Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

deckardx 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Kiefra Sutherlanda v jeho typických rolích, tak si tento miniseriál zamiluje. Kéž by bylo více takových pokusů o něco "odlišného". Dva velmi kvalitní herci, skvělý, leč trochu předvídatelný scénář, ale celkový dojem to zanechá velmi dobrý. Normálně asi za 4 hvězdy, ale že je to ten Jack Bauer v kostele, tak nemůžu jinak a další hvězda tam přiletí z povinnosti. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

Kieferova oddychovka se velmi povedla. netradiční projekt hollywoodské hvězdy se skvělým twistem na konci (jež jsem uhádl v osmem dile) pobaví, zamrazí a jeho side-effect vyvolá pár diskuzí ohledně pohledu na dobro a zlo (zabít zločince je správná věc ale zabíjení jako takové je špatná věc...kde je balanc ?) Perfektní hudba, komorní atmosféra, oba herecké výkony na stupně vítězů. Zpověď Vás jistě překvapí svou přímočarostí, pěknými flashbacky a závěrem, jenž si pro vás brzy přijde a věřte že do kostela budete chodit pro více odpovědí než doposud :D ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Z 24 hodin do 60 minut. Narychlo spíchnutá ‚bokovka‘ o hitmanovi, který se po desítkách let zatoulal do kostela ke stárnoucímu knězi, aby zapředl filozofickou debatu na téma zločinu, trestu, viny a pokání. Na prostoru zpovědnice se Kieferův hlas z Telefonní budky zhmotňuje do podoby Jacka Bauera, který si sem tam vystřihne flashback do nekompromisní akce. Formát šestiminutových úseků tomu překvapivě sedne, má to nepolevující dynamiku a hned několik překvapujících momentů. Šťavnatá jednohubka. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Když John Hurt doufá v odpuštění Boha, měl jsem takovej pocit, že právě Sutherland je onen Bůh. Poněvadž zpovídat se přijde nečekaný návštěvník, kterému se podaří překlopit konverzaci, kde se ke svým hříchům přizná samotný kněz. Ten hlas, emocionální projevy, přirozenost Sutherlanda ve mne vyvolala hrůzu a na těle husí kůži, Hurt je fenomenálním knězem a oba dva ventilují fascinující herectví. S akcí se moc nepřehání, je komorná a moc jí není, jedná se o několik krvavých výstřelů a jeden tvrdý výslech. Se zbraní to Kieferovi jde, ke slovu se dostanou i jeho klasické citáty "Damn it! My father was son of a bitch!" - Nejvíc mne dostala situace s prázdným revolverem a zejména jeden delší monolog zabijáka. "Heleďte, rozhlédl jste se po světě kolem nás? Je to naprostá žumpa. Špinavé malí lidé, žijící své špinavé malé životy. Násilníci, pedofilové, podrazáci. Natolik jsme k tomu spjati, že to vnímáme jakožto běžnou součást našeho života pouze do momentu, kdy se to netýká přímo nás. Jen v takhle podělaném světě si můžeme myslet, že si takové bytosti zaslouží žít. Bytosti, kteří vybudovali svůj život na bolesti a utrpení druhých. Uvědomují si své činy, ovšem nezajímá je to. Prokázali někdy lítost? Ne." A ta pointa se spojitosti obou aktérů mne úplně odrovnala. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vynikající malý projekt, který z minima vytěžil v podstatě maximum. Jednoduchý, skromný, ale takřka dokonale promyšlený a fungující příběh kvůli svému rozkouskování do deseti "drobků" sice může působit delší, než ve skutečnosti je, ale charismatická titulní dvojice, její strhující dialogy a různorodé flashbacky do zabijákovy minulosti naštěstí nedají nudě ani na chvíli šanci vystrčit růžky. Navíc jsem vážně nečekal, že se z toho ke konci vyklube drama skoro antických rozměrů... Každopádně Kiefer Sutherland se pro role nechybujících cool hitmanů s kamennou tváří patrně narodil. 80 - 90 % ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama