Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (155)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Deprimující psycho. Na začátku se seznamujeme s hlavní dívkou Megan a její kamarádkou Amy - skvěle vše režisér Michael Goi nechce uspěchat, jakmile přijdou dvě fotky FBI mě zamrazilo po celém těle a začíná totální peklo! Posledních dvacet minut velmi těžko rozdýchávám. Nejhorší na tomhle námětu je to, že se tohle děje každý den - at' už na druhém konci světa, nebo v naší blízkosti - velmi často se těla najdou zohavené do nejbrutálnějších metod, některé se nenajdou vůbec a MEGAN IS MISSING tohle perfektně zobrazuje. Dokázal bych si tohle představit pod lupou Schumachera (8MM), Spasojevice (Srpski film), nebo Laugiera (Martyrs) ale Goiova verze je výborná. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že je film hodně nevyrovnaný a nedokáže udržet pozornost diváka po celou dobu. Megan Is Missing mohl být ultra FF s brutálním nepříjemným koncem a s jasnýma 5 hvězdami. ale bohužel není. Nedokázalo to ve mě vyvolat pocit, že je to skutečné a proto jsem chtěl dát jen 3 hvězdy, ale nakonec hlavně kvůli konci dam 4. 75% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film ma vážne znepokojil a vážne rozrušil a to spolu s manipuláciou divákom, že to bolo všetko presne takto podľa skutočnosti, dáva vynikajúci zážitok za veľmi lacný peniaz. Znepokojivý je film v dvoch stránkach. Prvá je tá kľudná, nehororová. To tam v severnom Hollywoode a blízkom okolí plus mínus 1000 kilometrov musia mať fakt dobre nastavené morálne hodnoty, že si štrnástky čo by anabaptistky chodia na zvrátené párty, kde v kuse húlia. Buď drogy, alebo kamarátov. No a potom je tu tá kriminálna časť, ktorá napriek chýbajúcim "veľkým" záberom (vyskočia asi tri) dokazuje. že aj z jedného málo viditeľného záberu kopania jamy sa dá urobiť silne rušivý zážitok. Pre mňa pomer investície a poskytnutého zážitku jednoznačne v prospech zážitku. Ktorý už vyhľadávať nebudem. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jen další z řady amatérskych "found footage" filmů, které spoléhají na to, že když vezmou dnes populární téma, bandu neherců, kteří ani za mák neumí hrát.... tak udělají silný a velmi dobrý film. Ne... neudělají... poslední dvacetiminuta, z které jsou zdejší komentátoři tak strašně vystříkaní je jen přehlídka hovadin (a budu se zase opakovat) sehraná neherci, takže z ní nemůžete mít špatný pocit, spíš se nudite (anebo jako v mém případě se budete koukat na stopáž a hrát hledání min). Pokud máte rádi horrory a tudíž jste viděli opravdu hodně disturbing kousků.... tak se zdejšími "myslel jsem, že mám silný žaludek, ale tohle mi prostě vyrazilo dech" komentátory nenechte zmást. Je to slabota. Jediné, co mi přišlo opravdu disturbing byla dvě fota Megan... kdyby místo poslední příšerně nudné a špatně zahrané dvacetiminutovky ukázali koláž fotek, myslim si, že by to mělo o dost silnější dopad. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wau! Tenhle Horor je perfektním Příkladem toho.. Že i Film téměř natočený zadarmo Funguje Skvěle!.. Jeden z Nejlepších FF co jsem Kdy viděl! Já se výborně bavil dokonce i zasmál: Týpek pořádá Party a zve všechny slečny z okolí.. Každá musí zaplatit 10 dolarů.. Příjde jedna a říká já nemám nic Rodiče mi nedali kapesné.. Týpek no zadarmo ani kuře nehrabe tak běž a pak mi vykouříš Ptáka:DD.. Megan je Beautiful a tak trochu Bitch.. dost často má skvělé sexuální narážky Při kterých se nedalo Nevzrušit...a Pak v závěrečné Půl Hodině přišel Neskutečně reálný Psychický Teror, až se zvedal Kufr i Mně!.. a Bojím se.. že celé to bylo Based on True Events!! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Väčšinu hercov tvoria neskúsení alebo začínajúci herci. Obsadenie bolo zámerné, keďže Goi chcel, aby postavy stvárnili neznámi herci, čím film získal "ducha reality". (Arsenal83)
  • Ač film působí díky „found footage“ a natočeným televizním záznamům realisticky, není natočen podle skutečné události. Veškeré fotky a „autentická“ videa jsou prací herců a scenáristů. Režisér Michael Goi prohlásil, že se pouze nechal inspirovat příběhem Amandy Todd. (SpicyNugget)
  • Režisér Goi trval na tom, aby pri nakrúcaní boli aj rodičia detských hercov, aby si boli plne vedomí svojho zapojenia do projektu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama