Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: O chloupek

  • Česko O chloupek (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1995, 30 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott
(další profese)

Obsahy(1)

Wallace, Gromit, zločinný buldog Preston a krásná Vendulína... Britský oscarový animovaný film Nicka Parka. Ovce, úklady a láska – to všechno čeká v této půlhodině pana Wallace a jeho inteligentního psa Gromita ve strhujícím, napínavém ale i humorném příběhu nazvaném O chloupek. Nick Park za něj v roce 1996 získal Oskara. Rafinovaně realizovaný animovaný film, kombinující formelu s kostrami klasických loutkových filmů, kde počet střihů 10krát převyšuje hraný akční film, a kde tedy záleží na jakémkoliv detailu. Zde totiž rozhodují „ohromné maličkosti". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 5* dodatečně dopisuju komentář k této epizodce z dílny Nicka Parka o vynálezci Wallaceovi a jeho psovi Gromitovi,. Tato plastelínová dvojice patří už ke klasice a dokáže pobavit celou rodinu. A protože vždycky dobrou náladu přenesl i na mě, tak plný počet hvězdiček je nezpochybnitelných. Tentokrát přináší kriminální příběh a poprvé se objevuje ovečka, která si časem vydobila vlastní seriál. Zhlédnout ho můžete opět tady. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

kobras5 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl ze série Wallace and Gromit, který jsem doposud viděl. Zajímavý příběh, který upoutá pozornost jak malých, tak velkých diváků, místy proložen poutavou hudbou a navíc nechybí zde ani vtip, za což jsem moc rád. Nemám zde co vytknout... jedině bych mohl dodat - udělat z toho plnohodnotný film na hodinu a půl s takovouhle kvalitou, přál bych mu být někde na vrcholu top filmů. Takto má zasloužené první místo v krátkometrážních snímcích. 95% (viděno z nahrávky z TV). ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Nick Park tentokrát vzdává dosti bizarním způsobem hold Hitchcockovým thrillerům. Ve hře je nebezpečný čokl (ne však 100%ní čokl), továrna na psí žrádlo a spousta, spousta bečící vlny (totiž ovcí). Na Parkových filmech obdivuji hlavně jejich dospělost maskovanou pod nánosy plastelíny. Většina filmu tak zůstává vážná i vtipná zároveň. Neustále překvapuje inovatními nápady i dějovými kličkami a vše vrcholí strhující akční sekvencí. Rozhodně nemáte šanci se nudit. Ale tím úplně nejmimořádnějším faktorem chloupku i všech ostatních Parkových počinů je láska, s jakou byly vytvořeny. Park Nezanevřel na děsivé piplání se s plastelínovými paňáci ve prospěch sterilní 3D animace a o to jsou jeho filmy poctivější. 85% Zajímavé komentáře: Pohrobek, zputnik, tron ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Nejftipnější a nejgeniálnější film s Wallacem a Gromitem. V dětství jsem se na tomhle filmu v originálním znění učil angličtinu a doteď ho miluju. Genialita tohoto filmu spočívá v jemném anglickém humoru a výborném grafickém zpracování. Finální honička a grandiózní finále je jen třešničkou na dortu.... Jo a mimochodem, Přemek Podlaha by se měl od těchto kutilů učit! ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Výtvarne je to na vysokej úrovni, animácia je veľmi pekná a štýlová. Tie príbehy sú ale strašne divné a príliš ma nebavia. Postavy mi tiež nie sú dva krát sympatické. No a humor mi nesadol vôbec, príde mi úplne nevtipný. Zasmial som sa jedine pri scéne s ovcami na motorke. Oceňujem ale, koľko práce to všetko muselo dať jedinému človeku. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Poprvé se zde objevuje ovečka "Pižla", která poté dostala svůj vlastní seriál Shaun the Sheep. (melloun)
  • Preston (jméno zlého psího neřáda) je rovněž název rodného města režiséra Nicka Parka. (Valsadora)

Reklama

Reklama