alicia Vikander spolu s ostatními začínajícími herci jmenována tzv. Shooting Star, což je ocenění, které uděluje Evropský filmový institut vycházejícím mladým hereckým talentům na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (ellegrey)

Reklama

Reklama