Reklama

Reklama

The Quiet Earth

Trailer
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
Nový Zéland, 1985, 91 min

Obsahy(1)

Muž, Zac Hobson (Bruno Lawrence), se probouzí a zjišťuje, že je na celém světě sám. Podle jeho předpokladů v tom má prsty jistý vládní projekt, který podle všeho selhal a lidstvo tak zmizelo během jednoho lusknutí prstu. Vyvstává však otázka, proč právě on apokalypsu přežil a také, je-li opravdu jediným člověkem na Zemi... (3DD!3)

(více)

Recenze (120)

Marg 

všechny recenze uživatele

Skvělým způsobem zpracované originální téma. Co byste kupříkladu dělali Vy, kdyby jste zůstali na Zemi úplně sami? Tenhle film Vám zůstane doslova pod kůží. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajimavějších Sci-fi Geoffa Murphyho jaké jsem kdy viděl, co se vlastně stalo se zemí? proč jsem přežil právě já? si klade jak divák tak těch pár hrdinů Ticha na zemi. Filmová sci-fi lahůdka z Nového Zélandu. ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Novozélandské scifi z roku 1985. Cože? Jo, to je Quiet Earth, aneb Tichá Země. V ČS televizi ho kdysi dávali, myslím že to byl rok 1990 nebo 1991, a se slovenským dabingem. To byl vlastně důvod, proč jsem si ho celkem pracně našel, samozřejmě jen v původním znění. A nelitoval jsem. Atmosféru to má výbornou, postavy jsou vlastně jen 3 lidi, kteří asi jediní zbyli na celé zeměkouli (i když v tomto případě spíše jen na jednom z ostrovů Nového Zélandu). Nikdo jiný nikde není, dokonce ani jejich těla (až na jednu mrtvolku vědce). Důvod neznámý, jen hlavní hrdina ví, že to má cosi společného s nějakými tajnými pokusy vlády, a také se sluncem. Jelikož vidí a tuší náznaky další blížící se katastrofy, rozhodne se vzít nakonec situaci do vlastních rukou. Jo, tohle je to pořádné poctivé scifi, které by se měla točit i dnes, ale podobných je jako šafránu, což je škoda. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Na dobu vzniku, trikovú úroveň a obmedzený rozpočet je to celkom fajn film, ktorý ale v poslednej tretine stráca čaro dystopie lebo sa utápa vo filozofických dišputách. Záver bol divný a aj keď som ho celkom nepochopil, resp mal viac variant, tak to vôbec nebolo na škodu ;) 72% ()

Muf911 

všechny recenze uživatele

Super námět. Každý si asi občas představuje, jak by to vypadalo, kdyby zůstal na Zemi sám. První část filmu je tedy dost poutavá, a to i přes relativní nižší budget a starší datum výroby. Nápad s vysvětlením, proč vlastně zůstali ti kteří lidé na živu, je taky zajímavý. Samozřejmě tu je možnost, že na planetě mohli ze stejného důvodu přežít i další lidé na jiných kontinentech, ale to se ve filmu neřeší. ()

drpepe 

všechny recenze uživatele

Píšu s odstrupem jedné noci a film ve mně pořád leží a myslím, že ještě nějaký čas bude. To pro mne bývá potvrzením něčeho vyjímečného. A vyjímečný film to rozhodně je. Komu jsou blízké náměty postapokalyptických vizí, měl by si vrnět. Pro mně jednoznačně jedna ze špiček sci-fi. ()

ELDoctorow 

všechny recenze uživatele

Ach, nie je zriedkavé moje želanie, aby sa mi stalo niečo také ako hlavnému hrdinovi, aspoň čo sa tej prvej polovice filmu týka, pretože nečakané objavenie sa nejakého smiešneho Maora už zväčša v mojich želaniach prekvapujúco chýba. Na to, že film je v niekoľkých rebríčkoch najlepších sci-fi snímok všetkých čias ma to až tak nebralo. Časť, kde bol ešte sám ma bavila viac a bola zaujímavejšia, ako keď si postupne nabalil zopár kamošov. Sci-fi fanúšik by to v každom prípade mal vidieť. ()

Grid 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč má film tak vysoké hodnocení. Je podobný jako ,,Alej zatracení". Má sice kvalitnější provedení, ale zase o ničem prakticky nevypráví. ()

asus 

všechny recenze uživatele

celkom dobrý film efekti výborne trochu my to pripomenulo vesmírnu odyseu tie efekty.len dej bol kus oničom ked tam prišla žena,občas som mal pocit že je to komedia a ten vojak tiež som nechapal,po čase už nebola taka dobra atmosféra ako ked bol sam,a aj koniec som nepochopil takže za tri body ()

StarFsh 

všechny recenze uživatele

Vo svojej dobe to bola ozaj veľmi inteligentná záležitosť z výbornou atmosférou. Dnes už sme proste zvyknutý na bombastické CGI, ktoré sa samozrejme v tomto filme nekonajú. Napriek tomu, myšlienka, že sa niekto začne vŕtať v atómoch a tým premení samotnú podstatu vesmíru na inú je zaujímavá, aj keď dosť nereálna a vychádza z teórie o paralelných vesmíroch, kde (pokiaľ existujú) to zrejme bude fungovať úplne inak a naša fyzika na tieto vesmíry vôbec nebude platiť. Za 4* ()

orgoj0143 

všechny recenze uživatele

Kdo by si nepřál být alespoň na chvíli úplně sám a mít vše na co si vzpomene ? Krásná představa pokud to není na věky a samotu nesdílíte ve trojici společně s ještě jedním mužem a ženou. Jakási sluneční katastrofa zasáhne Zemi a přežije jen ten, který přesně v okamžiku katastrofy zemřel. Všichni ostatní na Zemi zmizeli neznámo kam. Působivé zhmotnění snů všech introvertů, ale touha poodhalit více z prohledávání města vás po chvíli začne nudit. Nečekejte Happy End, ale tak trochu nelogický konec. Tři hvězdy za kulantně vyrobenou nízkorozpočtovou scifi, která se mi dokázala vrýt na třicet let do paměti, tak, že jsem měl potřebu ji znovu vidět. *** ()

louie100 

všechny recenze uživatele

Približne takto som si v 80.rokoch pri čítaní rôznych sci-fi poviedok a kníh predstavoval, že by mohol vyzerať film o postapokaliptickom svete. Vo filme nech nikto nehľadá žiadny význam, ja som tam hľadal a aj našiel neznámy svet. Od tej doby mám veľmi rád všetky filmy podobného rangu (videné prvý krát v TV začiatkom 90. rokov). Keď má film nápad - tak k nemu nie sú potrebné ani zvláštne megatriky. Preto ich tam nikto nehľadajte. ()

Asgard 

všechny recenze uživatele

Ten film má vše co postapo potřebuje. A to především uvěřitelné chování protagonistů, které dnes filmům tolik chybí. ()

RathuVSoak 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, zvláštní atmosféra, zvláštní postavy, zvláštní konec. Vcelku jednoduchá zápletka a přece je celý film tak nějak pojmově těžce uchopitelný. ()

u_vox 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších snímků žánru. A nejenom v kontextu své doby téměř k dokonalosti dotažené road movie na liduprázdné silnici, jejíž kouzlo shodně autorům i fanouškům I Am Legend absolutně uniklo. Žádné násilí, prvoplánová akce, či dramatická klišé. Z opačné strany paralelního spektra jen nadčasovým způsobem provokuje myšlenkou, co lze samotou ztratit i získat. Je to jako lucidní sen, kdy niterný pocit a skutečné potřeby vyplynou na povrch až tehdy, co veškeré ruchy a hlasy kolem vás pominou. Kam až lze za takového stavu proniknout, a co doopravdy poznat? V tom je ta pointa. Jinak velmi osobní záležitost. ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Oblíbený žánr, skvělý námět. SPOILER! Bohužel zvrtlo se to napůl v drama o soužití tří lidí. Přitom jde o téma, které by se dalo rozvést až až. Nečekal bych, že filmu s takovým námětem a takovým plakátem budu dávat jen lepší tři hvězdy. ()

Reklama

Reklama