Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty

  • Česko Nesprávné kalhoty (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1993, 29 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Čo urobíte ak nemáte peniaze a jediný nelenivý človek v dome je váš pes? Presne, najmete si ako podnájomníka pinguína. Budte si však istý, váš pes ho nebude mať v láske. Nie je predsa v pohode, keď vám v ďeň vašich narodenín malý operený tvor zaberie izbu. A to že sa nakoniec najlepší priateľ človeka rozhodne odísť z domu je len a len nedobré... Príbeh zo série Wallace and Gromit, v ktorom sa okrem skvelých nohavíc z NASA vyskytne aj jedna prestrelka a nakoniec ako to v každom dobrom príbehu býva, aj väzenie. (Vrana)

(více)

Recenze (150)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Aneb jaké vtipné věci nás provázely hodinami angličtiny (ale v českém znění). Dlouho jsem se obával, jak bych tyto příběhy ze vzpomínek hodnotil, ale jakmile jsem vešel do tohoto profilu a spatřil plakát, mírně jsem se rozesmál - bylo jasno. Pět hvězd nedám jen proto, že ty odkazy, o kterých tady mluvíte, mě coby žáka osmé třídy minuly (tehdy jsem věděl o Hitchcockovi akorát to, že byl slavný hororový režisér). Stejně hodnotím i další na druhém stupni viděný kousek "A Close Shave" (O chloupek). ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Neskutečné nápady převedené do plastelíny a humoru. Jsou to tak dětsky nedětské nápady (například tlustá vražedkyně, tučňák gangster, a pak pár krátkých grotesek na téma "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě"...) že děti (a nejen ty) jsou nadšený a nemůžou odrhnout oči od televize. Wallace a Gromit mají vtip a kouzlo anglického humoru, a ještě mnohem víc. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Skvělé postavičky Wallace a Gromita vás musí na první pohled uchvátit! :) Je to snad první filmový (jestli se tak dá nazvat:) počin, ve kterém se vyskytuje nesympatický tučňák (teda kromě Batman returns). Od začátku je jasné, že je to zloduch a zloduchem zůstane. Nejsmutnější scéna je Gromitův odchod z domu..ty slzičky! :( A nejlepší pasáž je bez debat závěrečná honička na vláčku! :) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola jaka pecka ! Park mi opäť raz dokázal, že v jednoduchosti je krása. Lebo tie jeho postavičky sú vlastne jednoduché bábiky, ktorým spôsobom sebe vlastným vdychol život. Krásny priklad je ten protivný pinguín, ktorý ma vyzerajúc ako matrioška dokázal vytáčať skoro celý film (v tom najlepšom slova zmysle). Výborné. A tie nápady, a to finále... Keď si predstavím koľko to muselo dať roboty... 5+ ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

2,5  Výtvarne je to na vysokej úrovni, animácia je veľmi pekná a štýlová. Tie príbehy sú ale strašne divné a príliš ma nebavia, čo platí vrcholnou mierou pre tento konkrétny krátky film (jeho sledovanie mi bolo až nepríjemné). Postavy mi tiež nie sú dva krát sympatické. No a humor mi nesadol vôbec, príde mi úplne nevtipný. Iba na jedinom miesto som sa dobre pobavil, a to keď Gromit dopĺňal koľajnice pri vlakovej naháňačke. Oceňujem ale, koľko práce to všetko muselo dať jedinému človeku. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Gromit čte "The Republic" od Pluta. Skutečný autor je však Platón. Pluto je pes Mickey Mouse. (Kulmon)
  • V muzeu je možno vidět pumu z Parkova filmu Pohodlíčko. (Kulmon)
  • V úsilí dostat Gromita z domu hraje tučňák velmi hlasitou hudbu. Jeden nápěv je "how much is that doggie in the window?" a další "tie a yellow ribbon round the 'ole oaktree", oznamující jeho propuštění z vězení. (Kulmon)

Reklama

Reklama