Reklama

Reklama

Hagane no renkindžucuši: Milos no seinaru hoši

  • Japonsko 鋼の錬金術師 嘆きの丘[ミロス]の聖なる星 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je samostatným příběhem seriálu Fullmetal Alchemist z roku 2009. Bratři Elricovi hledají pravdu, která se skrývá za neznámou formou alchymie. Avšak dříve, než odhalí tajemství ztracené země Milos, musí se vypořádat s nečekanými hádankami a nebezpečími. (novoten)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Seriál o Ocelovém alchymistovi nabízí všechno od zajímavých postav, zápletky až po skvělou hudbu a krásnou animaci. To ale bohužel tenhle spinoff nenabízí. Příběh se odehrává někdy v půlce 21. epizody a jde vidět, že se jedná vlastně jenom o hloupou výplň. Hrdinové se vydávají do neprozkoumaných končin, kde to vře mezi státy a setkávají se s novým druhem alchymie a opět s Kamenem mudrců, který ale místní nazývají úplně jinak. Animace je o třídu horší než v seriálu a hudba nedosahuje jeho kvalit už vůbec. Děj je pak navíc naprosto hloupý a odhalení s bratrem nám tu naservírovali rovnou 2x, přičemž v obou případech šlo o nudného záporáka. Vedlejší postavy z původního seriálu jsou tu navíc úplně zbytečné a dokonce i bez hlavních hrdinů by se film klidně obešel. Škoda, že tvůrci přišli s něčím takovým, měli nám radši ukázal Alphonse v Xingu nebo Edwardovu cestu na západ, čímž film mohl krásně navázat na seriál. 60% ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší Alchymista. I když se zde vůbec neřeší homunculové, kámen mudrců zůstává a opět se jej někdo snaží získat, resp. vyrobit. Celý děj tak může připomínat několik epizod seriálu z roku 2003. Film je navíc až moc dlouhý, tak půl hodinu bych v klidu vynechala. Ať jen nekritizuji, tak vidět opět staré známé v akci bylo víc než fajn, ostatně oni by mě potěšili v čemkoliv, a akce i animace nezklamaly. 7/10 ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jestli něčím druhý filmový Ocelový alchymista vyniká, pak nejspíše zbytečností. Svět seriálů oplývá bohatstvím motivů a dovedu si představit, že by se v něm mohla odehrát ještě řada zajímavých dobrodružství, byla by však musela ukazovat něco jiného než Milos no sei-naru hoshi. Bratři Elricové se opět vydávají za kamenem mudrců, opět zjišťují, že život cenou převyšuje ten šutrák, opět o tom někoho přesvědčí a někoho nikoliv, opět se stejným způsobem tematizuje moc a její vztah ke zdroji moci. Celý tento film je jedno velké opět. +++++ Jistě, všiml jsem si několika napínavých akčních scén (které si ale skutečně zasloužily lepší animaci, jak mnozí tvrdí) a zaregistroval jsem zajímavost místa. Jenže postavy, jež tu pobíhají zase jen a pouze naplňují ideu příběhu, který už se dávno odvyprávěl v seriálech, navíc dík rozsahu a nutnosti sepsat celé dílo narychlo o poznání jednodušeji, placatěji a hloupěji. Tedy nové postavy. Ty známé naopak "fanservisově" předvádějí některé své nejtypičtější vlastnosti a situace, do kterých se často dostávají. Lépe se znovu podívat na seriál než tento film. V obou případech uvidíte to samé, co už jste kdysi viděli, ale seriál vás bude bavit víc. ()

Dante16 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa tak tešil a tak ma sklamal :( animácia mi hrozne nesadla príbeh by sa ako tak ešte dal. Začiatok dobrý potom to klesalo a na konci sa to zlepšilo. Bratři Elricovi tu myslím ani neboli hlavnými aktérmi na postavy ktoré ste zvyknutý sa netešte lebo jediný kto tam bude je Roy,Riza a Winry a aj tých uvidíte minimálne ale za to tu je veľa nový postáv ktoré ale niesu vôbec zaujímavé a moc sa o nich nedozvieme takže ako obrovský fanúšik série dávam 3* a dúfam že nabudúce si takéto odfláknuté dielo odpustia. ()

Rhaegar 

všechny recenze uživatele

Nejsem ochoten ztrácet čas dlouhým komentářem. Vezmu to krátce. Nemá to nic společného s FMA. Jen postavy, které se ještě nechovají ani podobně jako v seriálu. Ten film nedává smysl ani z logického hlediska a příběh je nudný. Nebýt výborné animace na které dělalo spousta různých tvůrců byl by to regulérní odpad. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama