Reklama

Reklama

Trans

Trailer 2

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 2

Recenze (774)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle je prostě borec. Trans není úplně jeho nejlepší film, ale to nic nemění na tom, že je schopnej natočit cokoliv, vysloveně cokoliv. Užil si to s kamerou v drogovém doupěti, v indickém slumu, kousek od slunce, s miliony v kufru nebo 127 hodin se potil ve skalách a teď pro změnu bude mít hlavní roli hypnóza a konfliktní zamotání celého příběhu s cílem šokujícího rozuzlení. No a povedlo se mu to. Možná je film trošku moc dynamický a trošku moc komplikovaný, ale to je prostě Boyle a právě proto ho mám tak rád. Celý tenhle film tak má hodně slušný koule a pět minut, co pět minut, se děje něco, co s příběhem udělá trojitou piruetu kolem celého scénáře. Pokud tohle překousnete, budete spokojeni. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

O tomto snímku jsem nevěděl vůbec nic a pustil jsem si ho bez nějakých informací a možná díky tomu jsem byl nadšený. Danny Boyle už mnohokrát ukázal, že točit umí. Po slabším startu diváka čeká skvělý náboj se závěrem, který vyrazí dech. Příběh byl fakt perfektní, herecké výkony všech byly dobré, ale vynikal James McAvoy. Až na pár věcí se nedá co vytknout .. 8/10 = 87% ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Na filmech Dannyho Boylea je zkrátka vidět, jak moc si svojí práci užívá, skoro bych řekl, že jeho nadšení číší z každého záběru. U Transu jsem se skvěle bavil od prvních vteřin až do konce jednak kvůli skvělému scénáři, kdy jste vždy o několik kroků pozadu za vyprávěním, ale právě i díky hravé režií a téměř organickým propojením s hudbou. Trans možná nemá žádný, či poselství, ale i tak je to oslava filmu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

To je tak úúúžasnej film!!! Já ani nedokážu vymyslet smysluplnej komentář ... Prostě vizual a hudba vládne, kamera, zápletka, průchody realit, výkony herců, estetika obrazu ... no nááádhera!!! Masakr největší, WOW!!!! Naprosto mega high lvl tohleto!!! Před chvílí shlídnuto ... (i když praxe s hypnózou je nesmysl, buď jak buď ...) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

I přes skvělý start se mi to nelíbilo. Vypadá to jako zajímavý film, ale v prostředku se z toho stane nekoukatelná nuda, ve které jsem se ztratil. Všichni jsou zhypnotizovaný a šukaj spolu. Fakt tam bylo spousta scén, kde jsem opravdu netušil, co se vlastně děje. Finální vysvětlení tomu dalo jakýsi řád, ale stejně je to skvěle natočená blbost. Navíc postava Vincenta Cassela má spoustu prostoru a přišlo mi, že naprosto nefunguje. Od Boyla si radši pusťte intrikami příbuzný Shallow Grave, je to bez hypnózy a je to super. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Nafta se takto nevznítí, když se pořádně zahřeje, jak je ukázáno ve filmu. Výstřel, který ve filmu padl, by tedy neměl požadovaný efekt, jelikož by nestačila ani drobná jiskra. (TaNya_)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach vo Veľkej Británii, a taktiež vo Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Danny Boyle se velmi zajímal o režii, protože nikdy netočil film, ve kterém hrála hlavní roli žena. (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama