Reklama

Reklama

Slepičí úlet: Zrození nuget

  • Velká Británie Chicken Run: Dawn of the Nugget (více)
Trailer 3

VOD (1)

Hejno neohrožených slepic spojí síly, aby zachránilo svoje drůbeží soukmenovce před další hrozbou. Tentokrát se něco děsivého chystá na sousední farmě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (68)

Draconian 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád tenhle styl animace. Na filmy Nicka Parka jsem se díval už jako dítě. Takže kouknout se na nový Slepičí úlet od Aardman studios byla jasná volba. Já jsem se opravdu hodně pobavil. Mraky vtipů (nejen pro děti), nápadů, akce. Není to po příběhové stránce nic extra světoborného, ale hravost tvůrců jde znát, stejně jako britský humor. Už jen kvůli té animaci, která je prostě originální, to stojí za to. Já si to užil. 80% ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

U Aardmana definitivně ztratili soudnost, protože to, co tentokrát servírují, nejsou čerstvé a lahodné kuřecí nugety, ale přežvýkané sousto obalené v nastrouhaných klišé. Pojetí té supermoderní opevněné farmy a návrat záporačky z prvního dílu sice potěší, ale co je to platné, když první třetina je totálně předvídatelná nuda (jen čekáte na to, až Molly uteče z domova a ostatní jí půjdou zachraňovat) a celá druhá půlka filmu se skládá z neustálého repetitivního střídání nebezpečných/hororových situací a debilně groteskních úniků z nich. A když už to vidíte po desáté, pomalu si místo fandění hrdinům začnete přát, aby je potkal rychlý a smažený konec. Hlavní problém (který jednička mimochodem neměla) je v tom, že tady se důsledně jede v módu Blbý a blbější: klaďasové se chovají jako pitomci a jejich únikové plány vycházejí buď shodou náhod a nebo proto, že záporáci jsou vykreslení jako ještě větší pitomci. A ty dva tři povedené fórky nemají šanci to zachránit. 50% ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Na legendární oscarový animák Nicka Parka tohle pokračování samozřejmě nemá. Přesto nejde o pokračování, který by svýmu předchůdci dělalo ostudu. Jde o neskutečně zábavnej a konceptuálně hravej animák, u něhož fakt nemáte šanci se byť chvilku nudit. Zároveň Chicken Run: Dawn of the Nugget stejně jako jednička nabízí zajímavou analogii o týrání zvířat, mašinérii potravinářskýho průmyslu a důvtipnej disstrack na fast foody [takže jsem fakt rád za to že jsem už od mala vegetarián haha]. Parádní oddechovka. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

První díl to sice kvalitou nedotahuje, nicméně je i tak obdivuhodné, že po tolika letech nám tvůrci přinesli 2. díl naší oblíbené pohádky, která nás tehdy všechny asi dost bavila. I nyní jednoznačně smekám před stylem, s jakým tvůrci museli pohádku natočit a kolik tisíců hodin práce muselo stát za finálním výsledkem (kdo nevěří, ať si pustí Jak Vznikal Slepičí Úlet a sám uvidí...) a cením, že se druhý díl stále nese ve fajn duchu, s parádní kreativní tvorbou a občasnými vtípky, ale nyní už to na mne jako dospělého diváka nepůsobí až tak fantasticky jako tehdy. Zkrátka spíše jen další "basic" pohádka, no nicméně pro děti je to pořád jeden z těch lepších animáků a oproti těm nesmyslům, co tady tasí poslední dobou Disney a podobný mainstream, je tohle vlastně zlatý klenot. ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

K stop motion animaci mám obrovský vztah a jedná se o jeden z mých nejoblíbenějších animačních stylu, které kdy existovalo a když si k tomu ještě přičteme, že to animovalo studio Aardman, tak vám musí vyjít minimálně dobrý animák, u kterého se nebudete nudit. A jak je na tom vlastně pokračování nejúspěšnějšího stop motion animáku slepičí úlet? No, je to skvělý, určitě to nedosahuje kvalit jedničky, ale jako sequel to funguje parádně a nabízí vše co by normální pokračování mělo, více postav, více lokaci, více všeho co v jedničce chybělo. Po příběhové stránce je to fajn, ale je to předvídatelné a klišovité. Co ale musím pochválit, je prostě humor, který Aardman umí a to i bez jediného vysloveného slova. Jinak se vlastně nic nezměnilo, postavy z jedničky tu jsou, jen jejich dabéři už bohužel ne, což je škoda, ale co se dá dělat. Jednička vyšla 23 let zpátky a většina dabérů buď není mezi námi či se rozhodli dělat něco jiného. Na konec musím říct, že se jim povedlo parádně navázat a ukončit slepičí příběh. 7,5/10 ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama