Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Mám z toho smíšené pocity. Z jedné strany je to syrové a realistické, z druhé strany chybí příběh a celý film díky tomu vyznívá tak trochu naprázdno. Jako kdyby se režisér nemohl rozhodnout, jestli chce točit dokument, nebo drama, a zůstal někde na půli cesty. Je to škoda, protože důsledněji propracovaný scénář a postavy by v divákovi možná zanechali mnohem hlubší dojem než tahle splácanina. Každopádně, jestli mají v Americe takovéhle "kids", tak se dost divím, že ještě nedopadli jako v Dr. Divnoláskovi... ()

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Ač rok je to mnohý, vidím to jako dnes. Své spolužáky z gymplu, kteří byli ze zprávy, že se jde se školou do kina, otrávení už předem v tušení, že se nám opět poštěstí zhlédnout veledílo. A sebe, jak je utěšuju : "Berte to z tý lepší stránky, vždyť se ulejem, ne?" Když šly závěrečné titulky, většina lidí seděla v konsternovaném tichu, někteří se nahlas smáli a někteří (včetně pedagogů) spali. Jen já jsem seděla a usedavě vzlykala: "A kvůli tomuhle jsem přišla o chemii a němčinu, búúúúúúúú..." ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kids je velmi milý snímeček mapující život části současné mladé populace. Dlouho jsem se nemohl smířit s tím, že zde vůbec nikdo nehraje. Především hlavní hrdina aidsonosič mi byl krajně nesympatický po celou dobu a minutu od minuty víc. Nicméně, je to docela sranda sledovat 10 leté haranty povídat si o sexu. Zřejmě si film zasloužil nějaký silnější závěr se zdviženým ukazováčkem. Vzhledem k tomu, že je film určen zejména pro mladé publikum, tak si to výstražný závěr doslova žádalo. Režisér evidentně ví o čem točí. Zřejmě za svůj život odblanil nejednu dívku pod zákonem a kdoví zdali tak nečiní dodnes. Nicméně, nemohu říct, že by se mě film vůbec nedotkl. On jak vezme do rukou spravedlnost nepřítel nezávazného sexu - strýček AIDS, tak končí veškerá legrace. Že bych ovšem strávil zítřejší den v čekárně s dalšími potenciálně nakaženými, to tedy ani náhodou. I přes ubohost zpracování, má film tah na bránu a má rozhodně co říct. Slabší 3*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Clarkov pokus o akési autentické vyobrazenie americkej problémovej mládeže 90. rokov má v mnohých smeroch čo povedať. Páčilo sa mi hlavne vyobrazenie bezútešnej atmosféry detskej drogovej skate kultúry tých čias. Film vlastne nemá ani poriadny dej, asi jedinú výraznú dejovú linku tvorí len hrozba AIDS u hlavnej hrdinky (mimochodom najlepší herecký výkon). Inak je to len o sexovaní, drogovaní a povaľovaní. Zaujímavou otázkou zostáva aj s tým spojená miera rozsahu takýchto "detských flákačov". S tým samozrejme ale súvisí aj hlbší ponor do sveta rodinného sociálneho zázemia takýchto detí, ktorý žiaľ vo filme úplne absentoval. Vlastne až na pár nepodstatných postavičiek tu vystupovali len detskí herci. Bez poznania sociologického zázemia je však problém riešený len neúplne a aj s omnoho menším emotívnym nábojom. Jednoducho pozerať sa celý čas len na detských darebáčikov a ich drogovo-sexuálne výstrelky ma po čase začalo trochu nudiť. Na druhú stranu, zo začiatku ma to trochu šokovalo, uznávam. Vzhľadom na autencitu bolo preto obsadenie nehercov výborným ťahom. Snáď len s malou výhradou k hlavnej chlapčenskej postave odblaňovača, chalan mi ako neodolateľný zvodca panien nepripadal dôveryhodne. V reálnom živote by od dievčat dostal skôr viac prázdnych košov ako ich venčekov, skrátka žiadna charizma. Celkovo snímok hodnotím ako silný priemer na hranici nadpriemernosti, myslím však, že sa z toho dalo vytrieskať aj viac. Našliapnuté k tomu bolo veľmi dobre. 69/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Kids sú pomerne jednostranným pohľadom režiséra Clarka na život súčasnej mládeže. Snímka ukazujúca každodennú realitu a skazenosť partie mladých ľudí, ktorých život závisí na sexe, alkohole a drogách na mňa rozhodne nezapôsobila až tak ako som očakával. Clarkov realistický prístup je určite hodný obdivu, nachádzame sa nezávislých vodách a preto určite od snímky neočakávajte zábavu pre celú rodinu vhodnú na nedeľné popoludnie, i keď napriek kontroverznému obsahu je snímka určená prevažne mladým ľudom, pre ktorých má pôsobiť ako varovanie. Clark sa nesnaží odpovedať na otázky, ktoré film nastoľuje, je len nezúčastneným pozorovateľom ukazujúcim krutú, i keď treba povedať, že až príliš jednostrannú realitu a taktiež neodsudzuje životný štýl prezentovaný vo filme, teda necháva diváka, aby si sám odpovedal na otázky. Tentokrát by som k negatívam pripočítal aj celkové nezávislé vyznenie snímky a hlavne fakt, že Kids nemajú prakticky žiadny príbeh, i keď občas je pomerne zručne načrtnutý - dievča nakazené AIDS - sú len sledom viac či menej zaujímavých epizódok. Je to snímka, ktorá ma nedokázala dostatočne osloviť a ani ma príliš nešokovala, ba naopak, pomerne často som sa pri filme nudil, no hlavne preto, že obsahuje pomerne zaujímavú myšlienku ho nedokážem úplne odsúdiť. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (21)

  • Postava, ktorú stvárnil Justin Pierce mala meno Casper. Toto meno prebrala od inej filmovej postavy z rovnomenného filmu. Aj preto Casperovi vo filme niektorí účastníci párty neveria, že je to jeho skutočné meno. (MikaelSVK)
  • Ve filmu vystupuje celá řádka profesionálních skateboardistů z týmu Zoo York. (-bad-mad-wolf-)
  • Jedním z oficiálních jezdců skateboardingové stáje ZOO YORK byl v době natáčení i Harold Hunter, který si ve filmu zahrál jednu z výraznějších postav Harolda, kamaráda Caspera (Justin Pierce). Ve filmu skejtoval ve Washington Square Parku, kouřil marihuanu a pokřikoval na kolemjdoucí gaye. Známá je také jeho scéna v bazénu. Ještě než si zahrál v KIDS, byl již známý a ve skateboardové scéně byl někdo. Jeho sponzorem byla tehdy značka Zoo York. Žil v East Village v New Yorku a už v roce 1989 o něm vyšel článek v časopise Thrasher. Ještě před KIDS si zahrál v televizním seriálu Miami Ink (od r. 2005), kde ho tetuje známý tatér Chris Garver. Na horní část paže si nechal Harold vytetovat World Trade Center se skejťákem skákajícím mezi dvojčaty a nápisem Sk-8 or Die.  Když mu bylo 31 let, předávkoval se kokainem a zemřel na zástavu srdce. Pohřben je v Bronxu. Na jeho počest byla založena nadace Harold Hunter Foundation, která podporuje děti zajímající se o skateboarding. (mchnk)

Reklama

Reklama