Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejhorších filmových zážitků. Není to strašidelné, není to odporné, není to slané ani mastné. Já tedy od filmu, který si vůbec může říkat horor, očekávám podstatně víc, než nic. To monstrum, co slyší na písničku, je neskutečně pitomé... a kdyby to bylo aspoň směšné, ale není - je to spíš k pláči, že se tohle vůbec někomu zrodilo v hlavě. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z těch výrazně lepších a za hranice nadprůměru sahajících novodobých hororů. Začátku se nedá absolutně nic vytknout. Hutná atmosféra, lekačky a tajemno. Druhá půlka filmu, kdy se hlavní záporák začne objevovat téměř v každý druhý scéně má za následek úpadek skoro všeho, na čem si hororový fanda dokáže smlsnout, ale jelikož film netrvá moc dlouho, tak mu to naštěstí vůbec na kvalitě neubírá. A finální scéna se zapíše do paměti snad každýmu. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tento film má jednu obrovskou výhodu, nepatří mezi druhy hororů, kdy čekáte 45 minut než se něco začne dít. V tomto případě se jde na věc po několika minutách. Podivný muž v klobouku je odhalen a tak se divákovi naskytne příležitost seznámit se s něčím novým, s něčím co tak často nevidíte. Film má atmosféru, kterou byste v mnoha scénách mohli krájet a parádní hudbu, která dodává na té atmosféře mnohem víc. A co vystraší nejvíc, je asi to neznámo, které sálá z muže v klobouku, který vlastně není ani tak muž, ale spíš krvežíznivá kreatura. Herecky to po většinu času táhne sympatické sourozenecké duo. A jestli jsem se k tomuto snímku vrátila? Ano vrátila a musím říct, že druhý díl byl pro mě daleko záživnější. Ale první díl je prostě první díl, tím to odstartovalo. Dobré na tomto hororu je také to, že většinu scén si prostě zapamatujete stejně tak jako skvělou atmosféru. A proto nemůžete Jeepers Creepers řadit mezi laciné, už dávno zapomenuté horory. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, proč téměř vždy skončí tito vyvražďující šílenci kdesi uprostřed "rural" Ameriky. Neměli by efektivnější udělat si doupě s mrtvolami třeba v New Yorku? Sice je to tam určitě podkopané metrem a trubkami, ale určitě by se našlo místečko na šachtu, kterou by jezdily mrtvoly do nějaké temné komůrky. Rovněž by mě zajímalo proč v tomto žánru všichni dělají tak hloupá rozhodnutí jako "pojďme se podívat do toho tajemného domu na samotě" když je před chvilkou ohrožoval nějaký šílenec místo nalezení města, když auto stále jede a "pojďme pořád jet před tímhle řidičem" když do nich už párkrát najel a stačilo by na chvíli sjet ke krajnici, místa tam bylo dost, jak se stejně nakonec přesvědčili, když je z té silnice vytlačil. To druhé bych ale částečně omluvil panikou. Drobné plusy jako např. fakt, že ani hlavní postavy nejsou imunní vůči smrti, a fakt, že ani policejní sbor si s hororem ve filmu neporadil, v mých očích už tento komediální horor ale moc zachránit nedokáží. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sourozenci Trish a Darry moc sympatií nepobrali, a tak vcelku brzy je člověku jejich osud lhostejný. Ba co víc, s postupujícím dějem jsem se těšil, jak budou oba zmasakrováni. Podzemní místnost připomíná svatyni, která jakoby sem vpadla od Daria Argenta. Vrány, kočky a ti co nevěří, ale brzy zjistí, jak se mýlili. Scéna s policajty na noční silnici je jednou z nejlepších, byť ukázáno je toho co nejméně. Vůbec tenhle monstrhoror si na drsné gore příliš nepotrpí, i když nejen na létající hlavy dojde. Sází totiž více na atmosféru. Ač má moderní vizuál, příběhově je jak z osmdesátých let, což je fajn. Konec si rozhodně zaslouží pochvalu. Hodnocení ponechávám, ačkoli před lety jsem byl spokojenější....ovšem srovnáním s nejnovějším JC je tohle paráda. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (28)

  • Film dostal název podle stejnojmenné písně z roku 1938, jejímž autorem je Johnny Mercer. (Terva)
  • Darry (Justin Long) a Trish (Gina Philips) sú v druhej polovici filmu cestou ku kostolu sprevádzaní policajným autom. Na strážnikov ale zaútočí Creeper. Priletí na strechu auta, prerazí ju rukou a jednému z policajtov odtrhne hlavu. Pri ďalšom strihu je však opäť záber na auto a strechu má neporušenú. (tXtX)
  • V úvode Creeper niekoľkokrát narazí do auta Darryho (Justin Long) a Trish (Gina Philips), čím ho viditeľne poškodí. V ďalšom strihu je ale auto nepoškodené, a v opätovnom strihu znovu poškodené. Stav auta sa počas tejto scény zmení približne trikrát. (tXtX)

Reklama

Reklama