Reklama

Reklama

Los últimos días

  • Slovensko Posledné dni (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2013. Po celé planetě Zemi se šíří tajemná epidemie. U lidstva vzinká strach z otevřených prostorů, a ti, kteří chtějí přežít, se schovávají uvnitř budov. Uprostřed zdecimované Barcelony se Marc Delgado (Quim Gutiérrez) vydává na těžkou výpravu s jediným cílem - chce najít svou ztracenou přítelkyni Julii (Marta Etura), aniž by opustil bezpečí staveb a vyšel ven. (cardinals)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatický postapokalyptický mix, dávajúci spomenúť na x filmov (The Road, The Happening, Carriers, Fin, Before the Fall...), ktoré síce môžu byť lepšie, no v zásade to nejako neznižuje jeho hodnotu. Negatívom však pre mňa bola celková pozitívnosť, šťastné náhodičky a detský záver, na druhú stranu ale kladne hodnotím vizuálnu stránku, tajomnú atmosféru a niekoľko adrenalínových scén. Dokopy mi to prišlo ako taká moderná španielska zábava pre celú rodinu :-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoriginálnějších postapokalyptických thrillerů. V důsledku silné epidemie agorafobie jsou lidé nuceni přežívat pouze mimo volná prostranství a chtějí-li se pohybovat po městě, musí tak činit pouze v podzemí. Ve všeobecném chaosu hledá Marc svojí přítelkyni Julii. Já jsem naprosto spokojen. Hrůza z otevřených prostorů byla vykreslena celkem věrohodně a stejně tak se dalo uvěřit aspektům života v budovách, které nelze opustit. Herecky film v mých očích obstál také a byl jsem nakonec rádi i za ten konec, který asi musel přijít. Spokojenost. 80% ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Los Últimos días sa síce zaoberá v ostatne dobe na striebornom plátne už trochu otrepanou témou rozpadu civilizácie, zavineného zákernou chorobou a následného života v zdecimovanom svete, no bratom Pastorovcom sa napriek tomu do tohto filmu podarilo vniesť určitú dávku originality, vďaka ktorej tento postapokalyptický kúsok rozhodne nie je nezaujímavý (a tentokrát sa to zaobišlo aj bez zombíkov...). Španieli sú vo všeobecnosti proste dobrí filmári a málokedy niečo skazia tak, že by to bolo úplne nepozerateľné. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Špatně. Všechno špatně. Mdlé postavy, které mě nezajímaly, nudné chození po kanálech, digitální kudrlinky a wtf finále. Po vlažných ohlasech ze Španělska jsem nečekal moc, ale vzhledem k ambicím, které film původně měl a ke kvalitě předchozího filmu režisérů je to zklamání veké. O to víc, že tahle "domácí" produkce je mnohem víc blbě hollywoodštější, než americký debut Pastorů. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vonkoncom nechápem to mizerné hodnotenie. Opäť tu máme zaujímavý nápad a určite aj originálne stvárnenie post apo sveta. Tá myšlienka na záver sa mi veľmi páčila. To je ako odpoveď všetkým skeptikom podobne zmýšľajúcim ako bol hlavný hrdina. Jeho dobrodružná cesta za priateľkou tiež pobavila, možno len to chcelo trocha viac napätia. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama