Reklama

Reklama

Foo Fighters: Back and Forth

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument Foo Fighters: Back and Forth mapuje 16 let této kapely; od prvních písní, které složil Dave Grohl sám po tom, co skončila Nirvana, přes několik změn v kapele na postech bubeníka a kytaristy, procesy nahrávání všech alb, vyprodání Wembley až k přípravě posledního alba, které vznikalo v garáži domu Grohla. Skupina se postupně dopracovala na jednu z nejlepších rockových kapel současnosti, za kterou je právem označována. (Katka88)

(více)

Recenze (104)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že před zhlédnutím tohoto dokumentu jsem o Foo Fighters nevěděl nic krom faktu, že skupinu založil Dave Grohl, bubeník mé nejsrdcovější záležitosti - Nirvany. No teď už o nich vím zásluhou tohoto naprosto fantastického dokumentu mnohem víc a hodně se stydím, že jsem se o Daveovy další aktivity nezajímal. Foo Fighters hrají totiž skvělou hudbu a v záplavě dnešních bídných až průměrných kapel patří k tomu nejlepšímu, co člověk může (i naživo) slyšet. Jdu shánět záznam jejich koncertu z Wembley v co nejlepší kvalitě! :-) ()

-Dawe- 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument od Nirvany, po Foo Fighters. Nahlédnutí do života členú kapely, který je podrobně rozebrán a zdokumentován jak nejlépe to šlo. Začínající Foo Fighters hrající v malých klubech o 300 lidech, až po koncertování ve Wembley o 85 tisících lidech. Asi každého překvapí, že jejich poslední album se nahrávalo na pásku a je to jedno z nejlepších alb. Vidět Stárnoucího Krista Novoselica, jak se podílí na posledním albu, je asi nejlepší zážitek z dokumentu. Pro mě opravdu nejlepší hudební dokument a silný zážitek. Ať žije Dave Grohl! ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Aneb cesta Foo Fighters z malých klubů až do vyprodaného Wembley. Parádní dokument a sympatičtí muzikanti. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Příjemný dokument, kde se dozvíte v podstatě vše o Foo Fighters. Já tuhle kapelu nějak zvláště nepreferuji a ani moc často neposlouchám, ale poslouchat se rozhodně dá. Nic převratného, prostě poctivý rock´n´roll. Úvod je věnován Nirvaně, takže i trochu nostalgie.. Líbilo se mi to. Dave Grohl je prostě člověk, který má i přes velký úspěch a určitě i mnoho dolárků, stále dost soudnosti a pokory. Hezky se na to dívalo. Pro fandy jednoznačně nutnost! ()

jasse 

všechny recenze uživatele

..."Měl jsem fakt dilema.Budu bubeníkem v kapele Toma Pettyho, nebo začnu od začátku s tím, že budu hlavní zpěvák a kytarista v kapele, budu dělat něco, co jsem nikdy nedělal a čeho se docela bojím?" Dave Grohl se tehdy rozhodl dobře... neměl to lehké, nálepka TOHO bubeníka z Nirvany mu zůstala opravdu dlouho, důkazem jsou záběry z autogramiád, nebo z tiskovek, když Foo Fighters začínali. Dokument podrobně popisuje Davovy začátky s formováním kapely a cestu vzhůru, kdy si také prošli krizemi... Nebylo určitě lehké po úspěšných letech v Nirvaně opět přijíždět na koncerty v malých klubech a začínat znova, ale dokázal se poučit z chyb Nirvany a vyvarovat se jich v existenci své vlastní kapely. To všechno je v tomto dokumentu vidět - zajímavě zpracovává vzpomínky bývalých i současných členů Foo Fighters, graduje koncertem ve Wembley a pak poklidně končí nahráváním posledního alba u Dava v garáži...i s Kristem Novoselicem. Skvěle jsem se po celou dobu bavila, také proto, že Dave je perfektní vypravěč a celému snímku dodává potřebnou šťávu. Už dlouho jsem neviděla tak dobrý dokument. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som myslel, že idem pozerať koncert Foo Fighters, no postupom času mi došlo, čo som si to vlastne pustil. Priamočiaro jednoducho rozprávaný príbeh kapely, možno to mohlo byť niečím ozvláštnené, nie len tak lopatisticky dané, ale inak pekný sumár. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Foo Fighters jsou už nějaký ten pátek mou oblíbenou kapelou a jejich pražský koncert byl pro mě největším hudebním zážitkem v životě, pochopitelně jsem si tak nemohl ujít ani tenhle dokument. Přiznávám, že jsem plné hodnocení očekával už před začátkem, ale za sebe můžu říct, že po těch necelých dvou hodinách úžasné hudby a zajímavého příběhu, je dávám s naprosto čistým svědomím. Úvod s Nirvanou mě příliš nenadchl, ale jak se dokument blížil ke konci, užíval jsem si ho víc a víc. Možná, že na to, jací jsou Foo Fighters divoši působí tenhle projekt až moc korektně, ale ve výsledku to moc nevadí. Jejich historie je působivá a z hudby mrazí v zádech (v tom nejlepším slova smyslu), tak co víc si přát? ,,I feel good about the good things, I feel bad about the bad things, but I wouldn't change a thing." ()

Murphy722 

všechny recenze uživatele

Tyhle dokumenty o kapelách, jejich vzniku, o členech a vůbec o všem možné co jsme doposud o našich idolech nevěděli, mají obrovský pro mě přínos z hlediska toho, že se na tu danou kapelu dívám pak úplně jinýma očima. V tomto případě mě zahřálo u srdce a pohladilo na duši, když jsem mohl se podívat na celý opus od začátku, až po dnešek kapely Foo Fighters. Všechny úspěchy a neúspěchy, kterými si ze začátku Grohl prošel, jsou pochopitelné. Nirvanu se těžko poráželo něčím novým. Ale porazil ji herdek dobře!!! ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Dave Grohl je pre mňa hrdinom v tom, čo dosiahol. Ako sa pretĺkol od bubeníka z Nirvany, ktorého nenávideli, keď začal odznova. A dotiahol to na jednu z najväčších rockových hviezd súčasnosti. Scéna s plačom vo Wembley bola neuveriteľná. Foo Fighters len tak ďalej a nabudúce nech je to Maracana:D. ()

Mrs.Bailey 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že je toto hodnocení vážně dost ovlivněné oblíbeností kapely u zdejších uživatelů. Jenže historie Foo Fighters je fakt zajímavá a lidi z kapely maximálně sympatičtí. Hudbu nemá smysl komentovat, tak jakpak bych mohla dát méně než pět hvězd? ()

ChillThomas 

všechny recenze uživatele

Dozvěděl sem se mnoho věcí i o Nirváně, které jsem ani netušil a jako fanoušek Kurta Cobaina se za to stydím. Tento dokument je opravdu výborný, skvělá atmosféra, pohled do nahrávacích studiích a koncertních hal . Dave Grohl je opravdu talentovaný muzikant od Bubeníka z Nirvány po kytaristu a zpěváka kapely FOO FIGHTERS. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Foo Fighters hrají v podstatě obyčejný rocknroll jak jim zobák narostl, přirovnal bych obecně jejich přístup ke stylově rozdílným Mötorhead. Vše podloženo entuziasmem a charismatem Dave Grohla. Nejlepší z dokumentu je ona část odehrávající se u Davea v domácím studiu. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

''Foo Fighters je nejlepší (a najsympatičtější) současný rockband a jejich frontman hrál v nejlepším rockbandu všech dob.''No a tak je to moje hodnocení celkem jasné.Od Nirvany po Wasting Light. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Ano ono to šlapalo jak má :-)! Dave Grohl je fakticky borec... Smekám před ním! A album Wasting Lights? Jak bych řekl já převedeno do Davovi řeči: OHH MY FUCKING GOD!!! ()

Reklama

Reklama