Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Do naha! není ani tak komedie o následcích úpadku průmyslu, jako o krizi tradičního (stereotypního) pojetí mužnosti. Sheffield, město dříve spojené s těžkým průmyslem a tedy bašta tvrdě pracujících mužů, je na kolenou, a zatímco pánové hrají karty na úřadu práce, ženy výdělečně činné atakují dříve výsostně chlapská území (onen pánský klub), aby si užily striptérskou podívanou. Ironie a realita v jednom. Ženy se tu ale jinak moc neřeší. Jejich jediným úkolem je hrát více či méně problematické partnerky (tolik k oné emancipaci), protože žena bez vztahu k některému z hrdinů se tu nevyskytuje. Muži jsou tu ale "zženšťováni". Gaz je zběhlý v šití, Dave má problémy s přijetím svého těla, Gerald používá solárium. Kůň se těžko smiřuje se svým stárnutím (a dopady své přezdívky), Guy - jediný s "ideálním" mužským tělem je gay, a konečně Lomper stále žije s matkou (a je gay). Pánové se tedy uchýlí k řešení opět tradičně přisuzovanému ženám - striptýzu. A světe div se, ona se většina problémů nějak vyřeší. Kromě toho jediného, který ke všem událostem vlastně vedl - nezaměstnanosti. Protože na konci nedostanete happy end a dodatek, jak se měli spokojeně dál. Film končí na vrcholu, triumfu, který trvá jedinou noc. Co bylo dál? Domyslete si. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Odvážna britská komédia, ktorá zároveň realisticky poukazuje na sociálnu situáciu. Kombinácia týchto dvoch faktorov je pre anglickú produkciu typická, no takmer vždy je to s priklonením na dramatickú nôtu. V tomto prípade sa zameriava na sociálne napätie, ktoré má na svedomí rozpad vzťahov a v neposlednom rade je akousi štúdiou ľudskej dôstojnosti. Tentokrát sa však do popredia dostáva práve obľúbený anglický humor, ktorý by sme v podobnom námete inokedy hľadali márne. Ten majú na svedomí bravúrni herci, ktorí predvádzajú podmanivé výkony, a nielen tie striptérske. Réžia nápaditá, svižná a exkluzívnym doplnkom bola hudba. 85%. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 2/10/// +melodická hudba, Robert Carlyle, potěší herecké výkony, vážný příběh -na první pohled odrazující, je potřeba filmu přijít na chuť/// Netvrdím, že prostředí filmu není věrně zachyceno, ono tomu tak pro účel filmu má i byt. Ale pravdou je, že mě to kdysy právě z tohoto důvodu odradilo a na film jsem se podíval až dnes. nakonec film celkem zaujme, nabízí pohodový britský humor, který vyvěrá z tíživé situace aktérů. A možná nebýt přídomku komedie byl by až silně depresivní. Přesto se nemohu ubránit dojmu, že to není účel, že film působí velice levně. Každopádně když dáte filmu šanci, myslím že se můžete bavit, stopáž není dlouhá./// Celkem 46%/// ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale Robert Carlyle je herecký bůh. Pokud se někde hodí slovní spojení "One-Man-Show", tak je to přesně tady- k výkonu Carlyla v roli životem zfackovaného Gaze. Avšak ani zbytek hereckého/tanečního ansámblu nezůstává vůbec pozadu. Filmy z britského prostředí mám prostě v oblibě a The Full Monty je jedním z vůbec nejoblíbenějších. Jedna skvělá scéna střídá druhou a tak není divu, že je to prostě kultovka. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

KOMEDIE, dobře, komedie, anglická komedie, tedy ne běžná komedie, dobrá komedie; ale rozhodně ne v prvním plánu - a myslím, že ani ne v druhém ani třetím ani ve čtvrtém. Prvním je práce (tj. nejen vydělávání peněz), druhým je devalvace mužství a třetím totální kolaps otcovské funkce (sama náklonnost či láska nestačí), a čtvrtým chlapská solidarita (nebo ta je prvním?). (Členství chlapce, syna hlavního protagonisty, na tomto neobvyklém podniku by asi chtělo zvláštní prostor.) Peterovi Cattaneovi se tak podařilo s anglickým švihem a šarmem udělat hluboce stratifikovaný film, jehož vize se nyní - po dvaceti letech - postupně naplňují. Pozn: I tento film glosuje ve své knize "Nepolapitelný subjekt" Slavoj Žižek. Budu se mu věnovat v jiném filmu (Brassed Off), který zmiňuje současně s tímto. Zde tedy jen drobný aforismus: "Vzpomeňte si na dialog ze začátku filmu, kdy hlavní hrdina, poté co viděl ženu močit ve stoje, pochopil, že jsou ztraceni, že jejich doba (doba mužů) je ta tam." A právě proto je možno (třeba) jít da doraz, GO TO THE FULL MONTY. Závěr: Ať tak či onak, bavil jsem se VÝTEČNĚ! Kupodivu zdařile český nadabováno (až na kluka). YOU CAN LEAVE YOUR HAT ON, slavná a mnohokrát nazpívaná písnička Randyho Newmana se musela uplatnit i zde. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Existuje i muzikálová verze tohoto příběhu a byla natolik úspěšná, že byla nominována na cenu "2001 Tony Awards for the Best Musical, Book and Score". (salamandrr)
  • Vo filme sa používa najmä dialekt Sheffielde, teda dialekt typický pre Sheffield. Sú tu preto používané slová, ktoré inde v Anglicku nepoužívajú, napríklad nesh, čo znamená osoba nezvyčajne náchylná na chlad, alebo jennel, čo je ulička typická pre Sheffield. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama