Reklama

Reklama

Válečník

  • Česko Musa Válečník (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roku 1375 na území veľkej Čínskej ríše panuje totálny vojnový chaos medzi jednotkami znesvárenej mongolskej dynastie Jüan a čínskej dynastie Ming. Keď zajmú diplomatov zo susedného kórejského kráľovstva Coryo, obvinia ich zo špionáže a vedú do vyhnanstva. Ak chcú deviati kórejskí bojovníci ešte niekedy uvidieť svoj domov, musia vykonať záslužný čin - oslobodiť unesenú čínsku princeznú z dynastie Ming, aby jej cisársky otec im umožnil návrat do vlasti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Čtyři a půl hvězdičky za další skovst mezi asijskými filmy. Tak jako většina podobně laděných snímků to není rozhodně podívaná pro každého a v rámci žánru jsem možná viděl už lepší kousky, přesto tomu absolutně nemám co vytknout. Překrásné záběry z čínsko-mongolské pustiny, nádherný epický příběh, jenž ani přes rozsáhlou stopáž nenudí, parádní bojové scény a navrch ještě jako vždy okouzlující Ziyi Zhang. A závěr je skutečně dost drsný. Žádný kýčovitý happy end a to se cení... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Musa má téměř vše, co by měl správný historický velkofilm mít. Vhodnou skladbu hrdinů, od tvrdého a zásadového generála, tajemného reka mistrně ovládajícího kopí, moudrého lučištníka, divokého vousáče ohánějícího se se svou sekerou, až po krásnou princeznu. Vojevůdci v čele mongolských hord nechybí charisma a bojovníky z Korya nemilosrdně pronásleduje s cílem získat mingskou princeznu stůj co stůj. Řeže jsou líté a poutavě natočené, se značným smyslem pro krvavý detail. O velké, těžké zbraně, skrz naskrz probodaná těla a usekané končetiny tu opravdu nouze není. Obrazová stránka působí krásně a epicky rozmáchle. Jen hudba trochu pokulhává, místy mi připadala k drsnému historickému filmu se nehodící. Směrem ke konci Musa trochu ztrácí na síle a nedokáže již tolik strhnout jako v první polovině. To nic nemění na faktu, že je to jeden z nejpůsobivějších historických válečných filmů, na který může kupříkladu takové Království nebeské jen obdivně zhlížet z prachu nehostinné izraelské pouště. ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Kto očakáva poetický príbeh ako bol Hrdina bude sklamaný. Válečník je bojový film s množstvom krvi /ktorá by stačila aj na tri podobné filmy/, zbraní a špiny. Nechýba múdry vojvodca, udatný vojak a krásna žena. Ku cti scenáru slúži, že charaktery jednotlivých hrdinov nie sú prvoplánovo jasné a tak nič nie je vopred dané. Jemne naznačený príbeh lásky a prekvapivý záver iba potešia. Bojové scény sú však natočené príliš zblízka a nastrihané zmätočne – preto *** a ¾ . ()

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se mi tento snímek nijak zvlášť nelíbil. Možná to bylo zčásti tím že jsem ho viděl s CZ dabingem, ale celkově i ten konec byl krapet přitažený za vlasy. A jeden dobrý řezník s kopím to nezachrání. Ke konci příliš patetické a vyhrocené, ultrastupidní princeznu snad ani komentovat nebudu ;-) ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Historický film takových rozměrů a kvalit, jakých už dlouho žádný hollywoodské produkce nedosáhl. Je vidět, že obyvatelé Asijského kontinentu si váží svých dějin mnohem více, než je tomu v západním světě. Skvělé vykreslení děje doprovází perfektní hudba a herekcé výkony, které zasluhují nemalou pochvalu. K dokonalosti však i přesto krůček chybí. 8/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Scény, kdy šíp probodne vojáka, se točily pomocí speciálního triku, tzv. infografie. Nejprve byla natočena scéna, ve které vybuchují nálože s umělou krví, a následně se v počítači doanimovaly šípy. (dinamit_1)
  • Herci i kaskadéři prošli čtyři měsíce před natáčením tvrdým bojovým výcvikem, aby výsledné scény vypadaly co nejautentičtěji. A tak aby byla scéna dobývání pevnosti, v níž během natáčení klesly teploty až zamrzlo i moře, pomocí žebříku co nejvěrohodnější, rozhodli se dokonce herci bojovat doopravdy. Akce a pády jsou proto filmovány bez triků. Přinejmenším jednou se to ale nevyplatilo jihokorejskému herci Woo-seong Jeong (Cold Eyes (2013), Scarlet Innocence (2014)), který při natáčení specifické scény upadl a poranil si koleno. (dinamit_1)
  • Scéna, ve které je otrok probodnut oštěpem, byla natočena s umělým silikonových tělem. Při jeho výobě musel herec vydržet 8 hodin v silikonu, než dosáhl správné konzistence. (dinamit_1)

Reklama

Reklama