Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (268)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film, který se těžko popisuje a ještě hůř hodnotí. Svým způsobem není ničím výjimečný, jenom prostě tím, že realitu zachycuje jako realitu. Ano, vždy to nechodí tak jako v Kids, všichni teenageři takoví nejsou (já jsem toho důkazem), ale přesto existuje skupinka lidí, která tenhle život žije. A tahle 90 minutová sonda do toho, jak to v podobný kupině lidí chodí, rozhodně neslouží jako pobavení pro sobotní večer, naopak vás svým způsobem strhne... pravděpodobně zhnusí... prostě ovlivní spíš negativně než pozitivně. Já osobně bych většinu těch lidí (hlavně tedy Tellyho) nejradši nakopala do p*dele, což nakonec asi znamená, že to ve mně nějakej dojem zanechalo. A jsem celkem ráda, že žiju ve světě, v jakým žiju. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

No, podľa mňa toto bol jeden drbnutý film s ešte drbnutejšími deckami v hlavných úlohách! Kto vie, asi by ma šokoval pred tými osemnástimi rokmi, teraz rozhodne nie, práve naopak! Dialogy hlavných hrdinov mi nenormálne pili krv ( Telly, Casper) ! Alebo, kedˇ mladučká Jenny prišla do klubu NASA a všetci ju tam vítali ako VIP hosťa, ktorý každý večer '' rozbije '' liter na drinkoch... Vedˇ tie decká len zevlovali a vôbec nemali prachy! Jediné, za čo udeľujem práve tú jednu hviezdičku je fakt, že som mal nepríjemný pocit, kedˇ som si uvedomil, že hrozba AIDS je reálna a potom za scénku s chlapíkom bez nôh. Inak som tento film musel doslova dávať na etapy! ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Exkurzia do života skazenej americkej mládeže. No neviem nakoľko je tento film autentický, ale vlastne ma to ani nejak veľmi netrápi. Pár hustých scén a pár zbytočných obohacujúcich celkom nudnú a klišovítú hlavnú linku. Ono sa tam v podstate nič nestane, ale celkom sa tlačí na formu s jediným cieľom šokovať. A to buď človek Clarkovi zožere, alebo nie. Zo mňa to celkom rýchlo vyprchalo. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Čestně prohlašuji, že Kids jsou podlý film zaměřený proti lidem a těm mladým zvlášť. Nebo mi chcete tvrdit, že se američtí teenageři běžně baví šoustáním s lidma s AIDS? Není v pořádku, když podle Kids jsou úchylky na denním pořádku (přesně tak to totiž vyznívá). Nutno říct, že ** dávám daleko horším filmům. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Dva veľké hendikepy pri pozeraní tohto filmu - 1., český dabing, ktorý bol otrasný... a po 2., škoda, že už nemám tak 14-15 rokov, možno by som to ocenila viac, ale teraz... Škoda, dosť som sa tešila, ale tie plytké a neinteligentné dialógy boli fakt biedne, a o väčšine hereckých výkonov ani nevravím. Samé bla, bla, bla, panna, šukať, tráva, šukať, wuaaaaw, bla, bla, blaaa.... A podľa obalu by si človek myslel, že toho skate-ovania tam bude viac, tak to ma sklamalo asi najviac... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (21)

  • Britská rada pro klasifikaci filmů trvala na tom, aby bylo 40 sekund vystřiženo ze scény, kdy se malý chlapec probudí na pohovce a najde znásilněnou dívku. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)
  • Zákaz na dva roky dostal snímek v Jihoafrické republice, později byl změněn rovněž na přístupnost od 16 let. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla v lednu 1995 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama