Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bennett Salvay: 1. Main Title [1:17] ,2. The Truck Attacks [3:01] ,3. Back to the Church/The Pipe [4:14] ,4. Finding the Body [2:36] ,5. The House of Pain [3:02] ,6. Kenny and Darla [1:14] ,7. Trish's Surprise [0:42] ,8. Trish and Darry's Theme [1:28] ,9. The Truck Returns [0:38] ,10. The Creeper Attacks [2:13] ,11. Monster Mashed/The Big Flap [4:09] ,12. Creeper's Tale [2:42] ,13. Bone Appetite [1:06] ,14. My Heart Goes Out [2:35] ,15. Creepy Crawler [1:56] ,16. My Brother's Creeper [6:31] ,17. Jeepers Creepers [2:18] ,18. Here Comes the Boogey Man [2:53] ,19. Creeper's Truck Horn Sound Effect [0:06], ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak toto keď som pozeral v dobe vzniku, tak to bol pre mňa najstrašidelnejší horor, po ktorom som nemohol spávať. Hlavne z jeho šokujúceho konca. Rozhodne odporúčam všetkými desiatimi, avšak určite ak máte nad 25 rokov, tak vás nevydesí. Ja som však v tej dobe mal 12 rokov. Síce nízkorozpočtový horor Victora Salvy, ale na ktorého produkcii sa podieľal aj Francis Ford Coppola, vychádza z klasických žánrových motívov a spája ich s prvkami road movie. Názov je prevzatý zo známej pesničky 40.tych rokov. Snímka sa neskrývane opiera o početné vzory a kombinuje hrôzostrašné situácie, postavené spočiatku na neznámom nebezpečenstve a neskôr na desivosti nezdolateľného monštra. Zároveň pracuje aj s odľahčujúcim dialógom. Vystačí si s minimom postáv aj s minimom prostriedkov. V Amerike mal neprekvapivo úspešný štart. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica vynikajúca, v druhej to už pokulhávalo a samotný strašiak nebol vôbec strašidelný, hoci pár odrezaných hláv mohlo pred dvadsiatimi rokmi ešte vystrašiť. Ale chválim Ginu Philips, o ktorej som si myslel, že to je nejaká pekná pubertiačka a ona hoplá už 31 rokov mala v tomto filme. Vo filme sa vyskytne dosť veľa nelogických rozhodnutí, to sa dá odpustiť, ale aj zle natočených scén, napríklad chlapec padá dole rúrou hlavou napred a spadne na chrbát... ()

Redlum 

všechny recenze uživatele

Vsechno zacalo tak idylicky - hutna atmosfera, dobra rezie, sympaticka ustredni dvojice...ale po chvili se to cele zvrtlo v cistou vyhlazovacku. Cim vice casu na platne "Creepers" stravi, tim vice film sklouzava do nudne polohy (coz je trochu paradoxni). I kdyz je monstrum z dalky vcelku desive (miluji kombinaci rozervany kabat, sedive vlasy a kloubouk), pri blizsim pohledu vyvola spise pousmani. Priznam se, ze jsem cekal vic... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Sračkoidní horor.Ze začátku celkem slibně rozjetej film,ale paradoxně odhalení toho strašidýlka Emílka celou tu snahu poslal do kytek.Fakt směšná postavička.Navíc v tom hraje ten hulibrk Justing Long,takže otřes.Takže jediné co se v tomhle filmu je ten rozjezd a ta stará písnička Jeepers Creepers.Navíc hrající z gramofonu.Jinak velkej shit. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (28)

  • Kostým „Creepera“ zahrnoval i neprůhledné kontaktní čočky. Herec Jonathan Breck hrál proto většinu detailních scén oslepen. (Mr. Filuta)
  • Film dostal název podle stejnojmenné písně z roku 1938, jejímž autorem je Johnny Mercer. (Terva)
  • Victor Salva sa rozhodol z hlavných hrdinov spraviť súrodeneckú dvojicu, aby úplne eliminoval možný sexuálny náboj a sústredil tak celú pozornosť na Creepera. (beso74)

Reklama

Reklama