Reklama

Reklama

Trans

Trailer 3

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (774)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Překombinované. Každých patnáct minut přichází nové vysvětlení toho, co se vlastně stalo; zlé postavy se stávají dobrými, dobré zlými, hypnóza realitou, realita hypnózou. Motivace, význam scén a jejich hloubka se přitom s každým dalším šokujícím odhalením více rozpadá, až vám z toho všeho v druhé polovině zůstane jen jakási přestylizovaná pohádka, jejíž děj působí přinejlepším neuvěřitelně. Zcela upřímně musím přiznat, že jsem v závěru už jen čekala, kdy se mi scénárista jako bonus pokusí ještě suverénně naservírovat, že McAvoy a Cassel jsou jednou a tou samou postavou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle je prostě borec. Trans není úplně jeho nejlepší film, ale to nic nemění na tom, že je schopnej natočit cokoliv, vysloveně cokoliv. Užil si to s kamerou v drogovém doupěti, v indickém slumu, kousek od slunce, s miliony v kufru nebo 127 hodin se potil ve skalách a teď pro změnu bude mít hlavní roli hypnóza a konfliktní zamotání celého příběhu s cílem šokujícího rozuzlení. No a povedlo se mu to. Možná je film trošku moc dynamický a trošku moc komplikovaný, ale to je prostě Boyle a právě proto ho mám tak rád. Celý tenhle film tak má hodně slušný koule a pět minut, co pět minut, se děje něco, co s příběhem udělá trojitou piruetu kolem celého scénáře. Pokud tohle překousnete, budete spokojeni. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle opět exceluje ! O filmu Trans jsem si dopředu nic nezjištoval, takže jsem nevěděl do čeho jdu. Zpočátku se mi zápletka jevila zcela jasná - muž udeřen do hlavy,ztratí pamět a nepamatuje si něco důležitého. Nicméně, příběh začíná být postupem času čím dál divnější,že se sami dostaváte do pozice hlavního hrdiny ( Jamese Mcavoye), protože sami nevíte o co vlastně jde! Na konci vše do sebe začne krásně zapadat v neuvěřitelném, briliantním a bizárním stylu. Druhá projekce nutná ! 75% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-MŮŽU TI NĚCO ŘÍCT? -RADŠI NE. Střed snímku rozdělují motivy postavy lékařky a středobodem se stává hypnóza, nakolik jste schopni ji respektovat a uvěřit, že zrovna takto by mohla být využita. Stejně mám pocit, že si Boyle a spol. hlavně dost hráli (tablet), přesto závěrečné zvraty berou dech svým nasazením. 90%. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

O tomto snímku jsem nevěděl vůbec nic a pustil jsem si ho bez nějakých informací a možná díky tomu jsem byl nadšený. Danny Boyle už mnohokrát ukázal, že točit umí. Po slabším startu diváka čeká skvělý náboj se závěrem, který vyrazí dech. Příběh byl fakt perfektní, herecké výkony všech byly dobré, ale vynikal James McAvoy. Až na pár věcí se nedá co vytknout .. 8/10 = 87% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Všichni herci podstoupili hypnózu jako součást jejich přípravy na film. James McAvoy prohlašoval, že jeho hypnóza byla úspěšná a po celou dobu sezení nebyl schopen pohnout rukou. (Dr Lizal)
  • Původně byl do role Francka obsazen Michael Fassbender. Kvůli časového harmonogramu natáčení však později odstoupil. (Ajka1)
  • Danny Boyle film natáčel i během příprav zahajovacího ceremoniálu Letních olympijských her v Londýně. První hrubý sestřih nechal poté šest měsíců ležet, aby dokončil svou práci na hrách, a následně se k filmu vrátil. (Brousitch)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno