Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Cesta na Měsíc

  • Velká Británie Wallace & Gromit: A Grand Day Out
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1989, 23 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Pan Wallace a jeho pes Gromit si postavili raketu a letí vstříc neuvěřitelnému dobrodružství. Britský animovaný film oscarového Nicka Parka. Víte, že Měsíc je ze sýru? V animovaném světě, kde žije pan Wallace a jeho chytrý pes Gromit, to ví každý. K vydařenému svátečnímu pikniku na tomto vesmírném tělese chybí jen maličkost: kosmická raketa. Jak všechno dopadne, uvidíte v následujícím filmu, oceněném v roce 1990 nominací na Oscara a milovaném malými i velkými diváky na celém světě. Režisér Nick Park byl s Peterem Lordem spoluatorem dlouhometrážního Slepičího úletu (Chicken Run), který slaví ve Spojených státech divácké úspěchy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

Mikeel 

všechny recenze uživatele

První díl o téhle sympatické dvojici je ze všech nejkratší, a proto se nestihne ukázat humor ve všech svých barvách a odstínech. Ale těch pár vtípků, co tu bylo, bylo dobrých. Humor zaměřený na detaily, jako třeba ladění myšlenek atd. Vůbec však nevadí, že tenhle díl není tak dobrý jako ty ostatní. Byl to slušný rozjezd pro kultovního vynálezce se psem! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nechtěl bych se piplat s tou plastelínovou animací a jsem rád, že někomu se chtělo. Jde vidět, že tenkrát to mělo ještě nedostatky a časem svou techniku Nick Park vylepšil k dokonalosti. Hlavní ale je, že to bylo zábavné, docela vtipné a nápadité (i když syn se mě ptal, jak je možné, že nepotřebujou skafandry). Co mi dost nesedlo, tak hlas Wallace v českém dabingu, to se moc nepovedlo... Považuju to za zdravej pěknej průměr, ale trochu tomu pomůžu a dám rovnou 3 hvězdičky... ()

Reklama

kobras5 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem o tento snímek zavadil až dnes (6.4.2012), kdy jsem projížděl krátkometrážní filmy. Sice jsem už někdy v minulosti některý z dílů viděl, ale nevěnoval jsem mu tolik pozornosti, tak to nyní vynahrazuji a jak je vidět, opravdu to za to stojí. Nejzajímavější na tomto díle je, že jsem zrovna dnes k obědu měl sýr, tak vím, jaké to je, kdyby zrovna nebyl. Hudba skvělá, příběh originální, jen toho humoru mi tam krapet chybělo. Snad se ho v dalších dílech dočkám. 75% (viděno z nahrávky z TV). ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Už první dobrodružství nejslavnější plastelínové dvojky předložilo všechny ingredience, které i z dalších dílů dělají nezapomenutelně kouzelnou podívanou: je hravé, plné fantazie, inteligentního, suchého humoru a drobných, laskavých narážek na popkulturní „braky“. Od dalších příhod Wallace & Gromita dělí tuhle jen to, že animace je na první pohled mile neotesaná. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Sýrové prázdniny v Cheedarově, Hermelínii, v Taveňákově nebo v Tescu. Tesco ? Tesco = Měsíc. A Měsíc je přece ze sýra, to ví každý. A teď už to vědí i děti, i když je ve škole učí něco jiného. Příběh alá Pat a Mat, který však Patovi nesahá ani po paty. Strašnej a zbytečnej snímek. Jako nejlepší příběh osobně považuji Prokletí králíkodlaka, kterému jsem dal za pět ***** ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Gromit byl původně kočka, ale pak byl změnen na mluvícího psa, jehož hlas namluvil Peter Hawkins. Pak ale bylo od hlasu upuštěno, když si tvůrci všimli, jak výrazný by Gromit mohl být pomocí malých přesunů očí, uší a obočí. (Kulmon)
  • Autoři vložili Wallacovi do úst slovo "Wensleydale", protože to jeho tvář udělalo pořádně zubatou. (Kulmon)
  • Příprava filmu trvala šest let, téměř vše dělal ručně sám Nick Park. (Kulmon)

Reklama

Reklama