Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

Narcis 

všechny recenze uživatele

Serial podle meho gusta - Keifer "24" Sutherland v dalsi zabijacke roli (par jistych scen opravdu pripomene tento serial), otevrene konce, perfektni dialogy a herecke vykony ... Ano, hned me pri pohledu na filmografii tez upoutal "cerveny" serial. Stahl sem si vsech 10 epizod a jen koukam ... Samozrejmosti je necekany vyvoj a zajimave dejove zvraty - v 8. epizode ten nejlepsi v tomto serialu. Na zaver je treba dodat, ze i s malym kasparkem se da hrat velke divadlo - dej na nekolika metrech ctverecnich, ale vzhledem k hercum a dialogum si to bohate vystaci. Keifer Sutherland je serialovy buh ... Souhlas s kazdym 5* hodnocenim. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Nemám co dělat, projíždím profily mých oblíbených herců, a samozřejmě navštívím i Jacka...pardon, Kiefera. A koukám, že nic nového, co jsem od něj ještě neviděl, tady nemá, ale vyjímka tady přece jenom je. Červeně svítící seriál z roku 2011. Neváhám, stahuji, koukám. A bez zbytečně dalšího vypisování mohu říct, že je to pecka! Kiefer hraje skvěle, stejně jako John Hurt. Celkově vlastně použiju komentář, vč. hvězdičkového hodnocení, od Suzie05, protože má holka sakra pravdu! =) „Jako bych se dívala na 24ku, akorát místo CTU je hlavní budova kostel. A místo Jacka Bauera máme bezejmenného sériového vraha.“ ---EDIT--- Po všech dílech mám stejné, ba možná i lepší pocity, než po prvních 6ti dílech. Naprosto perfektní minisérie, s úžasnými herci, a perfektní atmosférou. Škoda je jen to, že to skončilo ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Když John Hurt doufá v odpuštění Boha, měl jsem takovej pocit, že právě Sutherland je onen Bůh. Poněvadž zpovídat se přijde nečekaný návštěvník, kterému se podaří překlopit konverzaci, kde se ke svým hříchům přizná samotný kněz. Ten hlas, emocionální projevy, přirozenost Sutherlanda ve mne vyvolala hrůzu a na těle husí kůži, Hurt je fenomenálním knězem a oba dva ventilují fascinující herectví. S akcí se moc nepřehání, je komorná a moc jí není, jedná se o několik krvavých výstřelů a jeden tvrdý výslech. Se zbraní to Kieferovi jde, ke slovu se dostanou i jeho klasické citáty "Damn it! My father was son of a bitch!" - Nejvíc mne dostala situace s prázdným revolverem a zejména jeden delší monolog zabijáka. "Heleďte, rozhlédl jste se po světě kolem nás? Je to naprostá žumpa. Špinavé malí lidé, žijící své špinavé malé životy. Násilníci, pedofilové, podrazáci. Natolik jsme k tomu spjati, že to vnímáme jakožto běžnou součást našeho života pouze do momentu, kdy se to netýká přímo nás. Jen v takhle podělaném světě si můžeme myslet, že si takové bytosti zaslouží žít. Bytosti, kteří vybudovali svůj život na bolesti a utrpení druhých. Uvědomují si své činy, ovšem nezajímá je to. Prokázali někdy lítost? Ne." A ta pointa se spojitosti obou aktérů mne úplně odrovnala. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Seriál, film, pri ktorom si vytrháte od nervov vlasy, prídete na dobré myšlienky, prejdete z nich na zlé a prijmete ich za svoju pravdu. Herecké výkony ktoré vás roztrhajú, dialógy, už tak malú stopáž skrátia o polovicu a po hodine nechajú sklamane rozmýšľať, prečo to nemá hodinu naviac. Komorná, geniálna miniatúra. 100% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale notak, otče, Bůh má přece mnohem větší seznam obětí než já !!" Myslím, že bych tohle nesmírně zajímavé, byť zbytečně polopatistické, doslovné a narativnímu uspořádání navzdory paradoxně přímé, internetové dílko opravdu rád viděl s Donaldem Sutherlandem namísto Johna Hurta, jakkoli ten je zde skutečně výtečný.. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama