Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

iamek 

všechny recenze uživatele

Konečně horor z prostředí tunelu, který byl natočený normální kamerou. Navíc námět a scénař není vůbec špatný. Do doby, kdy se řeší nacismus bych dal 5 hvězdiček, ale jakmile přešel film do klasické slasher nalajnovanosti, tak jsem musel dát jednu hvězdičku dolů. I tak se ale jedná o jeden z nejlepších hororů v posledních měsicích a všem fanouškům žánru ho doporučuji. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Opravdu Obdivuhodný výkon od naších sousedů. Čekal jsem,že to bude dobrý, ale že to bude takový nářez, to jsem nečekal ani v nejmenším! Hlavní záporák byl super.. Mám obavy, že se mi dnes o něm bude i zdát. Atmosféra byla hustá téměř od půl hodinky filmu,což mi vůbec nevadilo. AA navíc jsem nečekal, že se při slasheru leknu vícX než u nějaké slušné duchařinky. Opravdu Super! ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Na vyvražďovačku není napětí vůbec špatné. Je jasné, že tenhle snímek nemůže originalitou čpět, ale kladů má víc než dost. Záporák svou úlohu zvládl dobře, zneklidňující hudba byla slušná a hlavně kvalitní kamera. Kamera je úraz u většiny hororů, ale tady se dá brát jako klad, od začátku slušné tempo, které nepolevuje až do samého závěru. Ke konci mě dostala scéna, kdy chce vrah zabít ženskou a ta se modlí a asi 3x mu zbraň nevystřelí. Do toho si divák myslí, že přijde překvapení a ženská se z toho dostane. Každopádně doporučuji a na Německou tvorbu klobouk dolů... 7/10 = 75% ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Tomuto hovorím solídny nemecký exploitation s prvkami kanibalizmu, spojený s objavovaním podzemného Berlína. Spočiatku sa v ňom niečo splieta o nemeckej histórii, o Hitlerovi a Odinovi, ale hrozba je podstatne reálnejšia. Pochádza z čias NDR - násilníkom je komunistický psychopat, veterán z vojny v Afganistane (hoci mi nie je známe, či sa "dederóni" zúčastnili tohto konfliktu). Len škoda, že sa francúzska aj kórejská turistka vytratili tak skoro z obrazu a réžia dosť lapidárne až v závere ponúkla záber na ich dokaličené mŕtvoly. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Sám si vařím, sám si peru, že se na to nevy...“  Ale že to zvládal v pohodě, dědek jeden šikovnej, soběstačnej. Plesnivej jak letitej bezdomovec, odpudivě zanedbanej Němčour, zřejmě starej kádr kdysi obávané endeerácké STASI, ale pořád ještě chlap, co má fakt páru. A to vaření, to ho docela baví...  Jo, jo. Když si zážitkůchtiví mládežníci zaplatí místního Pepíka, jako průvodce stokami a tunely hluboko pod Berlínem, s cílem v jednom z mnoha Hitlerových bunkrů, člověk nemusí být zrovna kinofil, aby odhadnul další děj filmu. Čím si tenhle jinak průměrný klasický podzemní horor, bohužel také klasicky průběžně „vylepšovaný“ řadou klišé, zaslouží nadprůměrné ohodnocení? Především tím, že tam nepobíhá a mládež nám nemorduje žádná přiblblá digitální obludka, ani neetickými nacistickými pokusy zakonzervovaní a nyní ožilí mrtví vojáci wehrmachtu. Ne, nic takového. Slečny a mladíci v nouzi potkají jen starého hodného pána. Na takového byste klidně mohli narazit i vy. Nebo i já – to když jsem kdysi, hodně dávno, v Praze stavěl metro a po šichtě jsme s kámošem zůstávali ještě dole a prolejzali technické zázemí stanic metra a hlavně spleť tunelů budovaných protiatomových krytů pro papaláše. Malá rada pro přežití výletu do stok a chodeb pod Berlínem: Vůbec tam nelezte! A když už tam jste a strejda Armin vám pomůže se zraněným kamarádem a pozve vás k sobě do útulně zabydleného bunkru, rozhodně mu nestrkejte nos do jeho osobních věcí v otřískaných plechových šatních skříňkách... Nebo vám to pěkně osolí ! A to doslova: poté, co do vás odborně a s gustem vrazí rezavou kudlu se mu dobrým nápadem šibalsky rozzáří oči, zašmátrá v kredenci, a do otevřené rány vám na krvácející masíčko mrskne hrst kuchyňské soli. Ten dědek byl svým způsobem šílenej sympaťák. Podobně jako sykající lovec Micka Taylora z kráteru Wolf Creek. A já bych měl jedno velký přání. Až přijdu do let, chtěl bych se pořád umět radovat ze života a bejt tak vitální jako on. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)
  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)

Reklama

Reklama