Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale Robert Carlyle je herecký bůh. Pokud se někde hodí slovní spojení "One-Man-Show", tak je to přesně tady- k výkonu Carlyla v roli životem zfackovaného Gaze. Avšak ani zbytek hereckého/tanečního ansámblu nezůstává vůbec pozadu. Filmy z britského prostředí mám prostě v oblibě a The Full Monty je jedním z vůbec nejoblíbenějších. Jedna skvělá scéna střídá druhou a tak není divu, že je to prostě kultovka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh jsem poprvé viděl na divadle, kde mě dostal, ale k jeho filmové verzi jsem si hledal cestu docela dlouho. No, tak konečně je to tady. Britové ukázali svůj skvělý smysl pro humor. Prostředí je tu zachyceno tak dobře, že klidně uvěříte, že celý tenhle nápad mohl být pravdivý. Výborná sebranka, kde asi nikoho moc znát nebudete - kromě Toma Wilkinsona - ale to vůbec nevadí, protože je to prostě sranda. Skvělé i po těch letech. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od Clockwork Orange nemělo být Zpívání v dešti nikdy jako dřív, dokud nepřišel Cattaneo s komedií o sheffieldských dělnících na dlažbě, kteří jsou nuceni se živit svým nahým, tancem rozpohybovaným tělem. Ono tam vlastně ani moc opravdu komediálních situací není (výjimkou jest taneční cukání při čekání na úřadě či prohlídka videozáznamu na policejní stanici), ale britské „sociální komedie“ vyluzující díky pozitivním emocím lehký úsměv na rtech jsou už prostě takové. Nezbývá se než modlit, aby nepřišel americký remake se Schneiderem v roli propuštěného filadelfského svářeče ukazujícího po nocích piňďoura v striptýzových klubech.. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, ale mě to moc nedostalo a jako komedie mi to moc nepřipadlo (jen jednou jsem se pousmál :). Jinak chvílemi to vypadalo jako zajímavý film o přátelství a držení party, ale tím striptýzem to nejvíc skonili a jako mě i možná mužské populaci, to může dosti vadit. Takže silné *** a víc ani o chlup ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi dobre zahraná, napísaná a zrežírovaná VTIPNÁ britská komédia na sociálnu tému - sociálna téma nie je v britskej kinematografii vôbec cudzia (hneď popri historických romantických a romantických riešiacich slobodných úspešných ľudí v kristových rokoch je to tretia hlavná téma britských filmov väčšinového žánru) lenže cez "optiku" komédie, nie tragikomédie, ale čírej a vtipnej komédie, to sa len tak ľahko nevidí. Navyše musím vyzdvihnúť skvelú muziku a skvelého Carlylea, aj keď celý tento film šľapal na plné obrátky ako dokonale namazané hodinky ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Film bol natočený za 40 dní. Natáčalo sa v Sheffielde na severe Anglicka. (Raccoon.city)
  • Vo filme sa používa najmä dialekt Sheffielde, teda dialekt typický pre Sheffield. Sú tu preto používané slová, ktoré inde v Anglicku nepoužívajú, napríklad nesh, čo znamená osoba nezvyčajne náchylná na chlad, alebo jennel, čo je ulička typická pre Sheffield. (Arsenal83)
  • Na rolu Nathana si mladého herca Williama Snape vyhliadol vedúci kástingu priamo v škole, ale aj tak musel prejsť sitom siedmich kôl kástingu a pritom jeho rodičom tvrdili, že film sa možno nedostane ani do kín, lebo má nízky rozpočet. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama