Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Film svojou retro aplikáciou a nenáročným spracovaním môže navodiť stav bez tiaže, ale ja som sa celkom do toho zahryzol a nechal sa unášať. Možno aj preto, že raz za čas mi padne v hod vybočenie z komerčnej atmosféry, plnej efektov a trikov. O to viac musí lepšie pracovať herecká dominantnosť, ktorá nesmie pôsobiť váhavo. V tomto prípade výber hercov a ich účinkovanie naplnilo spomenutú požiadavku. N. Kidman som v barbie šatách ani nespoznal M. McCounaugey nesklamal a prekvapil ma aj mladý Zac Efron. Všetci svoje role hrali presvedčivo a dokonca aj J.Cusack, ktorý pôsobil ako skutočný prípad pre psychiatra. Okrem krútenia sa mladého Jacka v rodnom hniezde, ktorý prepadol láske k staršej barie, sa tu pretriasa veľa ďalších zaujímavých vzťahov a citeľné je aj nabúranie pomeru černochov a belochov podobne ako to bolo vo filme Farba citov. Proste príbeh podaný reálne a miestami sa treba čudovať čo ľudia dokážu. Takže u mňa 60% je minimálne hodnotenie. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Obstojné herecké výkony v čele s nečekaně slizkým a tedy působivým Johnem Cusackem jsou hlavní devizou tohoto jinak mdlého a nedotáhnutého snímku. Dějové linie se zpočátku rýsují slibně, jenže v konečném důsledku nejsou schopny diváka oslovit a zapsat se do něj. Zejména tedy postavy nám i s přibývajícími minutami zůstávají lhostejné a to je problém, neboť film se na nich snaží stavět. Kriminální linie vyšumí absolutně do ztracena a celkově to nezachrání ani zajímavá kamera... 5/10 ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když zkřížíte Nebezpečné hry a Černobílý svět, dostanete Paperboye, přičemž blíž budete prvnímu rodiči. Nicole Kidman ještě nějakej ten pátek bude fungovat jako sexuální symbol dvacetiletejch paniců, a my ji to přejeme, má na to. Přiznám se, že jsem Zacu Efronovi fandil ve všem, co dělal. Přiznám se rovněž, že mám slabost pro jižanský záležitosti, kde se vám při sledování potí i košile pověšená ve skříni, když je tam trochu sexu, násilí a krve. Stejně tak mě vždy dostanou filmy jako Palmetto či ještě líp a temněji Body Heat. Paperboye jsem si navíc dal kvůli retrostylizaci. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Všichni se ptají, jak to vlastně tenkrát bylo............ CITÁT - Moat Country vítá unionisty i negry...........a na parkovišti stojí kůň....... Okolo 27 minuty jsou povedené záběry lehce podobné, nebo spíše stejné pro komiksové rozložení obrazu, ikdyž se o komiks nejedná. Následující scéna je zase lehce erotická, ikdyž se nejedná o erotický film. CITÁT - Roztáhni nohy......... Tohle se povedlo, chcal jsem smíchy. Zatím však nevím, kam snímek zařadit, to naše škatulkování nás jednou uškatulkuje. Doba ve které se příběh odehrává je plná nenávisti a rasismu. Ve filmu je to cítit skoro v každé scéně. Podivná doba, která se motá okolo jednoho člověka, možná vraha a jeho oběti. Ve filmu je dobrá hudba, povedená kamera, erotika a hlavně vypravěč, respektive vypravěčka. To byl velmi dobrý tah. Film se tak hodně přiblížil k žánru Noir. Jenže na styl Noir to má až moc barev, na erotický to má málo erotiky, na krimi to má málo vražd a vyšetřování provádí reportér. Že by to byl polodokument? Scéna "Chcaní na pláži" nás zase zavádí do trochu jiného žánru. CITÁT - Do prdele!!!....... Ke konci filmu se to ještě zamíchá a priority, které jsme si vytvořili se otočí. To aby toho nebylo málo. Jde o lidský život nebo jen o článek do novin? Nebo jde o článek do novin a jen o lidský život? CITÁT - Nemáš mi motat hlavu.......... A na samotný konec asi každému dojde, jak to vlastně bylo. Natočeno podle stejnojmenné novely Pete Dextera. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,5miliónaTržby USA $693,286Tržby Celosvetovo $2,421,000▐ kde sa tu objavilo takéto dosť dobré obsadenie v takomto zlom balaste, som to nedokázal ani dopozerať, po hodine nesúrodosti a ničovatosti som to stopol, absolútne otravná vec /25%/ ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Režisér zamýšlel natočit film tak, aby vypadal jako z roku 1968. Charlotte Nicole Kidman pak byla režisérem definována jako "Sylvia Miles z filmu Heat (1972)". (Brousitch)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno