Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jeden z německých nejlepších hororů vůbec který po shlédnutí většinu lidí odradí aby lezla do podzemí a místo toho se věnovala bezpečnějšímu koníčku...třeba koukání na tv. Vrahoun kterej v podzemí páchá svá zvěrstva je pěkně slizkej a má krásně veliké zuby takovej vraždící Šemík každopádně jeho stahování košile a domácí guláš určitě spousta lidí ocení. Skupinka kladných je veskrz sympatická až na blbku s foťákem díky které to taky všechno pěkně blbě dopadne protože fotit s bleskem člověka když balancuje nad propastí to může napadnout fakt jen...ehm...No a když ten člověk žuchne dolů a navíc to byl váš průvodce tak je na malér zaděláno ale všechno zlé k něčemu dobré aspoň jsme se dočkali masakru. Samozřejmě jak se mi stává často postava které jsem fandil nejvíc zvesela zařve tak co dodat..mrkněte na to a udělejte si názor sami ale němci se fakt vytáhli. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tak při hodnocení tohoto filmu jsem hodně v rozpacích...z každé strany jsem slyšela chválu a tudíž jsem se na něj hodně těšila, bohužel ale asi až moc a přišlo do jisté míry zklamání. Shrnula bych to takto: lekavých scén pomálu, krvavé scény celkem dobré, originalitou a nápadem to ale také moc nesršelo a prostředí by mohlo být taky mnohem více strašidelné, mám ráda pořádně úchylné vrahy ale tenhle byl opravdu trapnej až otravnej, nebavil mě ba přímo vytáčel. Těšila jsem se na toho sladkýho blond herce co hrál jejich průvodce, no...taky jsem si ho tam moc neužila. Zážitek z tohoto hororu mám opravdu spíše průměrný, podruhé už bych ho vidět nemusela. Jak se říká "neurazil, nepotěšil".... ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně horror z podzemních tunelů NENATOČEN TŘEPAJÍCÍ se amatérskou kamerou s černobílými záběry na zem, nebo strop. Konečně film, kde je vše vidět a kde nemusím mžourat očima, co to tam vlastě bylo nebo co to tam proběhlo. Ještě kdyby bylo lepší herecké obsazení a byl bych spokojen. Děsně mi vadil mi ten poseroutka, co tam lítal a shazoval skříně na zem. I když nakonec byl krásně potrestán :-) 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Prohlížeč kreslených frků českého ilustrátora a přerostlého kokosu na sněhu? Kdepak, jen kameraman s pevnou rukou, mladé maso k povraždění a hlavní úchyl v podobě východoněmeckého Jamese Coburna, co pamatuje sjetí prvního Wartburgu z výrobní linky a možná ještě i doutnající ostatky Vůdce.. Napětí veskrze žádné, nápaditost nulová (ano, ten guláš opravdu není z hovězího zakoupeného ve Sparu), mytologie kolem chlapců, co rádi ukazovali, jak vysoko skáče jejich německý ovčák, využita jen okrajově a ta jedna mírně osolená košile z harému už mediální obraz nevylepší. Protiklad k názvu Wendersova Nebe nad Berlínem se nekonal. Schade.. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Solidní atmosféru a snahu vytřískat z těch podzemních prostorů co největší atmosféru tomu upřít nemůžu a vlastně i proto mě to v první polovině tak bavilo a napínalo. Jenže pak z toho vypadl celkem obyčejný a průměrný horor, ve kterém sice zaujmou některé smrti, ale taky z toho pak je jen čekání na to, až je podivný bezďák všechny vybije. SPOILER A že to neskončí jinak je bohužel jasné dost rychle. KONEC SPOILERU Něco do sebe to sice mělo po celou dobu, navíc tyhle horory z podzemních prostorů mám hodně rád a tenhle celkem fungoval, ale na víc jak tři hvězdy to není. A dost mě zaráží, že tam bylo tolik světla, byť ho nebylo kde brát a baterky neustále nesvítily... 3* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)
  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama