Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nevážně vážná crazyhorrorová lahůdka z (tehdy ještě) DVD půjčovny, na kterou bych býval asi zapomněl, kdyby se mi před pár dny nepřipomněla čtvrtým dílem. Je v ní sice několik prvků, které mi zrovna nevoní, jako třeba že je místy moc rozeřvaná, místy moc užvaněná, místy moc komediálně nadsazená, ale její pozitiva jednoznačně převažují: Skvěle se doplňující hlavní duo (navíc Gina Philips je přeukrutná kočka), děj je nabitý hláškami, gagy, akcí i překvapivými momenty, no a celkově to všechno skvěle drží pohromadě a má to nezaměnitelnou originální atmošku. Sakra, vidím že jsem Salvovy filmy neomluvitelně zanedbával, to hodlám co nejdřív napravit. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak toto keď som pozeral v dobe vzniku, tak to bol pre mňa najstrašidelnejší horor, po ktorom som nemohol spávať. Hlavne z jeho šokujúceho konca. Rozhodne odporúčam všetkými desiatimi, avšak určite ak máte nad 25 rokov, tak vás nevydesí. Ja som však v tej dobe mal 12 rokov. Síce nízkorozpočtový horor Victora Salvy, ale na ktorého produkcii sa podieľal aj Francis Ford Coppola, vychádza z klasických žánrových motívov a spája ich s prvkami road movie. Názov je prevzatý zo známej pesničky 40.tych rokov. Snímka sa neskrývane opiera o početné vzory a kombinuje hrôzostrašné situácie, postavené spočiatku na neznámom nebezpečenstve a neskôr na desivosti nezdolateľného monštra. Zároveň pracuje aj s odľahčujúcim dialógom. Vystačí si s minimom postáv aj s minimom prostriedkov. V Amerike mal neprekvapivo úspešný štart. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Najstrašidelnejší film za posledné roky,“ povedal Clive Barker. No... až tak horúco by som to nevidel, drahý Clive. Ale zas ani vyložené táranie do vetra to nie je. Čo ale neznamená, že je Jeepers Creepers geniálny horor, ale skôr to, že ostatné nie sú. V prvej polovici vás čaká príjemne staromódna hororová jazda ako z 80. rokov. Môže sa pochváliť vynikajúco budovanou, stiesňujúcou atmosférou amerického vidieka, s ktorým niečo nie je v poriadku a kde vám nikto nie je schopný pomôcť, hoci záujem by teoreticky bol (viď. finálna terminátorovská scéna z policajnej stanice). Kvalitná atmosféra je podporená sympatickými hereckými výkonmi tínedžerského súrodeneckého dua (Gina Philips a Justin Long sa k sebe veľmi hodia) a hrôzostrašnými scénami (úvodné prenasledovanie á la Spielbergov Duel, prieskum slizkého podzemného brlohu á la  hocičo od Barkera resp. Votrelec). Bohužiaľ, s pribúdajúcimi minútami dobre naštartované tempo upadá a na rad bohužiaľ prichádzajú nudné klišé, len zriedka obohatené čímsi osviežujúcejším (veštkyňa). To všetko v produkcii krstného otca Francisa Forda Coppolu. Nie snáď, že by ste sa po záverečných titulkoch báli zaspať, ale počas skromnej hodiny a pol budete slušne napnutí a kričať "Dupni na ten plyn!". Po vyjdení z kina som si v r. 2002 hovoril, aká parádna séria (niečo ako Piatok 13 pre 21. storočie) by z toho mohla byť. Nanešťastie, mizerná dvojka parádny rozjazd predčasne zmasakrovala. Poteší ale solídne, hoci nie príliš detailne a logicky ošetrené ústredné monštrum. Celosvetová tržba 59 miliónov nie je nič geniálne, ale zas pri fakt skromnom a rozumnom rozpočte 10 miliónov... trochu aj je. Kino Považan NMNV 2002 ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jednou za 23 let se objeví příšera, která po dobu 23 dní musí přijímat potravu, aby mohla zase v klidu usnout. Bohužel se nacházíme v době, kdy se právě probudila a má hlad. Její výpad můžeme očekávat odkudkoliv, protože umí i létat. V přítmí a ve tmě vypadá hrozivě a velmi nebezpečně. Další její charakteristickou vlastností je, že má ráda hudbu. Pokud vám v rádiu náhodou zazní píseň se slovy jeepers creepers, tak jste nahraní a můžete očekávat jen to nejhorší. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela slusnej horurek, ale urcite ne nejlepsi horor za poslednich 10 let. Nejvetsi problem filmu je zaporak, kdyz je videt jeho silueta nekde v dalce, je to celkem strasidelny, ale jakmile je videt v cely svy krase, je spis k smichu. Taky mi to cely prislo hodne levny, hlavne ty mrtvoly ve sklepe byli silene umely. Obcas to ma hodne slusnou a desivou atmosferu, obcas to nudi a obcas to je k smichu, takze 4*. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (28)

  • Název hororu "Jeepers Creepers" je možné vidět ve filmu přibližně v čase 37:20 ve scéně, kdy Darry (Justin Long) volá v restauraci s neznámou ženou. (Athree)
  • Akademie sci-fi filmů Fantasy & Horor udělila filmu ceny pro nejlepší horor a Justinu Longovi pak za nejlepší výkon mladého herce. (Terva)
  • Film vydělal při celosvětovém promítání v kinech téměř 60,000,000 dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama