Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Missy (Amanda Seyfried) a Alejandro (Ben Barnes) jsou mladí, krásní a chtějí se vzít. Na tom by nebylo nic tak divného, jen kdyby se do věci nevložila Alejandrova přísně katolická biologická matka, která se nečekaně rozhodla letět přes půl světa, aby se chystané svatby zúčastnila. A právě její bigotní přístup k víře se neslučuje se skutečností, že manželé Griffinovi, kteří Alejandra vychovali jako vlastního, jsou rozvedeni. Exmanželé Don (Robert De Niro) a Ellie (Diane Keaton) Griffinovi se tedy pustí do ne zrovna šťastné taškařice a rozhodnou se, že před Alejandrovo biologickou matkou zahrají po dobu svatby spokojený manželský páreček. Což je možná zábavné pro jejich děti Lylu (Katherine Heigl) a Jareda (Topher Grace), ale už méně pro Donovu dlouholetou partnerku Bebe (Susan Sarandon). K tomu si přidejte oddávajícího kněze otce Moinighana v podání Robina Williamse a musí vám být jasné, že je všechny čeká opravdu perný víkend! (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (200)

nash. 

všechny recenze uživatele

Za vlasy přitažená zápletka, ze které vyrůstá zcela holá dějová kostra, sloužící jen k tomu, aby se na ni mohly navěsit dialogy a situace z nichž jen některé jsou dobré a zábavné, zatímco ty ostatní jsou jen průměrné a některé bohužel trapné. Na druhou stranu, některé dialogy jsou výborné a některé situace opravdu zábavné. K tomu skvělý Robert de NIro a skvělá Susan Sarandonová, kolem kterých poskakuje poněkud bezradná Diane Keatonová a ten zbytek s nimi nestíhá držet krok. Ve výsledku příjemná konverzačka na jedno použití, u které jsem se nenudil a občas se usmál. I když spíše u dialogů než u situací, které asi měly být vtipné. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Bláznivá americká komedie, která se zjevně nebere vážně a vznikla především pro divákovo pobavení. Takhle nějak bych asi vnímal tento film, který je milý, docela vtipný a především je to odpočinková nenáročná záležitost, kterou si někdo, kdo nechce u filmu moc přemýšlet, dokáže krásně vychutnat. Herecký ansámbl je přímo skvostný, věřil bych i tomu, že si to jednotliví herci perfektně užili, a celkově ten film vyzařoval velice pohodovou a uvolněnou atmosféru. Ovšem vyznat se ke konci filmu, kdo, kdy, s kým a co měl, to už jistou divákovu pozornost vyžadovalo, ovšem já mám vypointované konce rád, a když ještě vedou k docela solidnímu divákovu pobavení, tak není co dodat. Jen mě trochu mrzí, že film neměl nějaké vyšší ambice, mohlo to být ještě totiž o něco lepší, takhle se obávám, že časem si ani nevybavím, o co ve filmu šlo, prostě na jedno skouknutí příjemný film, který pobavil a zaujal, v dlouhodobějším vnímání jen průměrná komedie, která mi za chvíli splyne s řadou podobných filmů. I proto nakonec uděluji pouze průměrné tři hvězdy. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

The Big Shitting ~ De Niro totálně zesenilněl. Před chvílí se mi z jeho Malavity chtěl skoro brečet a vzápětí se představil ve skvadře známých jmen, tvořících lejno. Velkou svatbu jsem tak ve výsledku stihnul asi tak za 30-40 minut, protože vidět v celku, musel bych nejen samotnou televizi, ale celý byt vyhodit oknem, abych tu pachuť "komedie" ze sebe shodil. Co na tom bylo komediálního? Že se všichni chovají jak pacienti bloku E pro mentálně narušené chovance ústavu pro choromyslná individua? Že Amanda, to mě nepřekvapuje, Katherine také ne, i když ta by mohla mít i navíc, Robina sjem nikde moc poslední dobou neviděl, takže asi musel, Diane poslední dobou také účinkuje v kdejaké konině, Robert fakt senilní, ale že i Susan? Ještě kdyby to tak točil někdo, jehož kamarádi by na účinkování kývli ze známosti, ale ono to točila nějaká neznámá nicka! Děs! Komedie? Ne, děs. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Velká svatba není moc zábavný film. Chybí tu větší vtipnost, gradace, herci, ač áčkový, předvádí svůj podprůměr. Mezi postavami to nejiskří a jsou vám šumák. Alespoň atmosféra to trochu zachraňuje a drží vás při životě až do konce filmu. De Niro zde zahrál asi svou nejhorší roli, Heigl nudná jako nikdy, Sarandon podprůměrná, Keaton nesympatická, Seyfreid bez prostoru a Williams standardní. Prostě nic moc. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

co do obsazení opravdu našlapaná komedie s velikým potenciáem,který ovšem ne naplno využívá.Hodně fórů míří apriori na první signální,ale ve výsledku nemám pocit ztraceného času,co víc nejednou jsem se upřímně zasmál a to nebývá u komedií posledních let pravidlem.Vzhledem k tomu,že jsem po letmém zkouknutí místního hodnocení očekával nemalý průser,jsem nakonec docela spokojen.Na 4 hvězdy to sice není,ale na lepší 3 s přehledem...70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Svatba se koná v Connecticutu, kde vyrůstali Katherine Heigl a Topher Grace, kteří ve filmu ztvárnili sourozence. (jenik71)
  • Původní název filmu byl "Gently Down the Stream". (squella)

Reklama

Reklama