Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

VOD (1)

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (129)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak som si na nedeľné ráno vybral dobre. Oddychová príjemná komédia bez jediného falošne dojemného okamžiku, zato s morálne pokleslým hlavným hrdinom. Žiadne moralizovanie, práve naopak a to ho ešte stvárňuje klasicky výborný Langella, jeho dcéru (aj v tridsaťpäťke) stále dievčensky krásna Liv Tyler. A ten robot nie je vôbec otravný. 65% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně pomalu plynoucí nuda o jednom zapomnětlivém dědulovi a jeho budování si vztahu k umělé inteligenci. Když to člověk vezme kolem a kolem, tak se vlastně vůbec nic za těch 85 minut nestihne udát. Pokud zde měl být nějaký humor, tak mi v plném rozsahu unikl. Smát se opravdu nebylo čemu. Tohle je vyloženě snímek o stáří a o finálovém bilancování, než se člověk odebere na věčnost a na tom není opravdu vtipného vůbec nic. Rozpočet zřejmě taky nebyl z nejvyšších. Veškeří roboti působí vyloženě směšně. Co si budeme nalhávat. Je to celé hrubě nemastné a neslané. Drtivou většinu stopáže jsem se utápěl v nudě. Hodně slabá hvězdička. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky tatanapope. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Máme tu jednoho staříka a moderní věk. Film "Robot a Frank" je sci-fi filmem, tak je tu realita posunuta trochu do budoucnosti a jsou zde vychytávky, které jsou ještě lepší, než s jakými se setkáváme v současné době. Premisa filmu je ale jasná. Starý muž se musí vyrovnávat s tím, že stroje stále více a více vstupují do našich životů. Ne, nebojte, nemusíte čekat něco jako přestárlého bojovníka proti vražedným strojům, toho se možná dočkáme ve filmu "Terminátor 5", ale rozhodně nečekejte ani obyčejný rodinný film s jedním krásným robůtkem a hromadou srandy. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/robot-frank-2012-70.html ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět příběhu je v podstatě stavěný na stejném principu, jako je u českého snímku z roku 1983 ‘Babičky dobíjejte přesně!’ Tam se roboti mající vzhled babiček starají o celou rodinu. V tomto americkém snímku už roboti vypadají skutečně jako roboti a starají se o staré lidi. Jeden takový ho dostane od svého syna, byť to zásadně odmítá a jak už to tak bývá, celý děj je o tom, jak si k takovému přístroji hledá cestu jak duševně, tak i citově. A tak tu máme sci-fi příběh takřka rodinného typu pojednávající souznění jednotlivce k moderní technologii jako součásti života. Ano, je to o nevraživosti, pochopení a citech, což tu v souznění s roboty bylo už několikrát, ale takto prezentované se přeci jen nese krapet v originalitě. Důchodci a moderní technika? Ti si k sobě hledají cestu v jakékoliv době a nemusí to být hned robot. Snímek tedy upřímný, působivý, inteligentní a atmosférou příjemně odpočinkový. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Pekelně neotřelá aférka přestárlého Franka Langella s bezpohlavním uzlíčkem obvodů, v které hvězdičky ve vedlejších rolích září, až se štábu škvaří sítnice a celé si to obezřetně drží ústa od divákovy zadnice. Jistě, každý třetí záhyb smrdí šablonou a můj kritický schizofrenní souputník Ignác by bezpochyby dokázal vyšťourat nějakou prohnilou větev nebo zkaženou stoličku, jenomže to je v kontextu se známým žánrovým vlezdoprdelstvím naprosto irelevantní. Ani na vteřinu jsem nemusel znechuceně odvracet zrak a když jsem se sehnul pro mýdlo, tak se mě žádná vykalkulovaná sentimentální sračka nesnažila obskočit a to je jednoduše nevídaný úspěch. Frank nemá paměť, Robot nemá koule a oba mají potíže se zákonem, ale oba si to rovněž dokáží klestit stopáží s takovou grácií, nevtíravě, bez slzopudných výlevů, heroických obětování nebo teplého usmiřování, že pochybám přirážím dveře před ksichtem a ty čtyři hvězdičky solím se svědomím čistým jako žaludeční rosol lesní zvěře vyluhovaný v technickém líhu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Tělo robota bylo navrženo tak, aby jej bylo možné ovládat člověkem skrytým uvnitř. Všechny pohybové scény tak odehrála tanečnice a herečka Rachael Ma. (Adrai)
  • Postava Franka (Frank Langell) se jmenuje stejně jako herec, který ji ztvárnil. (BabetakCZE)
  • Film s rozpočtem 2,5 milionu amerických dolarů byl natočen během 20 dní. Samotné natáčení probíhalo v severní části státu New York. (Adrai)

Reklama

Reklama