Spoiler:
Poslednou natočenou scénou bola tá, kedy Jamie (Lucas Pittaway) zastrelí pri večeri psa.
(MikaelSVK)
Ve filmu byla původně ještě jedna menší zápletka založená na skutečných událostech, a to že Robert (Aaron Viergever) a Barry (Richard Green) byli v minulosti milenci. Tyto scény byly ale z finální verze filmu vystřiženy. Nicméně je lze nalézt ve vystřižených scénách na DVD.
(misuleee)
Herec Lucas Pittaway (Jamie) měl od režiséra Justina Kurzela nakázano, aby se příliš nebavil s žádným z herců, aby byl emocionální stav jeho charakteru pro diváka uvěřitelnější.
(misuleee)
*CARNIFEX*
Jamie žije spolu so svojimi dvomi bratmi a matkou v menšom bungalove. Ich rodina je typickým príkladom sociálne slabšej vrstvy s množstvom problémov. Bez otca vyrastajú niekoľko rokov a keď ich matka už konečne niekoho spozná, je to vždy krok "vedľa". Napríklad poslednou známosťou bol pedofilný sused. Jedného dňa sa v matkinom živote objavuje ďalší muž. Najbližšie k novému členovi rodiny, otčimovi, má práve Jamie. Je ale John iný ako ostatní, predchádzajúci matkini partneri, alebo je niečim horším s čím vôbec nerátali? Pomerne ťažký, depresívny snímok nasmerovaný na psychiku diváka. Svojským spôsobom rieši problematiku pedofílie, zneužívania i narkománie. Čiže ľudí o ktorých je vedení "všeobecný" názor, že práve tento druh je dnešným systémom "spravodlivosti" viac pod ochranou, ako slušný človek. Počas celého snímku hlavné postavy riešia jednu a tú istú otázku dookola. "Čo by ste spravili VY, keby poznáte identitu takých ľudí? Odovzdali ich úradom, alebo zobrali spravedlnosť do vlastných rúk?" FILM PODĽA SKUTOČNOSTI.(4.12.2013)
iamek
Slušné syrové drama, které trpí hlavně díky nevyváženosti. Zatímco, první polovina snímku je utahaná nuda, tak naopak druhá půlka je fantastická a překvapivě dost brutální a nechutná. I tak si myslím, že z tohodle námětu šlo vytěšit o trošku více. Za kameru se měl postavit lepší režisér a věřím, že by hodnocení bylo ještě lepší.(16.12.2011)
Tjaden
Film, u kterého se za každou cenu snaží zvítězit forma nad obsahem. Kdybych o případu Johna Buntinga a jeho party nic dopředu nevěděl a jen tak si Snowtown pustil, vydržel bych u něj maximálně půl hodiny. Díky tomu, že jsem o těchto nejznámějších novodobých australských vraždách už leccos načetl, byl jsem schopný se v ději a postavách ještě jakž takž orientovat. Přesto to šlo natočit mnohem přímočařeji a hlavně jednodušeji. Film stojí na dobrých hereckých výkonech (především Henshall v roli samotného Buntinga) a místy hodně tísnivé a depresivní atmosféře. To bohužel nevyváží chaotický a nepřehledný děj - až příliš mnoho věcí si musí divák sám domýšlet.(23.5.2016)
Isherwood
Smutná balada z australského vidlákova a fyzický zážitek na max. Kurzel odmítá empatii a pod kůži jde s razancí nebroušené sekery. Dlouze, sveřepě a bolestně. Ta nemožnost dopátrat se v tomhle panoptiku kouska lidskosti je doslova hmatatelná a tak dáví v krku s úplně stejnou razancí jako fašírka z klokaních vnitřností na gauči. 4 a ½.(15.1.2017)
adriane9
Přidávám se ke většině a opravdu i druhý den po shlédnutí to těžko rozdýchávám.. Tohle fakt nebyl žánr, na který ráda koukám a ano je mi to odporné tím, jak moc je to skutečné. Nebojím se reality ale když ta hraničí s hororovým chováním, je to moc i na mě. Dost se tu ztrácíte v postavách, kdo co kdy kde, což ovšem vyrovnává syrový příběh založen na skutečných událostech a silné herecké schopnosti. Chladných vyvážených 3*..(29.5.2013)