Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

VOD (1)

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (129)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Klasický syžet "starý zatrpklý samotářský morous potkává dobromyslného přítele, který v něm probudí novou chuť k životu" zde není nijak inovován, ale propriety se dají nazvat neotřelými: onen přítel je totiž pečovatelský robot bez naprogramovaných morálních zásad a jejich společnou akcí pak vyloupení vily nesympatických zbohatlíků. Příjemná lehká komedie stojí na výborném Langellovi a nečekaně se nebojí ani vážnějších témat (postupující stařecká demence). Lepší 3. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Robot a Frank mohla byť skvelá epizóda seriálu typu Black Mirror. Keby sa napríklad vystrihli vatové scény s dcérou, pretože jeden potomok by tu bohato stačil. Takto ide o veľmi príjemné rodinné scifíčko ako z pera Isaaca Asimova, na ktorého tu máme mimochodom odkaz v krstnom mene Langellovho vnúčaťa. Inak ten predvádza skutočne skvelý výkon a po chvíli zabudnete, že sledujete herca a máte dojem, že ide o dôchodcu s poruchou osobnosti vybratého z domovu dôchodcov na základe konkurzu. Pokiaľ budete dávať pozor, všimnete si Katherine Waterston v cameu ako usmievavú predavačku v obchode. Mimochodom ak by tu nebol robot, ale nejaký nový chlapíkov kamarát, na veci, a scenári, by sa zase tak veľa nezmenilo. 70% ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět příběhu je v podstatě stavěný na stejném principu, jako je u českého snímku z roku 1983 ‘Babičky dobíjejte přesně!’ Tam se roboti mající vzhled babiček starají o celou rodinu. V tomto americkém snímku už roboti vypadají skutečně jako roboti a starají se o staré lidi. Jeden takový ho dostane od svého syna, byť to zásadně odmítá a jak už to tak bývá, celý děj je o tom, jak si k takovému přístroji hledá cestu jak duševně, tak i citově. A tak tu máme sci-fi příběh takřka rodinného typu pojednávající souznění jednotlivce k moderní technologii jako součásti života. Ano, je to o nevraživosti, pochopení a citech, což tu v souznění s roboty bylo už několikrát, ale takto prezentované se přeci jen nese krapet v originalitě. Důchodci a moderní technika? Ti si k sobě hledají cestu v jakékoliv době a nemusí to být hned robot. Snímek tedy upřímný, působivý, inteligentní a atmosférou příjemně odpočinkový. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Robot a Frank je oddychový film na nedělení odpoledne s prvkem sci-fi tak rozmělněným, že si vlastně nejsem jistý jeho skutečnou přítomností. Za chybu to ale nepovažuji, naopak se díky tomu stává přístupný většímu spektru diváků. Na IMDb obdržel 7,1, což mi příjde lehce přestřelené, zdejších 65 % v době mého hodnocení se mi jeví střízlivější. Příběh filmu je sice jednoduchý, o originalitě by se také dalo polemizovat, ale byl zpracován tak upřímně a zároveň nevtíravě, že zkrátka nenudí a baví. Vyzdvihnout musím také hlavní herecké duo - Frank Langella je sympaťák, se svou rolí nerudného dědka směle utáhne celý film a se skvěle sekundující Susan Sarandon je to potom zkrátka potěcha pro oko. Zato James Marsden a Liv Tyler jako by tam ani nebyli, za výraznou ztrátu to ale nepovažuji... Když to vezmu kolem a kolem, tento odvar filmu Andrew, člen naší rodiny mě prostě a jednoduše bavil - nezapomínejme však, že je to stále jen odvar. Opravdu by mě zajímalo, jak by se tento snímek tvářil Asimov :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vysloužilí zloděj trpící sklerózou dostane od svého syna robotího ošetřovatele. Přes počáteční odpor nakonec bere stroj na milost a společně s ním se vrací ke staré živnosti. Pokud by to bylo směrováno pouze touhle cestou, bylo zaděláno na solidní komedii. Bohužel se tady musel objevit ten nesmyslný patos, kdy nejde jen o patálie s robotem a sklerózou, ale i o jakýsi lidský rozměr, kdy hlavní hrdina musí najít rodinné hodnoty a přátelství. To bylo tady tím hlavním motivem. A s tím ať jsou někam. 40% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2012 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Vzhled robota je inspirován roboty vyráběnými v Japonsku, jako je například ASIMO: Pro filmové účely jej vytvořilo studio speciálních efektů Alterian INC. (Adrai)
  • Film s rozpočtem 2,5 milionu amerických dolarů byl natočen během 20 dní. Samotné natáčení probíhalo v severní části státu New York. (Adrai)

Reklama

Reklama